Buráčkový bařt
Potřebné ingredience
uzené maso nebo uzená žebra, červená řepa = buráčky, velké fazole, brambory, polévková zelenina - mrkev, petržel,..., polévkový bujón, polévkové koření, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, trochu másla, smetana ke šlehání nebo na vaření
Postup přípravy
Další moje srdeční záležitost ... původem z Volyně
Polévka je spíše náročnější na přípravu, ale za ten požitek to stojí :-).
Uzené maso či žebra dám vařit samostatně…
Šťovíkový bařt
Potřebné ingredience
listy zahradního šťovíku, brambory, mrkev, čtyři kuličky černého pepře, dvě kuličky nového koření, jeden bobkový list, jedna kostka polévkového bujónu, kousek másla, lžíce hladké mouky a 250 ml mléka na zahuštění, jedno celé vajíčko, zakysaná smetana
Postup přípravy
Tuhle polévku vaří moje maminka co pamatuji. Recept si přivezli prarodiče z Volyně a od dětství ji doslova "žeru".
Základ je stejný jako na klasickou bramboračku (tedy…