Lasagně (jak se vaří v římě :-)-jednoduchý recept,na co dávat pozor...........

Potřebné ingredience
lasagně,plechovka rajčat-pelati,sul,pepr,olivovy olej,mozarella(1sacek postaci),1cibule,řapíkatý celer staci kousek-jako mrkve),1mrkve,mleté maso stačí 200g pro 4osoby,bobkový list.........sýr parmezán,nebo grana padano nebo gran moravia(čím vice sýru tím jsou chutnější..) na bešamel:máslo,2lžice mouky(cca)mléko(dávám od oka") ,sůl pepř,muškátový oříšek
Postup přípravy
Necháme vařit asi 15-20minut.........
Mezitim si připravíme bešamel,záleží kolik budeme dělat lasagni,do jak velké misky a kolik vrstev,já dělám 4vrstvy do formy asi 30x40 cm stačí na to 3/4 litru tekutin(omáčka z masa a bešamel)
na másle zpěníme mouku,uděláme jišku,jakmile mouka začne zlatavět,ztlumíme oheň a přídáme mléko,rozšleháme hrudky,osolíme opepříme a podle chuti dáme trochu muškátového oříšku.........můžeme i přidatkousek syru....
chvíli povaříme...........bešamel musi být spíše řídší než úplně hustý
na dno nádoby,nejlip hranate,nalijeme trochu oliv oleje,potom trochu omáčky z rajčat plus trochu bešamelu,dáme vrstvu lasagní,na ne opet obe omáčky plus kousky mozarelly a nahoru nastrouhamé sýr,po celé ploše lasagní..............
opakujeme až máme 4-6vrstve lasagní.........poslední vrstvu necháme bez mozarelly,dáme omáčky a hustě zasypeme sýrem.
ˇˇˇˇˇˇlasagně musi být potopené v omáčce,ve které se vlastně potom vaří...čím vice omáčky tím lépe.ˇˇˇˇˇˇ
necháme uležet asi 10-20minut
poté dáme péct na 180-220C asi pul hodiny,až začne povrch lasagni zlátnout..................
po upečení vyndáme z trouby a necháme trochu zchladnout,asi 15-20minut,jinak z lasagni omáčka vytéká
......
lasagně můžeme připravit take bez rajské omáčky a MASA,.
Použijme bešamel a např DYNI...
dáme zpěnit menší cibuli na oliv olej,přidáme kousky dýně asi 300g, zalijeme vodou,a uvaříme spíše dusíme,vody nesmí být moc aby zůstala chuť dýně.........jakmile je dýně uvařená všechno rozmixujeme a přidáme k bešamelu...............poté použijeme na lasagně,můžeme vynechat i mozarellu...ale hlavně použijeme opět hodně strouhaného sýru.........
fotku dodám :-)
tohle je recept jak je dělám já podle moji italské tchýně...........:-)

PRVNI VRSTVA lasagni.....(já je mám olámané protože mám misku dole užší a nevejdou se mi,takže je musim odstřihnout a takhle se lámou :-( takže se omlouvám za takovou neestetičnost..)

další vrstva s mozzarelou a nastrouhaným sýrem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)























































