Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Krémový moučník s ovocem

Krémový moučník s ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vajíčka, 100g cukru, 2 lžíce oleje, 80g polohrubé mouky, 1/3 prdopeče.
Krém: 1 vanilkový pudink, 3,5 dcl vody, 1/4 másla, vanilkový cukr, 4 lžíce cukru, 2 lžíce rumu (lze vynechat)
Ovoce dle sezony (jahody, broskve, meruňky......)Na polití želatinu

Postup přípravy

Z tohoto těsta se dělá roláda, ale je výtečná i na takové moučníky: 4 žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku,prdopeč, vymícháme. Z bílku vyšleháme sníh a přimícháme k…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŘEZY SE ŠLEHAČKOU

ŘEZY SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

4 vejce, 10 dkg cukru, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 1 vanilkový cukr, 20dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vanilkový pudinky, necelý litr mléka, 2 šlehačky + 2 tužidla, zakysaná smetana, kakao na obarvení těsta

Postup přípravy

Z bílku ušleháme sníh, zašleháme cukr (šleháme do zhoustnutí), potom žloutky, vodu, olej a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. 2/3 těsta nalejeme na vymazaný plech, 1/3…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahody v listovém těstě

Jahody v listovém těstě

Potřebné ingredience

300g jahod, 2 mražené pláty listového těsta (nebo klasické,ale budete muset válet placky:-)), 1 žloutek, 100g jahodové marmelády, šťáva z jednoho citronu, cukr moučka na posypání
Vanilkový krém: 300ml mléka, 1 žloutek, 25 g solamylu, vanilkový cukr

Postup přípravy

Plátky těsta nechte rozmrznout, troubu předehřejte na 190°. Jeden plát položte na plech s pečícím papírem. Z druhého plátku vyřízněte vnitřní část tak, aby vznikl asi 1,5cm…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVO-PUDINKOVÁ VYNIKAJÍCÍ BUCHTA

TVAROHOVO-PUDINKOVÁ VYNIKAJÍCÍ BUCHTA

Potřebné ingredience

Těsto: 15dkg cukru, 40dkg hladké mouky, 25 dkg másla (hery), 1 prášek do pečiva, 1 žloutek, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka
Nádivka: 2 tvarohy, 3 žloutky, 1 lžíce solamylu, 25dkg cukru, 3 lžíce rumu, uvařený pudink z 1/2 l mléka
Poleva: 10dkg másla, 24dkg cukru, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce vody

Postup přípravy

Přísady na těsto (zbyde nám bílek, který se bude šlehat do nádivky) pořádně prohněteme a až je propracované rozděíme jej na 2/3 a 1/3 do sáčku a dáme pořádně zmrznout. Těsto musí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dezert z jablek a borůvek (lesních plodů, malin atd.)

Dezert z jablek a borůvek (lesních plodů, malin atd.)

Potřebné ingredience

450g jablek, 25 g másla na opečení jablek + 80g másla do těsta, 250g borůvek, lesních plodů nebo malin (samozřejmě i mražené), 85 g krupicového cukru na ovoce + 50g do těsta, 250 ml mascarpone (kupuji od firmy Italat), 200 g hladké mouky prosáté s 1 lžící prášku do pečiva, jemně nastrouhanou kůru z 1 citronu, 150 ml plnotučného mléka

Postup přípravy

Vymastěte formu o objemu 1,5 litru (radši větší). Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a asi čtyři minuty smažte na pánvi na másle. Pak je vsypejte do formy a promíchejte…

Zobrazit více...

Kategorie