Panenka pro Sofinku ke 3. narozeninám
Potřebné ingredience
- klasický piškotový korpus ze 4 vajec - piškotový korpus - bábovka ze 4 vajec - piškotový korpus kakaový ze 6 vajec - pudinkový krém - jahody - potahovací hmota WI - dortové zdobení Dr.Oetker
Pirát
Potřebné ingredience
Klasický piškotový korpus, pudinkový krém, jahody. Na potahování jsem koupila americkou potahovací hmotu a byla jsem moc příjemně překvapena jak dobře se s ní pracuje a má jemnou lahodnou chuť. Vyzkoušela jsem už hmotu s pěnových bonbónů, K2 a domácí marcip. hmotu, tato byla jednoznačně nejlepší.
Jahodový dort s panenkou
Potřebné ingredience
klasický korpus: 6 vejce, 180 g písk. cukru, 150g hl. mouky, pudinkovo-žloutkový krém, čerstvé jahody, potahovací hmota, ozdůbky.
Postup přípravy
Korpus dvakrát rozříznutý, každý plát potřen krémem, na krém naskládány jahody rozkrájené na plátky, korpus celý pomazán, potažen a ozdoben.
Potah rozhodně není bez chyby, tak…
Jablečná bábovka
Potřebné ingredience
*400-500 g jablek (nastrouhaných) *350 g hrubé mouky *300 g moučkového cukru *150 g rozpuštěného másla *2 - 3 lžíce holandského kakaa *3 vejce *vanilkový cukr *prášek do pečiva *máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Cukr utřeme se žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem, máslo, vanilkový cukr a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Z bílků vyšleháme sníh a jemně ho vmícháme do…
Klasický medovník - je super
Potřebné ingredience
Těsto: + 3 vejce, + 300g cukru krupice, + 1 Hera, + 3 lžíce tmavého medu, + 1 lžička jedlé sody, + 400g hladké mouky (00ky),
Krém: + 1 plechovka slazeného kondenz. mléka např. Salko (to vaříme v zavřené plechovce v dostatečném množství vody 2 hodiny a necháme vychladnout), + 300g cukru, + 300g másla, + 2 van cukry, + asi hrst sekaných ořechů
Postup přípravy
1. Připravíme si vodní lázeň. Do kastrolu nalejeme vodu a postavíme na ni větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přivedeme k varu. Do mísy dáme Heru a…
Skvělá rajská
Potřebné ingredience
- cibule (celá ve slupce)
- 2 bobkové listy
- kousek celé skořice
- olej
- 3 polévkové lžíce hl. mouky
- asi 2 l studené vody
- 2 rajčatové protlaky (podle barvy)
- sůl
Postup přípravy
Cibuli ve slupce s bobkovými listy a skořicí vložíme do menšího hrnce s 250 ml studené vody a uvedeme do varu. Vaříme pod pokličkou 10 -15 min. Po vypnutí přidáme polévkovou lžíci…
Zapékané těstoviny
Potřebné ingredience
* 350 g krucánků či mušliček
* 200 g brokolice rozlámané na co nejdrobnější růžičky
* 2 lžíce olivového oleje
* 350 g vykostěných kuřecích prsíček, tence nakrájených
* 180 g hlívy ústřičné nebo jiných hub, nakrájených na větší kousky
* 4 lžíce rajčatového pyré
* 80 g termizovaného sýra s česnekem a bylinkami (například Tartare)
* 280 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
* svazek jemně nakrájené jarní cibulky
* 80 g vyzrálého sýra typu čedar, nastrouhaného
* jemně nasekaný stroužek česneku
* 50 g sekaných mandlí
* sůl a pepř
Postup přípravy
Příprava jídla:
1. Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a…
Karamelové řezy
Potřebné ingredience
6 vajec
250 g krystalového cukru
200 g pomletých ořechů
3 lžíce strouhanky
3 lžíce hl. mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
Náplň:
250 g másla
1 plechovka slaz. kondenz. mléka (Salko)
Posyp:
50 g nasekaných ořechů
50 g nastrouhané čokolády
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme ml. ořechy a vmícháme strouhanku a mouku s práškem do pečiva. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme jako piškot.
Zavřenou…
Těstoviny "CARBONARE"
Potřebné ingredience
10 dkg slaniny
20 dkg uzeného sýru
smetana na vaření
žloutek či dva
muškátový květ (špetka)
ml. paprika (špetka)
pepř nejlépe bílý (špetka)
příp. troška chilli
Postup přípravy
Slaninu na suché pánvi opražíme. přidáme smetanu. Do vařící smetany nasypeme nastrouhaný sýr a přidáme žloutek. Počkáme jak se sýr rozpustí a nakonec dochutíme.
Takto…