Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Klasika

Klasika

Potřebné ingredience

Hotový korpus, tři tvarohy, tři vanilkové cukry´+ cukr dle chuti, jahody, želatina.

MOUČNÍKY, POHÁRY
BROSKVOVÉ HIMALÁJE

BROSKVOVÉ HIMALÁJE

Potřebné ingredience

1.těsto-1 prdopeč, 2hrnky hl. mouky, 1H krupicového cukru, 1H vlahého mléka, 1/2 H oleje, 2 celá vejce, kapka rumu. 2.těsto- 2 tvarohy ve vaničce, 1 vanil. cukr, 1H cukru moučka, 1 vanil. puding v prášku, dvě celá vejce a hrnek mléka. Jako ovoce jsme dali broskve.

Postup přípravy

1. těsto- vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme olej a další suroviny. Vše ručním robotem zpracujeme.
2. těsto- všechny přísady zpracujeme v řídké těsto.
Plech vyložíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Klasika ze zakysanky

Klasika ze zakysanky

Potřebné ingredience

Piškoty, 4 větší zakysané smetany, 5 vanilkových cukrů, dvě balení kompotovaných jahod, nebo jiného ovoce.

Postup přípravy

Do dortové formy dáme piškoty na to půlku smetan s cukrem, jahody, piškoty, zbytek krému a končíme piškoty, popř. můžeme zalít želatinou.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
BUŘTY V PIVU

BUŘTY V PIVU

Potřebné ingredience

8 buřtů, 4 cibule, 250ml černého piva, 250ml kečupu, 1 česnek, 4lžíce olivového oleje(já dávám normální), 2 lžíce tabasca, 1 lžíce solamylu, 5 kozích rohů, máslo na vymazání pekáče a chléb.

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 250 stupňů. Česněk prolisujeme do misky s olejem. Buřty podélně rozřízneme, potřeme zevnitř touto směsí a plníme plátky cibulí. Buřty vyskládáme vedle sebe…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BABICUV JABLEČNÝ DORT

BABICUV JABLEČNÝ DORT

Potřebné ingredience

200g hl. mouky, 100g cukru krupice, 1 vejce, prdopeč, 100g přepuštěného másla, 6 jablek. Náplň- 2 zakysanky, 1 smetana ke šl., 100g cukru, 1 vejce, 1 vanilkový pudink.

Postup přípravy

Babica dělal do dortové formy, ale když těsto rozťukáte na hodně tenko, tak vám to s odřenýma ušima vyjde na plech.
1.Všechny uvedené suroviny promíchejte, udělejte těsto,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ROLÁDA, která nikdy nepopraská(recept od Ariell)

ROLÁDA, která nikdy nepopraská(recept od Ariell)

Potřebné ingredience

5 žloutků, 5 bílků, 3 vrchovaté lže hl. mouky, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1/4 lžičky prdopeče.

Postup přípravy

Ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr, žloutky a stále šleháme. Nakonec lehce vmícháme ´mouku smíchanou s prdopečí. Pečeme ze začátku na 160 asi 5 minut a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ (nebo taky sypaný)

ŠVÉDSKÝ KOLÁČ (nebo taky sypaný)

Potřebné ingredience

1.Mísa- 3 tvarohy, 1H mléka, 2 vejce, rozinky, 3 lžíce cukru moučka. 2.Mísa- 3H polohrubé mouky, 1H cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč. Navrch potom budeme potřebovat jedno máslo.

Postup přípravy

Na vymazaný a vysypaný plech nasypeme dva hrnky sypké směsi, na to nalijeme celou tekutou směs a posypeme zbytkem sypké směsi.Navrch poklademe těsně vedle sebe plátky másla a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MERUŇKOVÝ DORT S PUDINGEM

MERUŇKOVÝ DORT S PUDINGEM

Potřebné ingredience

480g kompotovaných nebo čerstvých meruněk¨. Na pudinkovou náplň- 200ml mléka, 200ml smetany ke šlehání, 50g cukru, 1 vanilk. poding dr. oetker Na těsto- 300g hladké mouky, 1 prdopeč dr. oetker, 75g cukru, 1vanilínový cukr dr. oetker, špetka soli, 150g nízkotučného tvarohu, 100ml mléka, 100ml oleje.

Postup přípravy

1. Meruňky si nakrájíme na malé kostičky.
2. Z mléka, smetany, cukru a pudingového prášku u vaříme puding a za občasného zamíchání necháme vychladnout.
3. Na vál dáme mouku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný koláč s čoko polevou

Jablečný koláč s čoko polevou

Potřebné ingredience

350g strouhaných jablek, 350g polohrubé mouky, 250g cukru, 2 celá vejce, 3/4 skleničky oleje, 1 prdopeč, 1 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 1/4l mléka. Čoko poleva- 20g kakaa, 120g moučkového cukru, voda 70g másla.

Postup přípravy

Všechny přísady na buchtu smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme cca 1 hodinu na 160C.
Čoko poleva- kakao a cukr svaříme s 2a1/2 lžícemi vody a do horké…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný koláč z tvarohového těsta

Ovocný koláč z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

5 vajec 250g cukru moučka 250g tvarohu 100ml oleje 250g polohrubé mouky 1 prdopeč 2 konzervy kompotovaných půlených meruněk granko nebo čokoláda na posypání

Postup přípravy

1. Žloutky vymíchejte v míse s moučkovým cukrem do pěny, pak postupně , za stálého míchání, přidávejte tvaroh a olej a vytvořte hladkou hmotu. Přisypte mouku smíchanou s prdopečí…

Zobrazit více...

Kategorie