Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 60 návštěvníků)

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

0.0
Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Potřebné ingredience

Vepřové maso ( kotleta nebo kýta ).

Bramborákové těsto - brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř. Olej na smažení. Jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát.

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát... Je to fakt veliká dobrůtka...

Vepřové masíčko naklepeme a trošku osolíme.

Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny.....

....a promícháme.

Řízečky obalujeme v těstíčku z obou stran...

...a položíme do rozpáleného oleje. Na stranu, která se zrovna nesmaží, ještě rozetřu trošku těstíčka, aby ho bylo na masíčku více.

Osmažíme dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Dobrou chuť přeje LUCKA!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

SONULKA 17. 10. 2010, 11:54
(clamp) (clamp) (clamp) (L)
keltka 6. 4. 2008, 13:08
tak jsme právě dojedli...dobrůtka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)díky za recept (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
BlankaHec 6. 4. 2008, 12:26
(clamp) (clamp) (clamp) TO BYLA ALE DOBRŮTKA, AŽ MĚ BOLÍ BŘICHO (pl) (pl) (pl) (pl) ;-) ;-) ;-) (hello) (hello)
adriM 20. 10. 2007, 20:17
Luci chtěla jsem se zeptat, mám dojem,že kdysi jsem to už zkoušela s vepřovým řízkem a nějak se mi nepropekl úplně a tuším,že byl dost tuhý. Ale je to moc velká dobrota, nestalo se vám to taky? Určitě to chci zkusit zase, kdyžtak raději s krůtím nebo kuřecím řízkem,ale k tomuhle se mi zdá stejně nej ten vepřový (smich)
majdule02 13. 7. 2007, 23:23
tak v jednoduchosti je síla, nic nového a tutově chuťovka, vyzkoušíme.....proč se plácat s každým zvlášť, když to jde tak krásně spojit.... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Lukrato 14. 7. 2007, 15:07
@majdule02 Přesně tak Marťo, žádný smažení zvlášť a přitom je to táááák dobrýýýý.... :-$
Krchňačka 5. 7. 2007, 12:54
Velice oblíbený recept naší rodiny,děláme i s kuřecím či krůtím řízkem,vždy jen se zeleninou a jsme sytí až až :-o Vepřové vždy předsmažím(jednou bylo nedosmažené-mojí chybou samozřejmě ;-) Vřele doporučuji (Y) :-)
Lukrato 9. 7. 2007, 7:49
@Krchňačka Ivi, je fakt, že ta kašička je skoro zbytečná, přílohou už je vlastně ten bramborák.... Mějte se ! :-$
daskakar 14. 4. 2007, 14:58
Dneska jsme obědvali tuhle dobrotu ...... jako příloha byla zeleninka ..... moc nám chutnalo (Y) (Y) (B) příště vyzkouším přidat i ten tvrdý sýr ^o) ^o)
Lukrato 15. 4. 2007, 17:34
@daskakar Dášo, jsem moc ráda, že jste si pochutnali..... Papa, mějte se !!!
Jitule64 21. 3. 2007, 16:17
Mňammmmmm! :-P :-P :-P :-P :-P (Y) (Y) (Y)
Lukrato 22. 3. 2007, 19:51
@Jitule64 Jo, jo, mňammmmmmmmmmmmmmm (F) (F) (F)
madda 22. 1. 2007, 20:22
Jo, jo, vynikající je to i s uzeným sýrem. Mňam... (Y) (clamp) (L)
Lukrato 24. 1. 2007, 21:28
@madda Týjo, jste mě navnadila ... asi to v sobotu ukuchtím s tím uzeným sýremmm (F) (F) (F)
madda 22. 3. 2007, 20:50
@Lukrato Vřele doporučuju, je to fakt mňamka. |:o) (clamp)
prdolka 22. 1. 2007, 19:32
Taky toto papání dělám a je velice oblíbené..Občas dávám místo masíka i tvrdý sýr-jako na smažák-a je to taky velice dobré.. (Y)
Lukrato 23. 1. 2007, 12:08
@prdolka Ahoj Radu, díky za inspiraci - určitě tuto variantu vyzkouším. Musí to být taky dobrůtka....
Gaaba 22. 1. 2007, 17:15
Ahoj Lucko,určitě vyzkouším.U nás se jí řízky na jakýkoliv způsob,tak uděláme změnu.Díky za inspiraci... :-)
bubík4 22. 1. 2007, 13:30
Je to výborné!!! Já nejdřív dám na pánev trochu bramb.těsta, na to maso a na něj zase těsto. Dobrůtka (Y)
Lukrato 22. 1. 2007, 14:10
@bubík4 Jani, fajn poznatek, příště to zkusím také tak a bude více brmboráčkového těstíčka i na druhé straně řízku. Díky !
bubík4 22. 1. 2007, 14:14
@Lukrato Není vůbec zač. Je to super žrádýlko (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie