Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí křídla v medové marinádě

Kuřecí křídla v medové marinádě

Potřebné ingredience

1500g kuřecích křídel, 100g másla, 100g medu, tymián, deci světlého piva, sůl

Postup přípravy

Omyjeme, očistíme křídla (já je ještě zbavím letek - konec křídla) a osušíme je. Připravíme si marinádu - rozpustíme máslo, přidáme k němu med, tymián, pivo a sůl. Promícháme a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kuřecí salátek

Kuřecí salátek

Potřebné ingredience

celé kuře, 1 malá konzerva sterilovaných žampionů, 170 ml majonézy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce kečupu, sůl, pepř, limetková šťáva, kopr, bazalka

Postup přípravy

Uvařím celé kuře, dávám pozor, abych jej neuvařila moc do měkka, protože by se v salátu pak moc rozdrobilo. Po vychladnutí oberu na menší kousky a dám do mísy. Do úplně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čína

Čína

Potřebné ingredience

500 g kuřecích stehenních řízků /z těch je to nejlepší, ale dá se použít i jiné../, 100 g žampionů na plátky, hrst nakrájeného pórku, 2 lžíce kečupu, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1 lžíce koření patera vůní (lze koupit v krámku s kořením na váhu, ale už se prodává i v sáčku v obchodě), škrob na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji orestujeme maso spolu s žampiony, přidáme sojovku, kečup, koření a marmeládu, dolejeme troškou vody. Podusíme do měkka (podle potřeby dolévám vodu). Dle chuti přisolíme …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Potřebné ingredience

Na těsto: 2 žloutky, 60g cukru krupice, 3g prdopeč, 225g polohrubé mouky, 125g hery, 1-2 lžíce mléka.
/
Na náplň: 4 akorátní jablka, vanilkový nebo skořicový cukr, 2 bílky, 30g cukru moučka, rybízová marmeláda

Postup přípravy

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme tbylé ingredience na těsto a zpracujeme. 1/3 těsta dáme do mražáku a 2/3 do lednice. Necháme půl hoďky odpočinout. 2/3 těsta vyválíme na vymazaný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy

Míša řezy

Potřebné ingredience

Na těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, 30 g kakaa, 5 lžic polohrubé mouky, 1 1/4 prášku do pečiva./Na krém: 500 g měkkého tvarohu, 250 g másla, 150 g cukru, rum. Na polevu: 125 g 100 % tuku, kakao, 100 g cukru

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný…

Zobrazit více...

Kategorie