Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Diety

Přidat recept
DIETY
Zeleninová pohanka lámanka se strouhaným uzeným tofu - dietní a zdravá rychlovka

Zeleninová pohanka lámanka se strouhaným uzeným tofu -…

Potřebné ingredience

1 balení zeleniny Findus (např. Romanesco), 1 šálek pohanky lámanky, 2 šálky vody + 1 kostka zelninového bujónu (např. bio bujon bez glutamátu Würzl ), uzené tofu, olej

Postup přípravy

1. Na troše oleje orestujeme mraženou zeleninu. Přidáme pohanku, kterou orestujeme společně se zeleninou a zalijeme vývarem.

2. Vaříme max. 5 minut a můžeme nechat…

Zobrazit více...
DIETY
Domácí jablečný ocet nejen pro hubnoucí aneb prevence i lék

Domácí jablečný ocet nejen pro hubnoucí aneb prevence…

Potřebné ingredience

Asi kilogram jablek dobře umyjte ve vlažné vodě, případně je vydrhněte kartáčkem na zeleninu. Zbavte je stopek a nezdravých částí. Pak nastrouhejte na hrubším struhadle i se slupkou a jadérky.

Jablečnou hmotu dejte do tří- až čtyřlitrové zavařovací sklenice a hned ji zalijte studenou vodou tak, aby alespoň 5 cm od hrdla láhve zůstal volný prostor. Je potřebný pro kvašení a zabraňuje vytékání.

Nádobu přikryjte talířkem a uložne do místonosti s pokojovou teplotou na 10 dní, dokud neustane kvašení. Její obsah každý den promíchejte čistou vařečkou.

Poté šťávu slijte přes síto, tuhé zbytky vyždímejte. Sklenici umyjte a přecezenou šťávu do ní vlejte. Opět přikryjte a postavte do studené spíže na 20 dní bez míchání a odkrývání. Pak už bude mít šťáva žlutohnědou barvu a konzistenci džusu. Přejilte ji přes gázu nebo sítko a rozlejte do láhví. Zazátkuje a uložte na studené místo.

Nápoj se připraví takto: Do sklenice nalejte asi centimetr jablečného octa a zelejte ho přibližně desetinásobkem vody. Můžete přidat trochu medu a zamíchejte.

Postup přípravy

Velmi účinně pomáhá odstraňovat odpadové látky z těla a navíc obsahuje hodně vitamínu C, který ničí mikroorganizmy a zvyšuje celkovou obranyschopnost. Proto jej lze používat jak…

Zobrazit více...

Kategorie