Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
LISTOVÉ ČTVERHRÁNKY

LISTOVÉ ČTVERHRÁNKY

Potřebné ingredience

LISTOVÉ TĚSTO, JAHODY -mražené, čerstvé i kompotované, PUDINK, MLÉKO, CUKR, VEJCE

Postup přípravy

ROZMRZLÉ LISTOVÉ TĚSTO SI ROZVÁLÍME NA PLÁT, CUKRÁŘSKÝM PYTLÍKEM NASTŘÍKÁME DOPROSTŘED UVAŘENÝ A VYSTYDLÝ PUDINK, POLOŽÍME JAHODU A TĚSTO NA OKRAJÍCH NAMAŽEME VAJÍČKEM. DÍME PÉST…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR NA ZELENINĚ

KAPR NA ZELENINĚ

Potřebné ingredience

KAPR-PODKOVY, MORAVANKA, ČESNEK, CIBULE, CITR. ŠTÁVA, SŮL, PEPŘ, DRCENÝ KMÍN, FEFERONKA, STROUHANÝ EIDAM, OLIVOVÝ OLEJ, ALOBAL, MÁSLO

Postup přípravy

Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli nakrájenou na půlkolečka,…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
BUŘTY V MARINÁDĚ..........

BUŘTY V MARINÁDĚ..........

Potřebné ingredience

NA 4-6 PORCÍ 4-6 buřtů.4 velké cibule\r\n1 krabička tavených sýrů\r\npaprika čerstvá- kapie = červena a zelená\r\nkečup\r\npivo na podlití, pepř , ale být nemusí, pokud je to pro děti\r\ntrošku soli

Postup přípravy

buřty rozřízneme, ale nedořízneme, , v misce si rozmícháme tavené sýry a kapiema, na kostičky nakrájené, a plníme do buřtů..naskládáme do pekáče , posypeme na kolečka nakrájenou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
** KUŘE S TĚSTOVINOU **

** KUŘE S TĚSTOVINOU **

Potřebné ingredience

1 CELÉ KUŘE,
1 STŘEDNÍ CIBULE, GRILOVACÍ KOŘENÍ, 1 DCL OLEJE, SŮL, TĚSTOVINY- ASI TAK BALÍČEK BUD TĚSTOVINOVÉ RÝŽE, NEBO KOLÍNKA

Postup přípravy

KUŘE ROZPORCUJEME, PODLE POTŘEBY, NA 4-6 DÍLŮ, DÁME DO PEKÁČE, S CIBULÍ NA KOSTIČKY, POSYPEME KOŘENÍM A MALINKO OSOLÍME. PŘILIJEME OLEJ, VODU A DÁME PÉCT.
AŽ JE KUŘE HOTOVÉ,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
*-*-*-* kuře na porku *-*-*-*

*-*-*-* kuře na porku *-*-*-*

Potřebné ingredience

kuřecí prsa
pórek
kysaná smetana
máslo
grilovací koření
sůl

Postup přípravy

POSTUP
Prsa NEnaklepávejte, jenom je trochu osolte a obalte v grilovacím koření. V zapékací míse rozehřejte máslo a vložte obalená prsa. Zasypejte je nakrájeným pórkem a pečte…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÉ DOUTNÍKY

BRAMBOROVÉ DOUTNÍKY

Potřebné ingredience

ASI 1 KG VAŘENÝCH BRAMBOR, 3 KS KUŘECÍCH PÁRKŮ, KMÍN, SŮL, HRUBÁ MOUKA , 1 VEJCE, OLEJ,

Postup přípravy

uvaříme brambory ve slupce, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na jemno, jako na br. knedlíky, přidáme sůl, kmín, hrubou mouku, vejce a zpracujeme v těsto.
zpracované…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jogurtový pohár pro dětskou oslavu

Jogurtový pohár pro dětskou oslavu

Potřebné ingredience

Ingredience: krémovitý bílý jogurt, několik lžic ovocné šťávy, džem, jahodový nebo broskvový kompot, několik lžic cukru, strouhané ořechy, strouhaná čokoláda, sušené ovoce (množství upravíme podle počtu strávníků)

Postup přípravy

Postup přípravy: Kulaté piškoty spojíme po dvou džemem, dáme na dno pohárů, pokapeme ovocnou šťávou, poklademe okapaným ovocem, na ovoce navršíme mírně oslazený jogurt. Povrch…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety "rošťáci"

Vepřové kotlety "rošťáci"

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 větší kotlety, sůl, pepř, olejMarináda: 2 vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kremžské a plnotučné hořčice, 2 lžíce Solamylu

Postup přípravy

Postup přípravy: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a namočíme do marinády alespoň do druhého dne. Marinádu připravíme smícháním všech přísad. Pak je marinádou obalené, vložíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory zapečené s rajčaty

Brambory zapečené s rajčaty

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg brambor, 2 cibule, 5 ližic oleje, 300 g rajčat, 100 g sýra,, 50 g másla, pepř, sůl

Postup přípravy

Příprava:
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Když změknou, vyndejte je, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky. V kastrolu na oleji zpěnte cibuli…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
RYBÍ FILE  SE ZELENINOU

RYBÍ FILE SE ZELENINOU

Potřebné ingredience

rybička......mražená............. :-)))
300 g mražené zeleniny ( květák, mrkev, celer, kedlubny atd. )
1 kelímek bílého jogurtu
2 lžíce kečupu
1 lžíce másla
3-4 stroužky česneku
mletý pepř
bazalka
drcený kmín
sůl

Postup přípravy

Postup:
Plátky rybího filé potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme a osolíme. Rozložíme je na dno tukem vymazané zapékací mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme jogurtem…

Zobrazit více...

Kategorie