Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Arabelčiny hermelínové brambory....právě je máme na stole :-)

Arabelčiny hermelínové brambory....právě je máme na…

Potřebné ingredience

5větších brambor uvařit na větší kostičky, 1 smetanový hermelín na kostičky , 1 cibule, 5dkg uzeného, vysočiny, - co máte rádi, 1/2 kelímku smetany ke šlehání

Postup přípravy

Na pánvi na trošce oleje si osmažíme cibulku na kostičky, přidáme na kostičky uzeninu. Pak v míse smícháme uvařené brambory s osmaženou směsí, hermelínem, přesypeme do pekáče,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Arabelčina čalamáda - NEZAVAŘUJEME!!! je vynikající

Arabelčina čalamáda - NEZAVAŘUJEME!!! je vynikající

Potřebné ingredience

2,5kg hlávkového zelí 1/2kg paprik, 1/2 kg mrkve, 1/2 kg cibule, 1/4 kg cukru, 1/2l octu, 1dcl oleje, 1balíček deka

Postup přípravy

Vše nakrájíme nadrobno- krájíme na W krouhači, smícháme dohromady s přísadami, zasypeme suchým dekem.
Necháme ustát do druhého dne ...24hodin.
Pak dáme do sklenek a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Arabelčina hermelínová pomazánka na jednohubky

Arabelčina hermelínová pomazánka na jednohubky

Potřebné ingredience

2 hermelíny, 20dkg šunkového salámu, 3vejce natvrdo, 1 tatarka menší, sůl

Postup přípravy

Hermelín, šunku a vajíčka umeleme, vmícháme tatarku, osolíme podle chuti. Jednohubky pak zdobíme kapií.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Naložené karbenátky z cukin

Naložené karbenátky z cukin

Potřebné ingredience

1kg cuket, lžička soli, 20dkg strouhaného sýra, vegeta, pepř, 2 vejce, 5lžič strouhanek, 2lžíce hladké mouky, 1 lžíce solamylu, 2 stroužky česneku, 1 cibule nadrobno nálev: 1,5l vody, 2dcl octa, 3 lžíce cukru, 1 lžíce deka, 1 lžička soli, 5sacharidů, 5kuliček pepře, nové koření.

Postup přípravy

1kg cuket nastrouháme nahrubo a posypeme lžičkou soli a necháme půl hodiny odstát a pak hodně vymačkáme.
Ostatní suroviny smícháme s vymačkanou cukinou. Tvoříme karbenátky,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Arabelčino královské ražničí

Arabelčino královské ražničí

Potřebné ingredience

kuřecí prsíčka, sůl, pepř, grilovačka, 2 cibule, anglická slanina, trojobal

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme lehce, opepříme, posypeme grilovačkou- necháme chvíli odležet.
Na jehlu střídavě napichujeme kousky kuřete obalené v anglické…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Arabelčino kuře na pivě s rozinkama

Arabelčino kuře na pivě s rozinkama

Potřebné ingredience

1 kuře, 1 světlé pivo, 2 bobkové listy, 10plátků anglické slaniny, 50g rozinek, 3 cibule, 1 lžíce másla, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Kuře si naporcujeme, dáme do pekáče, potřeme olejem.
Přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme.
Rozinky namočíme v trošce piva.
Kuře poklademe…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Arabelčino sloní žrádlo

Arabelčino sloní žrádlo

Potřebné ingredience

1/2 kg měkkého salámu 3 cibule 1/2 l kyselých okurek ..... vše nakrájíme nadrobno. 1polévková lžíce oleje, 1/2 polévkové lžíce octu, 1 polévková lžíce hořčice, 1/2kávové lžičky soli, 10dkg rajského protlaku, nebo kečupu, 3kostky cukru..... vše chvíli povaříme a vychladíme. Majonéza 20dkg.

Postup přípravy

Pak vše smícháme dohromady a přidáme 20dkg majonézy.
Mažeme na veku, ozdobíme rajčetem, petrželkou.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Arabelčina teplá sýrová pomazánka - vynikající

Arabelčina teplá sýrová pomazánka - vynikající

Potřebné ingredience

3 vejce , 1 měkký sýr, 1 cibule, sladká mletá paprika, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Na malinké kostičky nakrájenou cibulku zpěníme na másle, vetřeme měkký sýr, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou.
Do směsi nalijeme rozšlehané vejce, mícháme až…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Arabelčiny chlupaté knedlíky

Arabelčiny chlupaté knedlíky

Potřebné ingredience

30dkg brambor nastrouhat, trošku soli, 5 rohlíku nakrájet na kostičky, 1 vejce, 3dkg másla

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, necháme chvíli odležet.Pak tvoříme malé knedlíčky, hážeme do vařící osolené vody a vaříme 20minut.
Podáváme s osmaženým uzeným špekem na kostičky a my…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Arabelčino hovězí maso dušené na žampionech a kyselých okurkách

Arabelčino hovězí maso dušené na žampionech a kyselých…

Potřebné ingredience

hovězí plátky, 5 žampionů, 2 kyselé okurky, sůl, pepř, kmín drcený, 1 cibule, troška sádla, jíška na zahuštění sypaná

Postup přípravy

Hovězí plátky osolíme, opepříme pokmínujeme. Na trošce sádla zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky,
pak přidáme plátky masa , necháme zatáhnout, přisypeme okurky na kostičky,…

Zobrazit více...

Kategorie