Žemlový knedlík
Potřebné ingredience
300 g veky, sůl, 90 g hrubé mouky, 3 dcl mléka a 1 vejce
Postup přípravy
Veku nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme vejce a sůl a nalijeme na veku a necháme zvlhnout. Přidáme mouku a jemně promícháme. Lněný ubrousek namočíme do studené vody,…
„BRAMBORIZZA“
Potřebné ingredience
4 středně velké brambory1 menší cibule1 rajče1 menší paprika1 kyselá okurka1 vejce strouhaný sýrprovensálské koření, sůl
Postup přípravy
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme,…
Bramborové placky
Potřebné ingredience
6 dobře vařenýchbrambor ve slupce, 1 vejce, polohrubá mouka dle potřeby, 1 lžička soli. olej na osmažení
Postup přípravy
Brambory ve slupce uvaříme a necháme vychladnout. Oloupeme slupku a brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme vejce, sůl a postupně přidáváme mouku tak aby vzniklo dobře…