Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moravský frgál

Moravský frgál

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250g polohrubé mouky, 62 g másla, 1 žloutek, sůl, 37g cukru, 1/8 l mléka, 17g droždí, citronová kůra NÁPLNĚ: 1) TVAROHOVÁ - 2 vaničky plnotučného tvarohu, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, ušlehaný bílek (můžeme dát i rozinky namočené v rumu) 2) POVIDLOVÁ - povidla (dobrá jsou ze špendlíků, ptž jsou nakyslá) , skořice, rum, mletý hřebíček DROBENKA - polohrubá mouka, máslo, cukr

Postup přípravy

Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravím kvásek. Utřu máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidám k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a nechám vykynout cca 1,5 hodiny.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Fazolky se slaninou a vejcem

Fazolky se slaninou a vejcem

Potřebné ingredience

1 sáčem zmražených fazolek, uzený bok či libovější slanina, celer, 2 vejce, mletý kmín, pepř, sůl

Postup přípravy

Fazolky dáme na 5 minut do vařící vody. Poté zcedíme. Na pánvi si osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu nebo uzený bok a celer a ochutíme mletým kmínem, pepřem a solí. Nakonec…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny s kapustou a uzeným masem

Zapečené těstoviny s kapustou a uzeným masem

Potřebné ingredience

balíček těstovin ( 100% semolina ), menší hlávka kapusta, 200 g uzený bok či anglická slanina,1 cibule, 150 g nivy, 4 vejce, 1 zakysaná smetana, sůl, olej, pepř, mletý kmín,

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu. Kapustu pokrájíme, odstraníme tvrdé košťály a dáme na cca 20 minut vařit ve vodě do změknutí. Uzený bok si nakrájíme na malé kostičky a na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DVOUBAREVNÁ BUCHTA

DVOUBAREVNÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

Na tmavé těsto potřebujeme: 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 3 polévkové lžíce kakaa na vaření Na tvarohové těsto: 2 nízkotučné tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding - prášek, 1/2 hrnku moučkového cukru, 2 vejce, 1 hrnek mléka

Postup přípravy

Do vymazaného a moukou vysypanénou plechu s vyšším okrajem nalijte větší polovinu kakaového těsta, na něj nalijte tvarohové těsto (je řidší)

Navrch nalijte zbytek kakaové…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlová kaše s jahodami

Jáhlová kaše s jahodami

Potřebné ingredience

Jáhly, vanilkový cukr, máslo, ořechy, rozinky, mrkev, mléko, jahody

Postup přípravy

Jáhly několikrát spaříme vařící vodou. Pak dáme 2,5 x více mléka jak bylo suchých jáhel, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, velkou lžící másla . Na velmi mírném ohni vaříme až…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Potřebné ingredience

Těsto na piškotový korpus: 250 ml hl. mouky, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 4 vejce, 150 ml oleje, 100 ml teplé vody, \r\n\r\nKrém: 1 zakysaná smetana, 2 pomazánková másla, 2 polotučné tvarohy, 1 vejce, cukr dle chuti, rozmačkané jahody. 2 pudinky vanilkové, 500 ml vody s mlékem.\r\n\r\npiškoty, silná černá káva, jahody, kakao na vaření, skořice

Postup přípravy

Nejdříve si ušleháme sníh z bílků. Potom žloutky s cukrem, vodou a olejem, trochu rumu a nakonec přimícháváme na střídačku bílky a mouku s práškem do pečiva. Pečeme v nízkém…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelný salát

Zelný salát

Potřebné ingredience

500g kysaného zelí, mrkev, porek, ředkvička

Postup přípravy

Z kyselého zelí slijeme vodu. Mrkev nastrouháme, porek nakrájíme. Mrkev s porkem osmahneme na olivovém oleji na pánvičce, přidáme zelí. Ochutíme solí a pepřem. Přikrájíme nadrobno…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rizoto s vepřovým masem a žampiony

Rizoto s vepřovým masem a žampiony

Potřebné ingredience

Jasmínová rýže, žampiony, vepřové maso, porek, chilli paprička, parmezán, olivy, vegeta, pepř, kari koření, olej

Postup přípravy

Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu. Na pánvi osmahneme cibulku do zlatova, přidáme nakrájené vepřové maso na malé kousky, přidáme vegetu, pepř a opečeme a nakonec přidáme nadrobno…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový dezert

Jogurtový dezert

Potřebné ingredience

bílý jogurt 400 ml, ovesné vločky nebo musli, jahody, rebarbora, třtinový cukr, máta na ozdobu

Postup přípravy

Nejdříve si opražíme na suché pánvi musli nebo ovesné vločky do krupava. Rebarboru okrájíme a nakrájíme na plátky, v mikrovlnné troubě nebo normální troubě pečeme do měkka,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Králík se špenátem

Králík se špenátem

Potřebné ingredience

1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, konzerva 2 menší petržele, 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 200 ml suchého bílého vína, 
2 bobkové listy, svazek čerstvého tymiánu\r\nŠpenát: 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 400 g mražených špenátových listů, 1 lžíce oleje

Postup přípravy

1. Všechnu čerstvou zeleninu očistíme.\r\n2. Králičí stehna očistíme a špičkou ostrého nože do nich uděláme zářezy, do nichž pak zasuneme klínky mrkve a plátky česneku. Maso…

Zobrazit více...

Kategorie