Arabelčina fazolková omáčka
Potřebné ingredience
fazolky žluté ( čerstvé, nebo v nálevu ) , kousek másla, hl. mouky, mléko, sůl, ocet,
Postup přípravy
Fazolky nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v menším množství osolené vody.
Z másla a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a furt mícháme.…
Arabelčina svíčková ...tentokrát z vepřového masa
Potřebné ingredience
kotleta vcelku, mrkev, celer petržel, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, kousek špeku, trochu halali, hladká mouka, mléko
Postup přípravy
Na oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer do růžova. Pak orestujeme osolené maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Vše přendáme do pekáče, přidáme 4…
Kedlubnová omáčka
Potřebné ingredience
kedlubny, hladká mouka, kousek másla, mléko, sůl, ocet, cukr, půl kostky masoxu
Postup přípravy
Nejdřív nastrouháme na hrubém struhadle očištěné kedluby, vložíme do kastrolu s troškou soli a povaříme doměkka. Po té vodu slijeme , ale NEVYLÉVÁME!!!
Mezitím si očistíme…
Barbecue - kanadská omáčka k fondue, nebo ke grilování
Potřebné ingredience
cibule,čtvrt šálku kečupu,čtvrt šálku vody,ocet,cukr,sůl.
Postup přípravy
Do hrnce vložíme půl šálku nadrobno nakrájené cibule, 1/4 šálku kečupu, vody.
Promícháme a dochutíme 1 lžící octa, worčestrové omáčky, 1 LŽÍCI CUKRU,
1 lžičkou soli. -…