(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zeleninový protlak pod svíčkovou
Potřebné ingredience
1 kg mrkve, 0,5kg petržele, 0,7 kg celeru, 0,5kg cibule, 5 lžic soli, 7 lžic cukru, 7 lžic octa, 1 lžička nového koření, 1,5 lžičky pepře, bobkový list ( asi 5 ks), trochu vody
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl a ocet a dusíme do měkka. Já koření vážu do kousku gázy a po uvaření vytáhnu. Necháme po uvaření chvilku vychladnout a potom rozmixujeme.Pokuď je hmota řídká, ještě vaříme do zhoustnutí.Za horka plníme do skleniček od dětské výživy, zavíčkujeme a sterilujeme 20 min na 90 stupních. Tenhle protlak dělám již léta, je vynikající....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

LUCTVERECEKELKA
(upraveno)
24. 10. 2015, 13:42
Dobry den, delate i pastu do polevek? na obdobny zpusob? funguje to misto podravky,nikde na netu ji nemuzu najit ,tak jsem se chtela zeprat o radu,dekuji
nahlásit