Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Francouzská bublanina clafoutis (klafuty)

0.0
Francouzská bublanina clafoutis (klafuty)

Potřebné ingredience

5 jablek, 60g másla, 100 g cukru moučka, skořice, panák rumu, hrnek mlíka, 3 vejce, sůl, 2/3 hrnku hl. mouky.

Postup přípravy

jabka nakrájíme na centimetrové měsíčky, v pánvi rozehřejeme máslo, dáme tam jabka, opečeme, posypeme 2/3 cukru, skořicí a ruemme a stáhneme z plotny. Zakryjeme pánev a necháme 30 min oddležet. Mezitím si uděláme těsto, prošleháme vajíčka s mlíkem, a zbytkem cukru, solí, a postupně zašleháme mouku. Na dno vymazané formy poklademe polovinun jablek, slitou štávu z jablek vmícháme do těsta, jabka tím zalijem a poklademe zase polovinou jablek. Pečeme do zlatova. Můžem podávat teplé. můžeme připravit z višní, třešní, borůvek.

do trouby

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ledura 16. 10. 2010, 23:03
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie