Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka se zázvorem

Potřebné ingredience

1 dýně Hokkaidó (cca 1,2kg), 750 ml zeleninového vývaru (možno i z kostky), 1 cibule, 3 stroužky česneku, kousek zázvoru (opatrně zázvor je opravdu silný, stačí kousek), sůl, pepř, olivový olej. Dle chuti zakysanou smetanu nebo jen smetanu.

Postup přípravy

Dýni pořádně omyjeme,neloupeme - tento druh dýně se neloupe, rozkrojíme a zbavíme ji semínek, nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahne cibuli, přidáme česnek, zázvor a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka dle mého gusta

Koprová omáčka dle mého gusta

Potřebné ingredience

400ml mléka (klidně i o trochu víc, pokud Vám hodně zhoustne), 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 2 lžíce cukru, 3-4 lžíce octa, 100ml smetany, špetku muškátového květu, sůl, svazek kopru + uvařená vejce a brambory (u nás jedině tato kombinace, ale kdo má rád, určitě si to může vyměnit za maso a knedlík :-) ). Z uvedených surovin připravíme 3 porce.

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a krátce orestujeme, zalijeme mlékem a metličkou rozšleháme, přidáme špetku muškátového květu a sůl (= bešamel), opět krátce provaříme.…

Zobrazit více...

Kategorie