Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kysané zelí

Kysané zelí

Potřebné ingredience

5kg hlávkového zelí, 4 velké cibule, 2dc vody, 4dc octa, 10dkg soli, 25dkg cukru, 2 kávové lžičky pyrosiřičitanu (koupíte v drogerii)

Postup přípravy

Uvaříme nálev a necháme vychladit. Do vychladlého nálevu dáme pyrosiřičitan. Zelí nakrájíme, přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme nálevem a necháme do druhého dne uležet. Dáme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená hořčice

Červená hořčice

Potřebné ingredience

1,5 kg červených rajčat, 1 dc oleje, 1 dc octa, 1 dc cukru, trochu soli, 50 dkg silně pálivých paprik(kdo nechce pálivé, dá normální).

Postup přípravy

Rajčata pomeleme nebo jen nakrájíme a s olejem, octem a cukrem vaříme 1,5 hodiny. Pak přidáme trochu soli, pomleté nabo najemno nakrájené papriky a vaříme ještě půl hodiny. Horké…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelená hořčice

Zelená hořčice

Potřebné ingredience

1 kg zelených rajčat, 8 zelených paprik, 1 větší cibule, 15 dkg cukru, 1/4 l octa, 1 větší celer, 1 lžíce soli, může být i 1/2 menší hlávky zelí.

Postup přípravy

Vše se pomele na masovém mlýnku a vaří se asi 2-2,5 hodiny. Horké dát do sklenic a zavařit na 80°C 20-30 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda z okurek

Čalamáda z okurek

Potřebné ingredience

2,5 kg okurek, 1 kg cibule, 0,5 l octa, 40 dkg cukru, 3 polévkové lžíce soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku kari.

Postup přípravy

Ukrojit konce okurek, zvážit a nakrájet i se slupkou na plátky. Cibuli nakrájet na kolečka nebo půl kolečka, vše smíchat a nechat odležet tak dlouho, až to pustí šťávu. Dát do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zeleninový protlak pod svíčkovou

Zeleninový protlak pod svíčkovou

Potřebné ingredience

1kg mrkve, 1/2kg petržele, 70dkg celeru, 1/2kg cibule, 4 velké lžíce soli, 7 velkých lžic cukru, 1 malá lžička nového koření, 1,5 malé lžičky mletého pepře, 3 bobkové listy, trochu vody(1/4l), 7 velkých lžic octa

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl, ocet a vaříme do měkka. (bobkový list a nové koření dáme do čajítka!) Rozmixujeme a znovu povaříme, až…

Zobrazit více...

Kategorie