Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Hamburská vepřová kýta

0.0
Hamburská vepřová kýta

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty (plec nebo jiné libovější maso); 100g šunky; sladkokyselé okurky; sůl; máslo;1velká cibule; 200g kořenové zeleniny; celý pepř; nové koření; bobkový list; tymián; 2cl octa; šťáva z půlky citronu; lžíce hořčice; slanina nebo párek na prošpikování

Postup přípravy

Osušené maso prošpikujeme slaninkou nebo párkem a okurkami. Maso nasolíme a mezitím si připravíme v pekáči zeleninu - mrkev, petržel, cibuli podusíme společně na kousku másla. Přidáme koření, zakápneme octem a přidáme hořčici (dala jsem lžíci obyč a lžíci dijonské - Amory). Když je zelenina orestovaná, dáme do pekáče maso lehce opéct, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 220 °C. Maso se peče tak 1,5 - 2 hodiny, podle velikosti a kvality masa. Podléváme.

Když je maso hotové, dáme ho stranou, vyndáme kuličkové koření a bobkový list. Zeleninu s výpekem rozmixujeme do hladka, přidáme zakysanou smetanu, pokrájenou šunku na kostičky nebo zbytky párku, pokrájené okurky, lžičku mleté papriky a dochucujeme.
Omáčka by měla být sladkokyselá a neměla by chutnat stejně jako svíčková, takže můžeme přidat ještě hořčici, trochu láku z okurek a lžíci cukru.

Podáváme s knedlíkem, já dělám knedlík v DP podle paní Jany ID

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14916

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Johanka1 27. 9. 2009, 10:30
Měli jsme minulou neděli a skvěle jsme si pochutnali (pl). Je to úžasná mňamka (zajic), chválil i můj muž :-$ ;-). Díky za receptík (F) (F) , jistě budu kuchtit často (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie