Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Panenka pro Sofinku ke 3. narozeninám

Panenka pro Sofinku ke 3. narozeninám

Potřebné ingredience

- klasický piškotový korpus ze 4 vajec - piškotový korpus - bábovka ze 4 vajec - piškotový korpus kakaový ze 6 vajec - pudinkový krém - jahody - potahovací hmota WI - dortové zdobení Dr.Oetker

DORTY
Pirát

Pirát

Potřebné ingredience

Klasický piškotový korpus, pudinkový krém, jahody. Na potahování jsem koupila americkou potahovací hmotu a byla jsem moc příjemně překvapena jak dobře se s ní pracuje a má jemnou lahodnou chuť. Vyzkoušela jsem už hmotu s pěnových bonbónů, K2 a domácí marcip. hmotu, tato byla jednoznačně nejlepší.

DORTY
Jahodový dort s panenkou

Jahodový dort s panenkou

Potřebné ingredience

klasický korpus: 6 vejce, 180 g písk. cukru, 150g hl. mouky, pudinkovo-žloutkový krém, čerstvé jahody, potahovací hmota, ozdůbky.

Postup přípravy

Korpus dvakrát rozříznutý, každý plát potřen krémem, na krém naskládány jahody rozkrájené na plátky, korpus celý pomazán, potažen a ozdoben.
Potah rozhodně není bez chyby, tak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečná bábovka

Jablečná bábovka

Potřebné ingredience

*400-500 g jablek (nastrouhaných) *350 g hrubé mouky *300 g moučkového cukru *150 g rozpuštěného másla *2 - 3 lžíce holandského kakaa *3 vejce *vanilkový cukr *prášek do pečiva *máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Cukr utřeme se žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem, máslo, vanilkový cukr a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Z bílků vyšleháme sníh a jemně ho vmícháme do…

Zobrazit více...
DORTY
Klasický medovník - je super

Klasický medovník - je super

Potřebné ingredience

Těsto: + 3 vejce, + 300g cukru krupice, + 1 Hera, + 3 lžíce tmavého medu, + 1 lžička jedlé sody, + 400g hladké mouky (00ky),
Krém: + 1 plechovka slazeného kondenz. mléka např. Salko (to vaříme v zavřené plechovce v dostatečném množství vody 2 hodiny a necháme vychladnout), + 300g cukru, + 300g másla, + 2 van cukry, + asi hrst sekaných ořechů

Postup přípravy

1. Připravíme si vodní lázeň. Do kastrolu nalejeme vodu a postavíme na ni větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přivedeme k varu. Do mísy dáme Heru a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Skvělá rajská

Skvělá rajská

Potřebné ingredience

- cibule (celá ve slupce)
- 2 bobkové listy
- kousek celé skořice
- olej
- 3 polévkové lžíce hl. mouky
- asi 2 l studené vody
- 2 rajčatové protlaky (podle barvy)
- sůl

Postup přípravy

Cibuli ve slupce s bobkovými listy a skořicí vložíme do menšího hrnce s 250 ml studené vody a uvedeme do varu. Vaříme pod pokličkou 10 -15 min. Po vypnutí přidáme polévkovou lžíci…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Potřebné ingredience

* 350 g krucánků či mušliček
* 200 g brokolice rozlámané na co nejdrobnější růžičky
* 2 lžíce olivového oleje
* 350 g vykostěných kuřecích prsíček, tence nakrájených
* 180 g hlívy ústřičné nebo jiných hub, nakrájených na větší kousky
* 4 lžíce rajčatového pyré
* 80 g termizovaného sýra s česnekem a bylinkami (například Tartare)
* 280 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
* svazek jemně nakrájené jarní cibulky
* 80 g vyzrálého sýra typu čedar, nastrouhaného
* jemně nasekaný stroužek česneku
* 50 g sekaných mandlí
* sůl a pepř

Postup přípravy

Příprava jídla:
1. Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelové řezy

Karamelové řezy

Potřebné ingredience

6 vajec
250 g krystalového cukru
200 g pomletých ořechů
3 lžíce strouhanky
3 lžíce hl. mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva

Náplň:
250 g másla
1 plechovka slaz. kondenz. mléka (Salko)

Posyp:
50 g nasekaných ořechů
50 g nastrouhané čokolády

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme ml. ořechy a vmícháme strouhanku a mouku s práškem do pečiva. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme jako piškot.
Zavřenou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny "CARBONARE"

Těstoviny "CARBONARE"

Potřebné ingredience

10 dkg slaniny
20 dkg uzeného sýru
smetana na vaření
žloutek či dva
muškátový květ (špetka)
ml. paprika (špetka)
pepř nejlépe bílý (špetka)
příp. troška chilli

Postup přípravy

Slaninu na suché pánvi opražíme. přidáme smetanu. Do vařící smetany nasypeme nastrouhaný sýr a přidáme žloutek. Počkáme jak se sýr rozpustí a nakonec dochutíme.
Takto…

Zobrazit více...

Kategorie