Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Buráčkový bařt

Buráčkový bařt

Potřebné ingredience

uzené maso nebo uzená žebra, červená řepa = buráčky, velké fazole, brambory, polévková zelenina - mrkev, petržel,..., polévkový bujón, polévkové koření, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, trochu másla, smetana ke šlehání nebo na vaření

Postup přípravy

Další moje srdeční záležitost ... původem z Volyně

Polévka je spíše náročnější na přípravu, ale za ten požitek to stojí :-).

Uzené maso či žebra dám vařit samostatně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Šťovíkový bařt

Šťovíkový bařt

Potřebné ingredience

listy zahradního šťovíku, brambory, mrkev, čtyři kuličky černého pepře, dvě kuličky nového koření, jeden bobkový list, jedna kostka polévkového bujónu, kousek másla, lžíce hladké mouky a 250 ml mléka na zahuštění, jedno celé vajíčko, zakysaná smetana

Postup přípravy

Tuhle polévku vaří moje maminka co pamatuji. Recept si přivezli prarodiče z Volyně a od dětství ji doslova "žeru".
Základ je stejný jako na klasickou bramboračku (tedy…

Zobrazit více...

Kategorie