Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Lasagne se spoustou dobrot

0.0
Lasagne se spoustou dobrot

Potřebné ingredience

1 cibule, 3-4 rajčata, 3-4 lžíce oleje (klidně olivového) 500 g mletého masa, 2 lžíce bylinek (bazalka, petržel, co kdo rád), sůl, pepř, česnek, 500 g listového špenátu (klidně i 450 g mražené balení), 1 kulička mozzarely (125g), 4 vejce, 300 ml smetany (já dávala jen 250 ml Rama Creamfine na vaření – je zdravější), lasagne

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky,. Na půlce oleje opečeme mleté maso, přidáme cibuli, rajčata, bylinky, sůl a pepř. Vše řádně podusíme.
Špenát umyjeme (pokud je čerstvý), zbylý olej rozehřejeme, prolisujeme do něj 2-3 stroučky česneku a necháme zesklovatět, přidáme špenát a podusíme.
Vejce smícháme se smetanou a trochu této vaječné smetany dáme do vymazané formy a skládáme vrstvy uvařených lasagní, špenátu, mletého masa. Vrchní vrstvu bude tvořit plátek lasagní, mozzarella (v mém případě eidam) a vaječná smetana. Dáme zapéct.

Je možné i bez mozzarely jen s obyčejným nastrouhaným eidamem. Do vaječné smetany je možné přidat i parmazán (75g), ale to pak kaloričtější:o)) a dražší:o))

Udušená masová směs

podušený špenát s česnekem

vaječná smetana - vajíčka a smetana smíchané:o))

Vymazaná forma a dole je trocha vaječné smetany

na dno do smetany vložíme plátky syrových lasagní (pozor, některé se dělají za syrova, některé se předtím vaří-používám ty za syrova např. Panzani) Je pak ale třeba, aby byly vlhké všude, jinak ztvrdnou a nejsou poživatelné:o))

na lasagne dáme masovou směs - její část (nejlépe polovinu či třetinu, podle toho kolik chcete dělat vrstev)

na masovou směs přidáme špenát

překryjeme opět plátky lasagní

postup opakujeme, až je nádoba plná, závěrečná vrstva je z lasagní, zalitá vaječnou smetanou, na závěr dáme mozzarelu či strouhaný sýr

Já dávala strouhaný eidam

upečené lasagne:o))

Dobrou chut:o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 1. 12. 2013, 8:27
(Y)
Nikita1333 12. 3. 2008, 8:23
Super,dnes je jdu koupit a zkusím,dám vědět.Díky za recept.Eva S. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
melony 2. 1. 2008, 19:47
No to vypadá moooc dobře. (Y)Určitě vyzkouším a dám vědět jak jsem dopadla. (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie