(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Zeleninový protlak pod svíčkovou
Potřebné ingredience
1kg mrkve, 1/2kg petržele, 70dkg celeru, 1/2kg cibule, 4 velké lžíce soli, 7 velkých lžic cukru, 1 malá lžička nového koření, 1,5 malé lžičky mletého pepře, 3 bobkové listy, trochu vody(1/4l), 7 velkých lžic octa
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl, ocet a vaříme do měkka. (bobkový list a nové koření dáme do čajítka!) Rozmixujeme a znovu povaříme, až zhoustne a horké plníme do skleniček od přesnídávky nebo tatarky. Sterilujeme 20 minut na 90°C
Je to rychlý pomocník při vaření svíčkové.
Je to rychlý pomocník při vaření svíčkové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé