Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Rýže jako příloha-jednoduchá příprava

0.0
Rýže jako příloha-jednoduchá příprava

Potřebné ingredience

Rýže, 1,5 x tolik vody, sůl, cibulka, lžíce oleje, 4hřebíčky.

Postup přípravy

Odměřené množství rýže (dávlám dva hrnky) dám do cedníku a spařím vařící vodou ( tak mě to učil jeden kuchař profesionál), spařenou okapanou rýži vyklopím do kastrůlku, zaliji 3 hrnky teplé vody, osolím (ochutnávám prstem vodu,aby byla akorát slaná), doprostřed položím oloupanou cibuli vcelku se zapíchanými 4 hřebíčky-hřebíčky otočené dolů,aby rýži navoněly, ale nemusí tam být. Zapnu troubu asi na 150´C, kastrůlek dám ale ještě na vařič, pustím teplotu na plno,aby voda v kastrůlku začala vařit. Pak kastrůlek zadělám pokličkou a dám asi na 30minut do trouby (musí se to po 30min zkontrolovat, protože bývyjí různé druhy rýží a doba se může mírně lišit). "Hrábnu" do rýže třeba vidličkou a pokud už vespod není voda a rýže je akorát, troubu vypnu, chvilku tam rýži nechám uležet a pak už jen podávám. Nikdy se mně takhle rýže ani nerozvařila a ani nebyla tvrdá :-)))).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenča37 9. 12. 2013, 11:40
Dobrý den,Připoměla jste mi učnák,kde nás tohle učili nás kuchaře. (clamp) :-)
AliceM 10. 12. 2013, 13:45
@Lenča37 (sampus) No teď už vařím rýži v hrnci na vaření rýže :D
aero-orion 31. 10. 2007, 8:09
ahojky a je možné ji udělat i jako kari rýži, je mňamková zamíchám, do ní lžičku kari.Vypadá na talíři zase jinak. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ahojky Zdenka (F) (F) (F)
AliceM 31. 10. 2007, 11:07
@aero-orion Ahoj-jasně :-) :-) :-), cokoliv, já tam taky někdy kari přidávám!!!! Alice (C)
jassnenka 31. 10. 2007, 1:21
tak jsem ji dnes udelala podle vás a je moc dobra, hezky nadychana. Normalne ji delavam v mikrovlnce 1 hrnek ryze a 2 hrnky vody na 25 minut a je hotovo - take dobra, ale tímto způsobem je možná o něco lepší a kdo ví asi i zdravější.
AliceM 31. 10. 2007, 6:33
@jassnenka Díky za zprávičku (hello) (hello) (hello)
Nikis. 29. 10. 2007, 14:10
Dělám rýži stejně, akorát ji předtím ještě opeču na kapce oleje, aby zesklovatěla. Je pak chuťově ještě lepší (Y) (Y) (Y) Učili jsme se ji tak ve škole (clamp) (clamp) (clamp)
AliceM 29. 10. 2007, 15:05
@Nikis. To taky někdy dělá , ale většinu se mně nechce a šupnu ji spařenou zrovna do hrnce ;-) ;-) ;-)
Calimerka 29. 10. 2007, 9:56
jojo, to znám, to nás učily ve škole , akorát rovnou do trouby, na hořáku jsme to "neurychlovaly" ;-) *-)
AliceM 29. 10. 2007, 13:19
@Calimerka To jsem zkoušela-rovnou do trouby +o(, trvá to děsně dloho. Takhle, když to zahřeju, tak je to za půl hoďky hotovo :-) :-) :-)
jassnenka 29. 10. 2007, 1:40
urcite tento postup vyzkousim
AliceM 29. 10. 2007, 13:19
@jassnenka Fakt je to pohodové a nikdy se mi to nepřipeklo! No-nesmí se to tam asi nechat do nekonečna ;-) ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie