Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Základní rajčatová omáčka podle Marcely Hazan.

Základní rajčatová omáčka podle Marcely Hazan.

Potřebné ingredience

na čtyři porce 500 ml rajčat v konzervě a nebo čerstvých, masitých rajčat. 1 větší cibule, 100 g másla, domácí vývar, česnek, sůl, bobkový list, tymián, pepř.

Postup přípravy

Čerstvá rajčata nařízneme do kříže a zalijeme horkou vodou a necháme chvíli zalité. Vyndáme a oloupeme. Rajčata v konzervě otevřeme a nakrájíme.

Rozpustíme pořádný kus…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Gnudi - toskánské tvarohové nočky se špenátem - do 20 minut na stole.

Gnudi - toskánské tvarohové nočky se špenátem - do 20…

Potřebné ingredience

pro 4 porce 500g měkkého tvarohu - originál počítá ovčí ricottou, 3 vejce, 300-400 g hrubé mouky, 250 g špenátu, máslo, rozmarýn a nebo šalvěj, vývar, sůl, pepř, česnek, muškátový oříšek.

Postup přípravy

Rychlý, levný, bezmasý pokrm, ale s vysokým obsahem bílkovin a se zeleninou.

Mražený špenát necháme rozmrznout a dobře vymačkáme, čerstvý špenát zalijeme vroucí vodou,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zlatá cibulka za chvilku.

Zlatá cibulka za chvilku.

Potřebné ingredience

cibule, oblíbený tuk, mikrovlnka

Postup přípravy

Dobře orestovaná cibulka na potřebný stupeň karamelizace je základ spousty jídel. Nedostatečně rozvařená cibule dělá nepořádek v trávení a málo zlatá cibulka zase nemá potřebnou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ztracené vejce, které se vždy povede

Ztracené vejce, které se vždy povede

Potřebné ingredience

co nejčerstvější vejce ocet sůl

Postup přípravy

Na první pohled se příprava ztracených vajec zdá být složitou magií, která povětšinou selže. Není to tak, stačí si dodržet pár základních pravidel a pak budete spolehlivě…

Zobrazit více...

Kategorie