ŠPIČKOVÉ TĚSTOVINY-LASAGNĚ
Potřebné ingredience
TĚSTOVINY lasagně-kupuji Panzani,250g česrtvého listového ŠPENÁTU-nemusí být, 200g čerstvě strouhaného parmezánu (kdo nemá rád, může zaměnit za strouhaný eidam), několik plátků másla k zapečení.
BEŠAMEL: 80g másla,5 lžic hladké mouky,500-700ml horkého mléka,sůl.čerstvě mletý bílý pepř nebo směs pepřů.
MASOVÁ SMĚS: trošku oliv.oleje na pánev,2 cibule nakrájené na drobno, 1 menší řapíkatý celer-nakrájený na kousky, 2mrkve nastrouhané na hrubém struhadle, 4stroužky česneku bakrájené na plátky, 150g slaniny-nejlépe oravská nakrájená na kostičky, 500g mletého masa mix nebo hovězí, 1,5dcl kvalitního červeného vína, 1malá konzerva krájených rajčat nebo 1 malá krabička čisté rajčatové šťávy, 1lžíce hladké mouky,sůl, pepř,oregano,rozmarýn.
Postup přípravy
Tenhle recept patří opravdu mezi pracnější a má hlavně zdlouhavou přípravu. Takže za půl hoďky nebude 100% hotov. Tak tedy:
Prvně dáme vařit osolenou vodu s troškou oleje a v…
Rýže jako příloha-jednoduchá příprava
Potřebné ingredience
Rýže, 1,5 x tolik vody, sůl, cibulka, lžíce oleje, 4hřebíčky.
Postup přípravy
Odměřené množství rýže (dávlám dva hrnky) dám do cedníku a spařím vařící vodou ( tak mě to učil jeden kuchař profesionál), spařenou okapanou rýži vyklopím do kastrůlku, zaliji 3…