Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkové řezy pod pařížskou peřinou

Šlehačkové řezy pod pařížskou peřinou

Potřebné ingredience

4 celá vejce, 250g krystalu, 250g hl. mouky, pr. do pečiva, 250 ml 33% smetany, na krém: 500ml 33% smetany (obyčejná nebo pařížská), 2 ztužovače šlehačky, moučkový cukr (4 lžíce), hrnek uvařené silné kávy, může být trochu rumu, strouhaná čokoláda, oříšky

Postup přípravy

4 žloutky a cukr kryystal vyšlehám, přidám mouku s kypř. práčkem + přidávám smetanu 250ml. vyšlehám sníh z 4 bílků a přidám do ušlehaného těsta. Dám péct na vymaštěném a vysypaném…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štrůdl z tvarohového těsta s jabkama - jako peříčko

Štrůdl z tvarohového těsta s jabkama - jako peříčko

Potřebné ingredience

250g - 300g hl. mouky, vanička tvarohu plnotučného 250g, 2 vejce, 125g hery, náplň- nastrouhané jabka + rozinky + skořice + cukr

Postup přípravy

Na vál vysypeme mouku, přidáme změklou heru a a vejce + tvaroh, zpracujeme těsto, které nelepí a necháme 30 min stát, mezitím nastrouháme jabka jako obvykle na štrůdl. Z této…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánová buchta s obrácenými jablky

Banánová buchta s obrácenými jablky

Potřebné ingredience

recept jsem si vypůjčila od Petry ID 261980 a trošku jsme ho obmněnila. Do těsta jsem vůbec nepřidala cukr (banány byly moc sladké). 5 banánů, 80 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 150 g másla, 1 lžička jedlé sody, půl žičky soli, 1 kypřící prášek , 5 jablek, skořice, pečící papír

Postup přípravy

Vodu + banány dáme do misky a rozmačkáme, přidáme vajíčka a rozmixujem, přidáme mouku, rozpuštěné máslo, kypřící práše, sůl a sodu. Na plech dáme pečící papír, kam nastrouháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

recept jsem si vypůjčila od Veroniky ID 123903 900g hladké mouky, 4dcl vody, 2 dcl oleje, 2 lžíce octa, 3/4 lžičky soli. Náplň: jablka, rozinky, skořice, na potřítí vajíčko

Postup přípravy

Klasicky utřeme, vyválíme těsto, necháme 30 min odpočinout a z tohoto množství vyválíme 4 štrůdly.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Máslový citronový cake promáznutý rybízovou marmeládou

Máslový citronový cake promáznutý rybízovou marmeládou

Potřebné ingredience

200 g pol. mouka 1kypřící prášek 150 g másla 200 g cukru 1 pomazánkové máslo 4 vejce rybízový džem nastrouhaná kůra z 1 citronu

Postup přípravy

Dortová forma:

utřeme žloutky s cukrem a pomazánkové máslo (vyšleháme zvlášť bílky ), přidáme po lžičkách mouku s kypřícím práškem + rozpuštěné máslo + citronovou kůru.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná a rychlá  jablečná roláda

Výborná a rychlá jablečná roláda

Potřebné ingredience

4vejce 180g cukru 6-8 lžic hladké mouky 250g nastrouhaných jablek skořice a cukr na jablka

Postup přípravy

Klasické piškotové těsto udělám ( zvlášť bílky).Na plech dám pečící papír,na papír nastrouhám na hrubo jablka,posypu skořicovým cukrem.Na to naleju klasické piškotové těsto a dám…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Francouzská bublanina clafoutis (klafuty)

Francouzská bublanina clafoutis (klafuty)

Potřebné ingredience

5 jablek, 60g másla, 100 g cukru moučka, skořice, panák rumu, hrnek mlíka, 3 vejce, sůl, 2/3 hrnku hl. mouky.

Postup přípravy

jabka nakrájíme na centimetrové měsíčky, v pánvi rozehřejeme máslo, dáme tam jabka, opečeme, posypeme 2/3 cukru, skořicí a ruemme a stáhneme z plotny. Zakryjeme pánev a necháme 30…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švédský koláč naruby

Švédský koláč naruby

Potřebné ingredience

dortová forma: 4 jabka, 150g másla, hrnek mouky polohrubé, hrnek cukru krupice, 2 vejce, skořice, sůl, rozinky, půl prášku do pečiva.

Postup přípravy

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. jabka nakrájíme na osminky, tenší plátky a poklademe jimi dno formy + vysypeme hr. Oddělíme žloutky a bílky, vyšleháme bílky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kremšmity výborný zákusek

Kremšmity výborný zákusek

Potřebné ingredience

na dva kremšmity: 2x listové těsto 275g chlazené již vyválené kupuji v Lidlu 1 smetana na šlehání 33% + ztužovač šlehačky 0,5l mléka 2x vanil. puding cukr krystal do pudinku vajíčko na potření plátů list. těsta rybízová marmeláda 1citron (šťáva z něj) + mouč. cukr na citronovou polevu

Postup přípravy

Plát listového těsta, které je již rozválené na pečícím papíře přendám na plech a rozkrojím podélně na 2 půlky. Propíchám vidličkou, potřu rozšlehaným vajíčkem a dám péct na 200st…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koňaková bábovka, která se vždy povede

Koňaková bábovka, která se vždy povede

Potřebné ingredience

5 vajec, 200 g cukru, vanilkový cukr, 300 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 250 ml vaječného koňaku, 250 ml oleje a 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

Žloutky, cukr, olej a koňak šleháme do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.Do jedné poloviny přidáme kakao a nalijeme do vymazané…

Zobrazit více...

Kategorie