(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Moravský frgál
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250g polohrubé mouky, 62 g másla, 1 žloutek, sůl, 37g cukru, 1/8 l mléka, 17g droždí, citronová kůra NÁPLNĚ: 1) TVAROHOVÁ - 2 vaničky plnotučného tvarohu, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, ušlehaný bílek (můžeme dát i rozinky namočené v rumu) 2) POVIDLOVÁ - povidla (dobrá jsou ze špendlíků, ptž jsou nakyslá) , skořice, rum, mletý hřebíček DROBENKA - polohrubá mouka, máslo, cukr
Postup přípravy
Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravím kvásek. Utřu máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidám k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a nechám vykynout cca 1,5 hodiny. Vykynuté těsto rozdělím na 2-3 díly rozválím přímo na pečícím papíru do kruhu. Okraje frgálu by měly být trochu vyšší, aby nevytékala náplň.
Na takto připravené frgále rozetřeme náplň (čtvrtka tvaroh, čtvrtka povidla, ...)
Posypeme drobenkou a dáme péct.
Na takto připravené frgále rozetřeme náplň (čtvrtka tvaroh, čtvrtka povidla, ...)
Posypeme drobenkou a dáme péct.
Vyválené těsto pomažeme náplněmi.
Posypeme drobenkou a dáme péct.
Po upečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
27. 3. 2015, 21:33
žingi
(upraveno)
27. 3. 2015, 19:39
pěkný,zkuste posypat strouhaným perníkem a po upečení potřít rozpuštěným máslem s trochou rumu,to je pak ten frgál
laskonka333
(upraveno)
27. 3. 2015, 18:26