Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Svíčková omáčka

0.0
Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

maso, nakládanou zeleninu HALALI (ve skle), mléko, smetanu, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr

Postup přípravy

Maso dáme do hrnce (já dělám v tlakáči) zalijeme halalím a přidáme trochu vody.Vaříme do změknutí. Maso vyndáme, vodu s halalím v hrnci rozmixujeme, přidáme smetanu a zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce, necháme ještě povařit (jen kvůli té mouce). Na konec přidáme rozškvedlanou kysanou smetanu a podle potřeby můžeme trochu přisladit cukrem. Jinou svíčkovou už vlastně ani nedělám, nechce se mi nakládat maso přes noc do zeleniny atd. Tahle je rychlá a chuťově výborná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Majík77 28. 10. 2009, 9:19
(Y) (Y) super také jdu na baštu :-) (L) (L)
Lucinka&Adélka 5. 12. 2008, 16:12
Evi, (L)super recept na omáčku (clamp)jinou už u nás nedělám :-)
Edule 8. 12. 2008, 20:42
@Lucinka&Adélka Ali, jsem ráda, že vám chutná. (L) Já už taky jinou nedělám. Vyhovuje mi, že je tak rychlá. Když se ráno rozhodnu, že k obědu bude svíčková, tak prostě je (Y)
helen54 13. 4. 2008, 9:21
Vaše svíčková je super Evčo (Y) (F)
Edule 14. 4. 2008, 19:58
@helen54 Helčo, děkuji. Jsem ráda, že chutná (Y)
gazela 5. 2. 2007, 13:39
Taky takhle dělám svíčkovou,ale maso peču a dávám dvě Halali a nemusím pak tolik zahustˇovat,je to úžasná mnˇamka :-P a všem moc chutná,jo a místo cukru dávám karamel,ten to pěkně zbarví,to mám od tchýně.A ještě když se to udělá z krůty nebo králíka.no mn'am (Y)čauky Lenka
zuzik32 13. 4. 2008, 9:47
@gazela Dobrý den Lenko,prosím vás ,jak se dělá ten karamel?ještě jsem ho nikdy nedělala.Zuzka
Modama 5. 2. 2007, 12:53
O víkendu jsem udělala vaší svíčkovou a byla jsem za hvězdu. (*) Zařekla jsem se že jí nikdy dělat nebudu,je to makačka a neumím to,ale tenhle recept je fakt super,rychlovka a chuťově mňamka. Díky Monika (L)
yodeyma 30. 11. 2006, 11:10
Já jsem takhle kdysi udělala svíčkovou bráchovi, ten řekl, ať už svíčkovou nikdy nedělám, že je to hnus. Pak to řekl mýmu příteli, tak ten mi ji taky zatrhl. Tak od té doby dělám svíčkovou potají, (na cibulku dám maso, koření, to nechám povařit, pak přidám zmraženou zeleninu, povařím, zaliju vodou, přidám máslo, do druhého dne to nechám odležet), pak to vařím v papiňáku, přidám ještě masox a další postup stejný, jako všichni. On to pak jí a pochvaluje si to. Ale nemůžu mu říct dopředu, že jí budu dělat :-(
dajinka.ch 29. 11. 2006, 21:32
takhle ji taky dělám odjakživa,jenom se mi zdá,že ted dost pokazili to Halali,takže naposledy jsem ji zkusila naložit do zeleniny a nálevu,ale stejně jsem trochu Halali přidala na dochucení :-)
Sarkas 18. 7. 2006, 18:45
Úplná fantazie, moc dobrá a jednoduchá svíčková. Jen jsem už nepřidávala zakysanou smetanu - omáčka mě přišla kyselá už dost ;-) ;-) :-P :-P :-P
Sykyna 3. 4. 2006, 13:35
Evko Ty víš jak si to zjednodušit,co??? ;-)ale jinak děláme na chlup stejnou svíčkovou,je vynikající jenom nedávám cukr.Celou dobu si lámu hlavu co zítra vařit,je rozhodnuto :-P Ty prostě nechceš,abych zhubla,co? :-@
Preburda 30. 3. 2006, 14:33
:-) ;-) Ano, ano, znám, znám. Říkám tomu "Rychlá svíčková" a jinou taky nikdy nedělám. Jen s tím, že toho Halali dávám, jen půl skleničky, je dosti výrazné :-), jinak je to moc dobré. :-) :-P
Edule 30. 3. 2006, 15:59
@Preburda Ivo, já dávám také Halali až podle množství, ale já svíčkovou ráda, tak jí dělám většinou hodně. A kvůli barvě přidávám mrkev, ale jinak nám taky moc chutná. Už jsme asi zvyklí :-D :-P
luciasanta 30. 3. 2006, 2:27
Já musím přiznat, že mě svíčková jenom z HALALI nechutná - má to takovou (na můj vkus) příliš umělou chuť a i ta výsledná barva je podivně žlutá. Někdy dám k zelenině kvůli chuti 1-2 lžíce HALALI, ale víc nikdy ne. Jednou mi to stačilo. Ale proti gustu...
lucosek 3. 4. 2006, 10:37
@luciasanta Dělám obdobnou, taky rychlou svíčkovou, ale s tím, že maso a zeleninu nevařím, ale peču v troubě. Dávám celou skleničku Halali a ještě jednou tolik i čerstvé zeleniny, takže to uměle opravdu nechutná a navíc už není třeba ani zahustit moukou ;-) To Halali tomu dá ten správný, svíčkový šmrnc (Y) A mmch správná svíčková má spíše žlutší, nahnědlou barvu. I když já jí dělám převážně z drůb. masa, takže moc hnědá není :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie