(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Buráčkový bařt

Potřebné ingredience
uzené maso nebo uzená žebra, červená řepa = buráčky, velké fazole, brambory, polévková zelenina - mrkev, petržel,..., polévkový bujón, polévkové koření, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, trochu másla, smetana ke šlehání nebo na vaření
Postup přípravy
Další moje srdeční záležitost ... původem z Volyně
Polévka je spíše náročnější na přípravu, ale za ten požitek to stojí :-).
Uzené maso či žebra dám vařit samostatně - trvá to déle, než zelenina, ale už jsem vařila i v tlakovém hrnci a byla to rychlovka. Do druhého hrnce dám vařit brambory na kostičky, polévkovou zeleninu a předem namočené fazole. Přidám koření, bujón, sůl, pepř.... A do třetice - do WOKu nebo kastrolu dám podusit na másle buráčky nakrájené na tenké hranolky (velikost záleží na vás, ale čím tenčí, tím dřívě měkké) a podleju trochou vody, jen tak, aby se nepálily. Měkké maso vytáhnu z vývaru a nakrájím na malé kousky, které přidám do zeleninového základu polévky, přidám podušené buráčky - polévka se stále vaří :-). Polévka dostane červenou barvu, protože řepa dost barví :-).Podle potřeby přidám vývar z masa a nakonec zaleju smetanou. A zase mám pět litrů ... :-)
Polévka je dost hustá a hodně sytá a výborná.
Polévka je spíše náročnější na přípravu, ale za ten požitek to stojí :-).
Uzené maso či žebra dám vařit samostatně - trvá to déle, než zelenina, ale už jsem vařila i v tlakovém hrnci a byla to rychlovka. Do druhého hrnce dám vařit brambory na kostičky, polévkovou zeleninu a předem namočené fazole. Přidám koření, bujón, sůl, pepř.... A do třetice - do WOKu nebo kastrolu dám podusit na másle buráčky nakrájené na tenké hranolky (velikost záleží na vás, ale čím tenčí, tím dřívě měkké) a podleju trochou vody, jen tak, aby se nepálily. Měkké maso vytáhnu z vývaru a nakrájím na malé kousky, které přidám do zeleninového základu polévky, přidám podušené buráčky - polévka se stále vaří :-). Polévka dostane červenou barvu, protože řepa dost barví :-).Podle potřeby přidám vývar z masa a nakonec zaleju smetanou. A zase mám pět litrů ... :-)
Polévka je dost hustá a hodně sytá a výborná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Angelina66
(upraveno)
28. 9. 2013, 10:52
známe, děláme je výborná...........




nahlásit

šumafka
(upraveno)
4. 5. 2013, 8:41
No to je přesně on
. Buráčkový bařt
. Nakoupím suroviny a jdu do něho......
. Díky za recept.





nahlásit
Sophie70
(upraveno)
3. 5. 2013, 9:25
milujem červenú repu, tento rok som si ju na Velikonoce uvarenú pridala aj do zemiakového šalátu a bolo to výborné.... túto polievku uvarím čo najskôr, to bude paráda
vďaka



nahlásit

enkka
(upraveno)
3. 5. 2013, 8:38






nahlásit

komikamarinka
(upraveno)
3. 5. 2013, 19:01
@enkka
Děkuji
- a věřte, že nejen vypadá





nahlásit