Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné pletýnky s kysanou smetanou,perfektně nadýchané a měkké.

Celozrnné pletýnky s kysanou smetanou,perfektně…

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky 100 g chlebové žitné 100 g chlebové pšeničné 50 g celozrnné mouky 125 ml mléka 125 ml vody 2 čl soli 1 čl cukru 1 vejce 1 žloutek 20 g rozpuštěného másla 1/2 droždí přidat semínka...sezam,len,pohanku do náplně: půl kysané smetany a 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Recept jsem pozměnila ,původně je od paní Marta G. (Egreska) ID 16378 jen jsem místo bílé mouky použila i tu celozrnou,měla jsem 7 celkem velkých pletýnek.Postupovala jsem stejně…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Medové řezy

Medové řezy

Potřebné ingredience

1 vejce 150g cukru krystal 50g másla 2 vrchovaté lžíce medu 2 lžíce mléka 1 lžička sody

Postup přípravy

Vše svaříme dohromady a mícháme tak dlouho ,až je z toho karamelová pěna,že je to hotové poznáte ,že ode dna se vytváří karamelové provázky....Pak ještě za horka přidáme 450 g…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Karamelové kuličky z cornflaků

Karamelové kuličky z cornflaků

Potřebné ingredience

40g másla 150g cukru moučka 1šlehačka 50g vlašských ořechů namlít nahrubo nebo nasekat na drobno :-)) 80g cornfakes (trochu polámat v ruce) 1/2 lžičky skořice

Postup přípravy

Z cukru a másla udělat karamel,do karamelu vmíchat šlehačku a skořici....míchat dokud se směs nerozpustí!Pak přidat ořechy a lupínky.Do malých košíčků lžičkou tvořit hrudky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné rohlíčky z nekynutého těsta

Jablečné rohlíčky z nekynutého těsta

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky,1Hera,1 vejce,špetka soli,trochu cukru asi lžíce Kvásek:1/2hrnku mléka,trošku cukru,špetku mouky,20g kvasnic t.j.půlka kostky Nastrouhaná jablka,skořice a cukr,po smíchání šťávu s jablek nevymačkávat,rohlíčky přebytečnou šťávu nasají.Jinak by byly suché...

Postup přípravy

Všechno smícháme dohromady a nenecháváme kynout,hned začneme tvořit rohlíčky.Celková doba přípravy je tak hodinu a to ani ne,myslím i s pečením.

Zobrazit více...
DORTY
Dort BECHEROVKA

Dort BECHEROVKA

Potřebné ingredience

Korpus čokoládový:250g másla+250g čokolády na vaření rozpustit ve vodní lázni a promíchat.200g cukru,1vanilkový cukr,150ghl.mouky,tak 1/4prášku do pečiva smíchat v míse a přidat rozpuštěnou čokošku,pořádně promíchat se 6žloutkama a opatrně zamíchat sníh ze 6 bílků.Péct při 210°C asi 30 min. Krém je kakaový trochu připomíná pařížskou šlehačku.Marcipánová hmota od Arielll.

Postup přípravy

....ten datum je z blízké budoucnosti....nějaká dobrá duše si hrála s foťákem a chce abych měla o pět let víc:-))

Zobrazit více...
DORTY
Další pokus s marcipánem aneb...začíná mě to bavit

Další pokus s marcipánem aneb...začíná mě to bavit

Potřebné ingredience

.Mramorový od Dáši,pudink.krém a potah od Arielll.

Postup přípravy

.Pro dceru k narozeninám...

Zobrazit více...
DORTY
Můj první s marcipánem.

Můj první s marcipánem.

Potřebné ingredience

Pořád jsem jen koukala po Vašich krásných výtvorech a záviděla,až jsem se rozhodla a zkusila upéct synovi k narozeninám,ani to moc nebolelo.

Postup přípravy

Bez Vás cukrářek tady ,bych to nikdy nezvládla,takže všem moc děkuji za recepty a rady.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé řezy

Rychlé řezy

Potřebné ingredience

1 Hera,250g cukru moučky,300g hladké mouky,1 vejce,250ml mléka,3 lžíce jakékoliv marmelády,1 lžíce kakaa,1 lžička jedlé sody

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme dohromady a vlejeme na vymazaný a vysypaný plech.Pečeme při 180°zhruba 20 minut.Buchta je hodně vláčná a vydrží měkká i tři dny.Na polevu jsem použila…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné zelí po maďarsku

Plněné zelí po maďarsku

Potřebné ingredience

1/2kg mletého masa,hlávku zelí,1/2 kg kyselého zelí,rajský protlak,tak 10dkg rýže,oravskou slaninu,cibuli,sůl,pepř,vegetu,zelenou papriku,kečup

Postup přípravy

Maso umeleme i se zelenou paprikou,ne kapii!Přidáme propranou rýži,sůl ,pepř,vegetu,nebojte se přidat hodně,protože vše se rozloží a aby se nestalo,že to budete mít málo ochucené…

Zobrazit více...

Kategorie