Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Borůvkové frgály

0.0
Borůvkové frgály

Potřebné ingredience

30 dkg hladké mouky, 30 dkg polohrubé mouky, 8 dkg cukru moučka, 2 žloutky, 13 dkg másla + 2 lžíce oleje, 200 - 250 ml mléka ( dle potřeby ), kostka droždí, sůl,
tvaroh měkký balený 2 ks,moučkový cukr dle chuti a 1 vanilkový cukr, trocha másla do tvarohu, vejce,
borůvky, drobenka, trocha smetany a máslo na potření.

Postup přípravy

Zaděláme klasické kynuté těsto, po vykynutí rozdělíme na 4 díly.Vyválíme kolečka, potřeme je tvarohovou nádivkou, posypeme borůvkami a drobenkou.Ještě chvíli necháme nakynout a upečeme.
Ihned po upečení potřeme kraje frgálů smetanou a rozpuštěným máslem.

trošku šišaté, ale na chuti to neubírá o))

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 31. 1. 2021, 14:54
(Y) (Y)
xlcaprio 30. 1. 2021, 20:47
Dnes vyzkoušené |:o) |:o) moc dobré Děkuji za recept
monky3 29. 3. 2021, 20:22
@xlcaprio Moc děkuji, jsem ráda, že chutnaly (F)
SykorkaR 9. 8. 2008, 18:52
Ahoj tak mám zadělané těsto :-p,už jen nechat vykynout a jdu na to. *-)Snad se povedou Radka :-)
monky3 9. 8. 2008, 19:11
@SykorkaR |:o) |:o) |:o) jsem zvědavá (L) (L) dejte vědět, jak se podařili (F) (zajic)
SykorkaR 9. 8. 2008, 20:12
@monky3 No prostě žranice :-Dani nestihli vychladnout a už je jíme ;-)Díky za recept (Y) (Y) (Y)
monky3 10. 8. 2008, 15:18
@SykorkaR :-D :-D :-D Tak to je paráda, jsem ráda, že chutnají |:o) |:o) |:o) |:o) (L) mějte se (K)
shuli 8. 8. 2008, 21:51
MŇAM-určo vyzkouším. (Y) :-)
monky3 9. 8. 2008, 15:07
@shuli (F) jsou moc dobré, uvidíte (L)
rikinka33 8. 8. 2008, 21:46
čo sú to frgaly???? *-)
rybickarybka 8. 8. 2008, 22:43
@rikinka33 No nevím co su frgály, ale u nás na Valachoch máme koláče, co jim říkáme frgále ;-) ;-) ;-) A na prvním místě je hruškový, ten se peče na svatby a na slavnostní příležitosti, kdo má hafo hrušek, tak si je peče aj jen tak. No a potom na druhém místě sú trnkové (z povidel) a tvarohové, ovšem tvarohem sa spíš těsto plní, potírá sa povidlama trnkovýma nebo hruškovýma... Nekdo može dělat makové, budiž. Ale borůvkové na Valachoch děláme buchty. Frgál je frgál a buchta je buchta.
majdulka 10. 8. 2008, 14:01
@rybickarybka Marcelo,nedávno jsme se vrátili z Valašského Meziříčí a právě borůvkový frgál jsme si přivezli z Valmezu z Cyrilova pekařství,tak tam nemáte jen borůvkové buchty :-$,ale i frgále.
rybickarybka 10. 8. 2008, 15:43
@majdulka Já to mám spíš ze strany od Vizovic. Valmez, to už je dááálekooo... Jiny kraj jiný mrav, jiná dědina, jiné zvyky...
monky3 9. 8. 2008, 15:08
@rybickarybka no my tomu říkáme frgály :-$, ale jinak je to myslím úplně jedno, jak tomu kdo říká, dobré jsou všechny :^)
rybickarybka 8. 8. 2008, 22:44
@rybickarybka Ale ináč bych si takovú borůvkovú buchtu dala hned! (Y)
rikinka33 10. 8. 2008, 14:39
@rybickarybka :-$ diik za vysvetlenie :-). Teraz už mam celkom mišung v hlave čo je čo a čo sa kde používa a pečie ;-) ;-). Aaale nie ! Zhodneme sa na tom, že je to mnamka a hotovo (Y) (Y) Ja som sa napríklad so slovom buchta - u koláča stretla 1x tu, u nás je buchta tá buchta, ktorú si kupujem v obchode, kysnutá alebo lístková. Taká piškotová - je u nás koláč :-p. Ale to som hned pochopila :-D No alebo buchta budem ja, ked budem vypekať a vypekať a sedieť za MMB :-p :-D (H)
s-arka 8. 8. 2008, 20:58
Paráda (clamp) (clamp) (clamp) Na tvar nekoukejte, jsou určitě báječné (Y) Taky se snad do nich někdy pustím (F)
monky3 9. 8. 2008, 15:07
@s-arka (L) díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie