Chřestová polévka- VYborný krém
Potřebné ingredience
balíček chřestu (já koupila bílý) 500g (na 4 porce), 3 lžíce másla a hladké mouky, sůl
Postup přípravy
chřest jsem za syrova od půlky do konce oloupala, oškrábala nožem, spodek kde byl tvrdý tak 2cm jsem uřezala. Dala vařit na 10 min, pak rozmixovala. V druhém hrnci jsem si udělala…
Hlívová polévka
Potřebné ingredience
Hlíva 300g, cibule, petržel,mrkev, celer,rajče, hl.mouka
Postup přípravy
Nakrájím cibuli na kostičky, hlívu také, kořenovou zeleninu nastrouhám na hrubém struhadle a osmažím vše na másle na pánvi. Mezitím si udělám v hrnci světlou zásmažku z hl. mouky…
Rybí polévka s pangaem
Potřebné ingredience
pangasius 1 filet, 2 velké brambory, 1 mrkev, 1 malý celer, hl. mouka, petržel, pažitka, bazalka, olej, máslo
Postup přípravy
Všechny přísady nakrájíme na kostičky, rybu na větší kostičky, osmahneme na másle s olejem, zaprášíme hl. moukou zalejeme vodou, vaříme asi 30 min, přisypeme petrželku a pažitku…
Zeleninová s vajíčkem
Potřebné ingredience
2 brambory na kostičky, 2 mrkve na kolečka, 1 vejce, kopr, ptrželka, hl. mouka, máslo
Postup přípravy
Zeleninu orestuji na másle, zapráším hl. moukou, zaleju vodou a vařím 10 min. přidám nakrájený kopr a petrželku, osolím, vleju rozkvedlané vejce. Dál nevařím.
Hříbková polévka s pohankou a dýní
Potřebné ingredience
Hříbky (hrst sušených, zamrazených), 3 brambory, 1 mrkev, hrst pohanky, nastrouhaná miska dýně, sušená bazalka, pažitka, petržel, hladká mouka, kysaná smetana, sůl, majoránka, máslo.
Postup přípravy
Na másle osmažíme hříbky, brambory na kostičky, mrkev na kostičky, nastrouhanou dýni, zalijeme vodou a necháme 10 min vařit. mezitím si připravíme v hrnku asi 2 lžíce hl. mouky s…