(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Rýže jako příloha-jednoduchá příprava

Potřebné ingredience
Rýže, 1,5 x tolik vody, sůl, cibulka, lžíce oleje, 4hřebíčky.
Postup přípravy
Odměřené množství rýže (dávlám dva hrnky) dám do cedníku a spařím vařící vodou ( tak mě to učil jeden kuchař profesionál), spařenou okapanou rýži vyklopím do kastrůlku, zaliji 3 hrnky teplé vody, osolím (ochutnávám prstem vodu,aby byla akorát slaná), doprostřed položím oloupanou cibuli vcelku se zapíchanými 4 hřebíčky-hřebíčky otočené dolů,aby rýži navoněly, ale nemusí tam být. Zapnu troubu asi na 150´C, kastrůlek dám ale ještě na vařič, pustím teplotu na plno,aby voda v kastrůlku začala vařit. Pak kastrůlek zadělám pokličkou a dám asi na 30minut do trouby (musí se to po 30min zkontrolovat, protože bývyjí různé druhy rýží a doba se může mírně lišit). "Hrábnu" do rýže třeba vidličkou a pokud už vespod není voda a rýže je akorát, troubu vypnu, chvilku tam rýži nechám uležet a pak už jen podávám. Nikdy se mně takhle rýže ani nerozvařila a ani nebyla tvrdá :-)))).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lenča37
(upraveno)
9. 12. 2013, 11:40
Dobrý den,Připoměla jste mi učnák,kde nás tohle učili nás kuchaře.


nahlásit

AliceM
(upraveno)
10. 12. 2013, 13:45
@Lenča37
No teď už vařím rýži v hrnci na vaření rýže :D

nahlásit

aero-orion
(upraveno)
31. 10. 2007, 8:09
ahojky a je možné ji udělat i jako kari rýži, je mňamková zamíchám, do ní lžičku kari.Vypadá na talíři zase jinak.
ahojky Zdenka








nahlásit

AliceM
(upraveno)
31. 10. 2007, 11:07
@aero-orion
Ahoj-jasně
, cokoliv, já tam taky někdy kari přidávám!!!! Alice




nahlásit

jassnenka
(upraveno)
31. 10. 2007, 1:21
tak jsem ji dnes udelala podle vás a je moc dobra, hezky nadychana. Normalne ji delavam v mikrovlnce 1 hrnek ryze a 2 hrnky vody na 25 minut a je hotovo - take dobra, ale tímto způsobem je možná o něco lepší a kdo ví asi i zdravější.
nahlásit

AliceM
(upraveno)
31. 10. 2007, 6:33
@jassnenka
Díky za zprávičku



nahlásit
Nikis.
(upraveno)
29. 10. 2007, 14:10
Dělám rýži stejně, akorát ji předtím ještě opeču na kapce oleje, aby zesklovatěla. Je pak chuťově ještě lepší
Učili jsme se ji tak ve škole






nahlásit

AliceM
(upraveno)
29. 10. 2007, 15:05
@Nikis.
To taky někdy dělá , ale většinu se mně nechce a šupnu ji spařenou zrovna do hrnce



nahlásit

Calimerka
(upraveno)
29. 10. 2007, 9:56
jojo, to znám, to nás učily ve škole , akorát rovnou do trouby, na hořáku jsme to "neurychlovaly"


nahlásit

AliceM
(upraveno)
29. 10. 2007, 13:19
@Calimerka
To jsem zkoušela-rovnou do trouby
, trvá to děsně dloho. Takhle, když to zahřeju, tak je to za půl hoďky hotovo




nahlásit

jassnenka
(upraveno)
29. 10. 2007, 1:40
urcite tento postup vyzkousim
nahlásit

AliceM
(upraveno)
29. 10. 2007, 13:19
@jassnenka
Fakt je to pohodové a nikdy se mi to nepřipeklo! No-nesmí se to tam asi nechat do nekonečna



nahlásit