Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ananasovo-ořechové řezy

Ananasovo-ořechové řezy

Potřebné ingredience

Na koláč: 2 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 střední plechovka ananasu, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 kávové lžičky jedlé sody, 1/2 hrnku sekaných lískových ořechů. Na krém: 1 kelímek mascarpone, 1 vanička tvarohu, 1 zakysaná smetana, Dr.Oetker Puding za studena, moučkový cukr, čokoládová poleva

Postup přípravy

2 vejce
1 hrnek cukru krupice
šleháme do pěny

1 střední plechovku ananasu (včetně šťávy) rozdrtit ponorným mixérem
a toto ananasové pyré přidáme do pěny z vajec a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čtyřpatrové řezy (podle časopisu Albert)

Čtyřpatrové řezy (podle časopisu Albert)

Potřebné ingredience

1 sáček vanilkového + 1 sáček čokoládového pudinkového prášku 1 litr mléka + cukr krupice máslo na vymazání plechu 2–3 lžíce hrubé mouky 800 g zakysané smetany 1 balení 33% smetany 2 velké tyčinky margot Na těsto: 4 vejce 200 g krupicového cukru 320 g polohrubé mouky půl sáčku prášku do pečiva 100 ml slunečnicového oleje + 100 ml mléka

Postup přípravy

Podle návodu na obalu uvařte oba pudinky a nechte je zchladnout.

Mezitím udělejte těsto: žloutky utřete s cukrem doběla. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medové perníčky

Medové perníčky

Potřebné ingredience

560 g hladké mouky, 350 g cukru moučka, 60 g medu, 4 celá vejce, 1 kávová lžíce jedlé sody, šťáva a kůra z půlky citronu, jedna polévková lžíce koření do perníku (lze použít i jen drcený hřebíček a skořici)

Postup přípravy

Těsto ručně zpracuji tak, aby nelepilo a nechám ležet v chladné místnosti do druhého dne.
Pak rozválíne asi na půl centimetru silný plát a vykrajujeme tvary.
Pečeme v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ostružinová marmeláda :o)

Ostružinová marmeláda :o)

Potřebné ingredience

500 g ostružin, 250 g krupicového cukru, gelfix 2:1, 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

Ostružiny nasypeme do hrnce, rozvaříme bez podlití vodou a rozmixujeme. Získáme tak asi 300 g ostružinového protlaku. Přidáme 100 g cukru, přivedeme k varu a vaříme 15 minut.…

Zobrazit více...

Kategorie