Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 162 návštěvníků)

Pravý ruský boršč

0.0
Pravý ruský boršč

Potřebné ingredience

Hovězí maso cca 1/2 kila, uzená obíračka cca 3/4 - 1 kilo, čerstvé zelí, brambory, kořenová zelenina, cibule, červená řepa, rajčatový protlak, sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, cukr, kysaná smetana.

Postup přípravy

Nejprve uvaříme hovězí maso vcelku s uzenou obíračkou, solí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem do měkka, chce to skoro 2 hodiny. Na oleji osmahneme na cibulce kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), přidáme nastrouhanou čerstvou červenou řepu, rajský protlak, prohřejme a přelijeme přes cedník vývarem z masa. Když se to začne vařit, přidáme nadrobno nakrájené zelí a na kostičky brambory. Nakonec přidáme nakrájené hovězí maso a také uzené maso z obíračky. Dochutíme octem, solí a cukrem. Zahustíme podle svého vkusu, já přidávám hotovou jíšku. Podáváme ozdobené lžící kysané smetany a s pečivem.

Připravené maso s kořením na vaření....

uvařené masíčko....

co všechno budeme potřebovat dále - už nakrájené maso, zelí, brambory, řepa, kořenová zel., cibule, rajčatový protlak....

na cibulce osmahneme nakrájenou kořenovou zel. a přidáme nastrouhanou řepu...

potom přidáme rajčatový protlak...

přes cedník zalijeme vývarem z masa a až se to začne vařit, přidáme nakrájené čerstvé zelí a brambory na kostičky...

na konec přidáme nakrájené maso a dochutíme octem, solí a cukrem....

zahustíme....

a papkáme. Je opravdu výtečný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jananovazak 1. 3. 2020, 18:48
(Y) (Y) (Y)
Babííí 5. 2. 2015, 18:46
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jééé, moc děkuji za recept - ten svůj jsem někam zašantročila a tento je skoro stejný - já tam neměla uzené... určitě budu dělat tento (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
P.A.V.L.A 5. 2. 2015, 17:15
(Y) (Y) (Y)
Matulajzka 5. 2. 2015, 17:09
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) šmankote, to byla dobrota. Musím říct, že to je určitě luxusní a výborná polévka (clamp) (clamp) (clamp) musím si přepsat do oblíbených receptů a budeme určitě pravidelně vařit :-) :-)
kvítečko 12. 10. 2013, 8:06
udělám (Y)
hheellaa 1. 4. 2013, 16:05
Výborný recept, přes svátky ho ochutnalo 8 lidí a všichni se olizovali (Y) Díky za tip (F)
K+I+D+M 21. 2. 2013, 11:11
naprosto vynikající a jednoduchý, zůstane v mých oblíbených receptech (Y) (Y) |:o)
mattysek22 21. 1. 2013, 18:39
Výborný, doporučuji (Y)
Kachnifu 26. 11. 2012, 19:18
(Y) Před chvílí jsem dovařila bořšč. Je úžasný.Výborný. Chválím tento recept.. |:o) (clamp)
sestricka86 17. 10. 2012, 19:27
Luxusní, právě opět vařím :-) :-) :-)
YVONN 20. 1. 2012, 9:05
tak já to dnes vyzkouším a dám vědět (L)vypadá krásně (F) (F)
Ivánek01 30. 12. 2011, 18:06
Krásné svátky přeji. Ted jsem dovařila váš boršč a je vynikající. Dělala jsem jej poprvé a je rychlý, chutný i bez zahuštění. Opravdu, bude u nás pravidelně vařen!!!!! (Y) (clamp) Iva
mil4a 16. 10. 2011, 18:04
(hello)Danielo tak jsem poprvé v životě(a to už mám něco let za sebou (H)) vařila podle Vás boršč.Výborný (jidlo)Dávám za Jedna s hvězdičkou. (Y) (Y)
Dazy 23. 6. 2011, 18:59
Dobrý den Danuš,dlouho jsem hledala,jaký bych uvařila Boršč :-$ :-$,ale podle oka to bude ten váš,podle mého b y měl vypadat právě takto (Y) ,-).Napíšu Vám,jak se mi povedl,škoda,že není u receptíku poměr zeleniny,brambor,koření pro ty,co vaří třeba poprvé a nemají představu,jestli např,celá hlávka zelí,jak velká atd. (smich).Moc děkuji za super recept,já zkusím zvolit taktiku přiměřeně :-D.Bára
Hana1407 26. 11. 2010, 22:32
Danuško děkuju za super recept, vylepšila jsem ho ještě maďarskou klobásou a neměl chybu, boršč je opravdu výbornýýýýý (clamp) (clamp) (clamp)
jarmo85 3. 10. 2010, 17:57
Danko, tak jsem dnes po 1 vařila boršč, a hned ten od Vás, (Y)po dlouhém vaření se mi ale vydařil, a je opravdu skvělý ,-) ,-) děkuju za receptík (clamp) (L)Lenka, Tomášek, Verunka
channah 27. 3. 2010, 22:38
(L) (L)Danielo, dnes jsem vařila boršč podle vašeho receptu a musím říct, že je to hotová symfonie. Moc děkuji za recept, celá rodina jsme si pochutnali. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Dr.Mirka 8. 10. 2009, 13:49
Tak jsem poprvé vařila BORŠČ právě podle vašeho receptu a musím říct, že opravdu neměl chybu (pl). Byl ho táááák velký hrnec, že jsme ho jedli tři dny.... a klidně bych si ještě dala ;-). Takže každému, kdo váhá jako já jestli recept vyzkoušet nebo ne, můžu tuhle dobrotu jen D :-)O :-)P :-)O :-)R :-)U :-)Č :-)I :-)T Mirka
djpatrick 1. 3. 2009, 16:44
Tento boršč je naprosto vynikající. Vyzkoušeli jsme jich z přítelkyní již několik, ale tento je neocenitelný (Y) Kam se hrabou v restauracích :-D Mnohokrát Vám za tento recept děkuji |:o)
kuvajt 25. 3. 2009, 10:35
@djpatrick Až na to, že ve skutečně pravém boršči není jen jeden druh masa.
Richina 25. 3. 2009, 10:41
@kuvajt Pokud dobře vidím,tak v tomto receptu jsou 2 druhy masa :-$ :-$ :-$
bubík4 18. 10. 2007, 22:07
hned bych si dala (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie