Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

vynikající ruský boršč

0.0
vynikající ruský boršč

Potřebné ingredience

3 druhy masa cca po 30 dkg hovězí přední, vepřové - já dávám bůček, aby byla polévka pěkně mastná a uzené buď taky bůček nebo jaké budete mít po ruce. Půl hlávky bílého zelí, kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel a jedna celá cibule,sterilovaná červená řepa, rajský protlak, mražená zeleninová směs např. Country kde jsou fazolky (já dnes měla lahůdkovou), bobkový list 5 kousků, nové koření 5 kousků, sůl, pepř, masový bujon, vegeta. kysanou smetanu na ozdobení na talíř.

Postup přípravy

do velkého hrnce dáme vařit na nudličky pokrájené zelí a s ním maso a kořenovou zeleninu s kořením, osolíme, přidáme bujon a vaříme do měkka. Jak je uvařeno vyndáme maso a zeleninu, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky,na pánvi rozpustíme máslo a na něj dám orestovat řepu, kterou jsem si v cedníku trochu propláchla vodou, malinko opečeme a zalijeme protlakem, ještě chvíli prohřejeme a přidáme do polévky, já dávám potom i trochu jíšky, máme rádo polévku zahuštěnou jíškou, ale správně se dávat nemusí, polévka je dost hustá díky zelenině. Nasypeme mraženou zeleninu a ještě vaříme, dochutím polévkovým kořením, přidala jsem i maggi. Na talíř dáme polévku a doprostřed lžíci kysané smetany. Je to pochoutka :-)
Dobrou chuť přeje Pája :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie