Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
MORAVSKÝ  VRABEC  -  tak jak ho dělám já ...

MORAVSKÝ VRABEC - tak jak ho dělám já ...

Potřebné ingredience

Masíčko - vepřová plec nebo kýta, sůl, pepř, kmín, cibule, kostička "šťávy k vepř. masu" - nemusí být.
Zelíčko - kysané zelí, cibule, olej, hladká mouka, cukr, sůl, ocet.
Špenátek - mražený špenátový protlak, cibule, olej, česnek, sůl, hladká mouka, vejce.
Bramborové špalíčky - brambory uvařené ve slupce, hrubá mouka, hrubá krupice, solamyl, sůl, vejce.

Postup přípravy

MASÍČKO - kýtu nebo plecko nakrájíme na větší kousky, posolíme, přidáme pepř, kmín a nakrájenou cibuli. Dáme péct ( přikryté ) a necháme masíčko zatáhnout a pustit šťávu. Čas od…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Potřebné ingredience

Vepřové maso ( kotleta nebo kýta ).

Bramborákové těsto - brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř. Olej na smažení. Jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát.

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA NA  CIBULCE

JÁTRA NA CIBULCE

Potřebné ingredience

vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.

Postup přípravy

Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

Potřebné ingredience

MASO - vepřové kotletky, sůl, pepř, kari, hladká mouka, olej, cibule, masox.ŠPENÁT - 2 balíčky špenátového protlaku, cibule, olej, hladká mouka, 2 vejce, česnek, sůl.AMOLETKY - 1l mléka, 400g hladké mouky, 4 vejce, špetka prášku do pečiva, sůl, olej na smažení.

Postup přípravy

Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme…

Zobrazit více...

Kategorie