(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Kedlubnová omáčka
Potřebné ingredience
2 větší kedlubny, sladká smetana, mouka, sůl, cukr, ocet
Postup přípravy
Kedlubny nastrouhám na hrubo, osolím, podleju vodou (ne moc, jen ať je to ponořené tak tak) a dám vařit. Po cca 10 minutách do nich vmíchám mouku rozkvedlanou ve smetaně, provařím. Mezitím si v menším hrnci uvařím mladé lístky z kedlubek, takové ty jemné co jsou uprostřed, stačí 3-4 malé, nakrájené na nudličky (nemusí být, někdy na kedlubnech z obchodu krásné lístečky nejsou). Těsně před vypnutím přidám lžičku másla na zjemnění, dochutím cukrem, octem (spíš do sladka) a přidám přecezené lístečky. Výborné!!!! S novýma bramborama je to prostě super! Podávám buď s volským okem, opečeným párkem nebo dušeným vepřovým, nebo i vepřovýma výpečkama.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenpod
(upraveno)
26. 7. 2010, 12:43
Kedlubny mám na zahradě, zelí mi moc chutná, tak tento recept určitě brzy vyzkouším.
Nikis.
(upraveno)
4. 8. 2010, 13:17
@Lenpod
Tak potom dejte vědět, jak chutnalo
kattka
(upraveno)
2. 6. 2008, 13:31
Tak jsme měli dnes k obědu a musím poděkovat za super receptík Všichni jsme si moc pochutnali a určitě ho zase brzy uvařím Rychlé,moc dobré,jednoduché..............Prostě ňamka Katka
Nikis.
(upraveno)
2. 6. 2008, 15:48
@kattka
Děkuji moc za pochvalu, u nás je to oblíbené jídlo
mikky.h
(upraveno)
16. 7. 2007, 20:01
Dělávám taky a abych nemusela dávat cukr,nahradila jsem ho mrkví..
Nikis.
(upraveno)
22. 7. 2007, 10:47
@mikky.h
To určitě vyzkouším!
Kubulínek
(upraveno)
16. 7. 2007, 19:46
Niky, tak jsem Váš receptík dneska uvařila. Rychlé, nenáročné na suroviny i čas a výborné. Díky za receptík.
Nikis.
(upraveno)
22. 7. 2007, 10:47
@Kubulínek
Peti, moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo!