Zobrazit přihlášovací formulář

Kedlubnová omáčka

0.0
Kedlubnová omáčka

Potřebné ingredience

kedlubny, hladká mouka, kousek másla, mléko, sůl, ocet, cukr, půl kostky masoxu

Postup přípravy

Nejdřív nastrouháme na hrubém struhadle očištěné kedluby, vložíme do kastrolu s troškou soli a povaříme doměkka. Po té vodu slijeme , ale NEVYLÉVÁME!!!
Mezitím si očistíme kedlubnové listy, nakrájíme je na tenké nudličky a taktéž povaříme doměkka. Tentokrát vodu slijeme a nenecháváme.
V hrnci rozpustíme kousek másla, zasypeme 2 lžícemi hladké mouky, potom přidáme trošku studené vody a následně vodu z uvařených kedlubnů. Můžeme přidat půl kostičky masoxu. Tuto zásmažku povaříme 20minut. Pak k ní přidáme uvařené kedlubny i listy, zalijeme mlíkem - nebo klidně smetanou - a povaříme až omáčka zhoustne. Po uvaření ochutíme solí, octem, cukre. Omáčka by měla být sladko kyselá.
Příloha u nás : brambor, párek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie