(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
RUSKÝ BORŠČ

Potřebné ingredience
BRAMBORY, ČERVENÁ ŘEPA, ZELÍ (MůŽE BÝT KYSELÉ , MRKEV, CIBULE, KYSELÁ SMETANA NEBO MAJONÉZA, HOVĚZÍ MASO
Postup přípravy
Pro rodilé Čechy přikládám poopravenou verzi.
V hrnci uvaříme maso a přidáme brambory nakrájené na kostky. Mezitím, zvlášť na pánvi, podusíme červenou řepu, cibuli a mrkev a přidáme pár kapek octa, aby zelenina neztratila svou barvu. Podušenou zeleninu z pánve přidáme do hrnce s masem a bramborami a 5 až 7 minut vaříme. Nakonec přidáme zelí nakrájené na tenko a vše vaříme ještě asi 5 minut. Podáváme se smetanou a toasty s česnekem. Dobrou chuť!
V hrnci uvaříme maso a přidáme brambory nakrájené na kostky. Mezitím, zvlášť na pánvi, podusíme červenou řepu, cibuli a mrkev a přidáme pár kapek octa, aby zelenina neztratila svou barvu. Podušenou zeleninu z pánve přidáme do hrnce s masem a bramborami a 5 až 7 minut vaříme. Nakonec přidáme zelí nakrájené na tenko a vše vaříme ještě asi 5 minut. Podáváme se smetanou a toasty s česnekem. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

gabagaba
(upraveno)
12. 7. 2008, 7:49
Určitě zkusíme
Kdo jiný by měl o boršči vědět víc, než rodilá Ruska




nahlásit

tabali
(upraveno)
12. 7. 2008, 8:29
@gabagaba
Dekui jsi mooooooooooooooooooooooc hodna



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

Tasha
(upraveno)
13. 7. 2008, 2:03
@tabali
Лен, а вообще-то борщик на Украине варили, правильно? В России варили щи. Не знаешь рецептик?
nahlásit

tabali
(upraveno)
13. 7. 2008, 13:35
@Tasha
Татьяна я в етом мало разбираюсь помню только что украински борщ ещё подают с пампушками а щи моя бабушка всегда готовила с квашеной капусты
nahlásit

Tasha
(upraveno)
13. 7. 2008, 14:25
@tabali
Вот я бы щей, а то борщ уже надоел

nahlásit

tabali
(upraveno)
13. 7. 2008, 18:38
@Tasha
Ну щи мне кажется ничего сложново на мясном бульёне картошка кислая лапуста и поджарка лук и морковь темного зелени и готово

nahlásit

Tasha
(upraveno)
13. 7. 2008, 14:23
@tabali
A pro ostatní - já vařím boršč bez masa, my ho moc nejíme, do vody hodím brambory na kostičky, na oleji osmahnu nastrouhanou mrkev, cibulku, papriku sladkou na proužky, nastrouhanou červenou řepu, a když zelenina je už měkká, přidám rajčata bez slupky, nakrájené na kostičky. Když zelenina je hotová, přidám protlak nebo v případě nouze kečup. Tuto směs vkládám do kastrolu s brambory, až ty jsou hotové, jinak kvůli kyselosti rajčat zůstanou tvrdé. Pak přidám nakrájené zelí, a to buď čerstvé, nebo kysané, ale lepé je to 50 na 50. Čerstvé zelí ale dávám vařit na začátku spolu s bramborami. Ke konci, když už je téměř hotový, přidám, a to bezpodmínečně, rozetřený česnek, maminka ho vždy rozetřela se špekem, já to tedy nedělám, ale i tak je to mňamka. Do talíře zakysanou smetanu. Cukr do boršče nedávám, to už je české vylepšení
Ale přidám třeba Maggi kostku nebo nasekanou petřelku, kopr, podle chutí.

nahlásit

gabulle
(upraveno)
13. 7. 2008, 13:41
@tabali
4 roky jsem se učila rusky, ale dalo mě to pěkně zabrat než jsem tady ten váš rozhovor přelouskala a to ještě jen polovinu








nahlásit

tabali
(upraveno)
11. 7. 2008, 22:06
prominte za špatnou češtinu manžel mi to trochu opravil



nahlásit

irena49
(upraveno)
12. 7. 2008, 6:55
@tabali












nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
11. 7. 2008, 13:19
Já dávám do boršče kromě jmenovaného ještě na nudličky celer a petržel, na kostičky mrkev, anglickou slaninu, kedlubnu, rajčatový protlak a masox a vše vařím v papiňáku. Je taková hustší a ta zelenina ji dodá šmrnc. Nezapomeťe se bát ochucení - hoodně cukru, sůl, ocet

nahlásit

Midlajda
(upraveno)
11. 7. 2008, 10:47
Mám dotaz,nepatří do boršče víc druhů masa???? pořád se ho chystám vařit,tak to chci mít vychytaný

nahlásit
attijka
(upraveno)
18. 7. 2008, 19:18
@Midlajda
ja davam hovezi,veprove a uzene asi dohromady 1/2 kg.

nahlásit

tabali
(upraveno)
11. 7. 2008, 21:29
@Midlajda
Dobry večer, lepe maso hovezi a nebo vepřove s kosti

nahlásit

Robo
(upraveno)
11. 7. 2008, 10:31





nahlásit

alimama
(upraveno)
11. 7. 2008, 10:26
Jelenko - díky za připomenutí boršče!
Od babiččiny smrti jsme ho neměli, nějak jsem na něj zapomněla..
V lednici mi straší řepa, takže se do něj pustím a zkusím váš recept! Vaše čeština je hodně dobrá a určitě se ještě bude zlepšovat, až vaše malá půjde do školy!



nahlásit

tabali
(upraveno)
11. 7. 2008, 21:30
@alimama
moc vam dekui



nahlásit

Radkar
(upraveno)
11. 7. 2008, 8:37
Recept je super
,a paní Ireno paní je asi cizinka,chtěla bych vidět,jak by Vám šel jejich pravopis!!!!!!!!!


nahlásit

tygrova
(upraveno)
11. 7. 2008, 8:22
Jééé paní očekávala pochvalu a pění ódy na recept a dočkala se zatím jen "Osudové"
.

nahlásit

irena49
(upraveno)
14. 7. 2008, 13:59
Ach ten pravopis, to je bída!!!!!
(N







nahlásit

Robo
(upraveno)
11. 7. 2008, 10:30
@irena49
pane bože, kdo jsi bez chyby, hoď kamenem, paní určitě není češka, to lze vyčíst i ze jména, ale paní Irenka je určitě nějaká hééééééérečka perfektní





nahlásit

gabulle
(upraveno)
11. 7. 2008, 8:22
@irena49
já teda nevím,ale lidi jako jste vy mě lezou šíleně krkem
Myslím si že tady jde hlavně o recept a né pravopis



nahlásit

marketka70
(upraveno)
11. 7. 2008, 10:28
@gabulle
jo jo souhlasím



nahlásit

emilek :-)
(upraveno)
11. 7. 2008, 8:08
@irena49
Paní není češka, logicky, když se jmenuje Jelena
Ach ty všímaví lidi ....


nahlásit

Šarda
(upraveno)
11. 7. 2008, 7:58
@irena49
pani zdřejmě neni češka
a jde snad o recept a ne o pravopis ne


nahlásit