Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nepečené ořechovo rumové kuličky

Nepečené ořechovo rumové kuličky

Potřebné ingredience

30g lískových ořechů, 30g mandlí, 15g čokolády, 4 tatranky, 1/2 balíčku piškotů, 1/2 dcl rumu, 62g másla, 62g Hery

Postup přípravy

Ořechy, mandle, tatranky, čokoládu a piškoty pomeleme a přelijeme rumem. Necháme navlhnout a pak vmícháme máslo a heru. Vše pořádně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v lednici…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Dortíčky

Dortíčky

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 14dkg másla, 14dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 14 dkg strouhané čokolády, 14dkg strouhaných ořechů, trochu citronové kůry, 6 vajecNA KRÉM: odřezky z placky, 10dkg másla, 1 syrový žloutek, 6 dkg moučkového cukru, trochu rumu (dle chuti-nemusí být)NA OZDOBU: kousky oříšků nebo nebo perličky, rozpuštěnou čokoládu a asi 20dkg mletých ořechů

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem + vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a po troškách přimícháme ořechy a čokoládu a na konec přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylejeme na tukem vymazaný…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik (1 kg po odstranění jádřince), 1kg rajčat, 3 velké cibule, 3 paličky česneku, 1/2 balení Deko, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného masa (my dáváme bůček).

Postup přípravy

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené a umleté maso, Deko a ještě trochu povaříme. Dáme trochu…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Ovocné tvarohové knedlíky

Ovocné tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

Na porci asi pro 2-3 osoby : 1 tvaroh (používám polotučný a klidně i vaničkový), špetka soli, žloutek, 3 lžice hrubé mouky a 4 lžice polohr. mouky (pokud se těsto stále lepí přisypávám už jen polohr. mouku), ovoce a hl. mouku na posypání válu.

Postup přípravy

V hlubší misce vše zpracujeme, těsto nemá být moc řídké a lepit se, prostě tak aby s ním šlo pracovat. Pomoučíme si vál hladkou moukou a z těsta vyválíme dlouhý váleček a nařežeme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

100g Ramy, 3-4 vejce, 1 menší cibule nebo pórek, 1 lžička krémžské hořčice, nasekaná pažitka, mletá (pálivá) paprika, sůl

Postup přípravy

Uvařená vejce oloupeme a rozpůlíme. Vybereme žloutky, rozmačkáme je a smícháme s kr. hořčicí, přidáme jemně nakrájenou cibuli (pórek), pažitku, nastrouhaný bílek (strouhám na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

maso, nakládanou zeleninu HALALI (ve skle), mléko, smetanu, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr

Postup přípravy

Maso dáme do hrnce (já dělám v tlakáči) zalijeme halalím a přidáme trochu vody.Vaříme do změknutí. Maso vyndáme, vodu s halalím v hrnci rozmixujeme, přidáme smetanu a zahustíme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Potřebné ingredience

pečený bůček, 1-2 kyselé okurky, hořčice, cibule, uvařené vajíčko, sůl

Postup přípravy

Maso umeleme (případně nadrobno nakrájíme a rozsekáme ponorným mixerem), okurku, cibuli a vejce nadrobounko pokrájet, přidáme lžici hořčice a dle potřeby přisolíme. Vše smícháme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

1 kapusta, 250g mletého masa, 2 vejce, 50g slaniny, 1cibule, 3 stroužky česneku, 1 špetka pepře, sůl, koření do mletého masa, strouhanka.

Postup přípravy

Uvaříme kapustu ve slané vodě. Pak ji slijeme, necháme okapat, vychladnout a po té ještě vymačkáme zbylou vodu. Kapustu na drobno nakrájíme nebo umeleme. Vložíme do mísy a přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Barevné řezy

Barevné řezy

Potřebné ingredience

1) těsto: 30 dkg polohr.mouky, 1/2 peč.prášku, 15 dkg tuku, 2 lžíce kakaa, 6 lžíc studené vody, vypracujeme těsto2) tvaroh: 2-3 tvarohy, 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr, rozinky (cukru podle toho jak to máte rádi sladké)3) těsto: 12 dkg cukru, 4 lžíce vody, 3 žloutky, 1/2 skleničky oleje a 20 dkg polohr. mouky + 1/2 prdopeč., nakonec sníh ze 3 bílků (já přidávám ještě 2 bílky co zůstanou od tvarohu) zamícháme dohromady

Postup přípravy

První těsto vypracujeme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech, na něj naneseme tvaroh a na tvaroh nalijeme druhé těsto. Takže naspod bude tmavé těsto pak tvaroh a navrch světlé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta Margot

Buchta Margot

Potřebné ingredience

NA BUCHTU: 2 hrnky polohrubé mouky, 1peč.prášek, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 2 celá vejce, 10 dkg rozpuštěného másla, 2 čokolády Margot (nastrouhat)
NA POLEVU: 2 lžíce rumu, 10 dkg másla, 10 dkg cukru moučka, 1 žloutek

Postup přípravy

Všechny suroviny na buchtu smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme tak na 200°C.
Vychladlou buchtu potřeme polevou (všechny suroviny na polevu smícháme…

Zobrazit více...

Kategorie