Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Švestková povidlovka

Švestková povidlovka

Potřebné ingredience

povidla, 1/4 l mléka, 1/2 kg brambor, 2 vejce, polohrubá mouka, skořice, cukr, sůl, med, struhaná čokoláda, šlehačka

Postup přípravy

Připravíme bramborové těsto, nebo uděláme z pytlíku. Vyválíme nudličky, které nakrájíme. Nočky dáme do vroucí vody a uvaříme. Na talíři pocukrujeme, polijeme omáčkou, ozdobíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Brusinky z rybízu

Brusinky z rybízu

Potřebné ingredience

1 kg rybízu a 3/4 kg cukru

Postup přípravy

rybíz s cukrem promíchat a nechat 24 hodin stát. Pak vaříme 8 minut, horké nalejeme do skleniček a zavíčkujeme. Skleničky dáme dnem vzhůru. Jsou výborné ke svíčkové :o)

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborák na plech trochu jinak

Bramborák na plech trochu jinak

Potřebné ingredience

1/2 l mléka, 1/2 kg pol. mouky, 100 g droždí, 1 menší palička česneku, 1/2 kostky sádla, 4 brambory, 3 vejce.

Postup přípravy

Mléko ohřejeme, přidáme mouku, droždí a necháme vykynout. Utřeme česnek se solí a rozpustíme sádlo. Brambory nastrouháme, rozšleháme vejce a vše dobře zamícháme s těstem (brambory…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

Potřebné ingredience

400 g mletého masa (vepř. i hovězí), 150 g celeru, 1 vejce, lžička mleté papriky, sůl, pepř, stroužek česneku, menší cibulka, strouhanka podle potřeby

Postup přípravy

Celer nastrouháme na hrubo a smícháme se zbytkem surovin. Celeru můžem dát klidně víc, krásně maso nastaví a při jídle to skoro není znát. Když jsem tenhle recept dělala poprvé,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience

1 veka, 200 g sunkového salámu, pažitka či petrželka, pepř, sůl, 3 vejce, 2 lžíce pol. mouky

Postup přípravy

Veku nakrájíme na kostičky a necháme trochu oschnout. Do mísy dáme veku, najemno nakrájenou šunku (nejlepší je nechat si salám nakrájet a pak jej krájet na kostičky) petrželku ,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sušenky COOKIES

Sušenky COOKIES

Potřebné ingredience

125 g másla, 150 g cukru krystal, 1 vejce, 150 g hl. mouky, prášek do pečiva, ořechy, rozinky

Postup přípravy

Vše smícháme, ořechy a hrozinky nasekáme a vmícháme do těsta, udělá se taková lepivá hmota :o) Na pečící papír děláme hrudky dál od sebe, sušenka se sama rozteče. Pečeme asi 12 -…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Velikonoční nádivka (sekaná) podle mé babičky :o))

Velikonoční nádivka (sekaná) podle mé babičky :o))

Potřebné ingredience

250 g uzeného masa, 250 g hovězího masa, 250 g vepřového masa, 10 rohlíků, 10 vajec, pepř, mladé kopřivy (nebo jiné bylinky)

Postup přípravy

Každé maso uvaříme zvlášť v osolené vodě a vše umeleme v mlínku na maso. Do hovězího vývaru namočit 10 rozkrájených rohlíků bez špiček. Rohlíky vymačkáme a promícháme s 10 vejci,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Plněné zapékané žemle

Plněné zapékané žemle

Potřebné ingredience

8 žemlí, 100 g měkkého salámu, 50 g másla, 150 g strouhaného sýra, 4 lžíce mléka, 3 vejce, sůl, strouhanka, petrželka

Postup přípravy

Žemle nahoře seřízneme, ne moc, jen aby šli vydlabat, vydlabeme a vymažeme máslem. Vejce rozšleháme, osolíme, přidáme strouhaný salám, sýr, petrželku a rozdrobené vnitřky žemlí,…

Zobrazit více...
DORTY
Marcipánová hmota :o)

Marcipánová hmota :o)

Potřebné ingredience

560 g moučkového cukru, 270 g sušeného mléka (nejlépe polotučné laktino), 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, lžíce másla, barvivo rozpuštěné ve vodě - dle potřeby

Postup přípravy

Vše smícháme a vytvoříme tuhou hmotu, ze které vytváříme cokoliv podle fantazie. Vodu přidávejte opatrně, nakonec si jen vlhčete ruce, aby jste jej neměli moc řídký. Recept mám…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové šátečky :o)  --Rychlé a snadné--

Tvarohové šátečky :o) --Rychlé a snadné--

Potřebné ingredience

1 měkký tvaroh, 1 hera, 350 g polohrubé mouky,
Náplň : tvaroh či marmeláda nebo povidla, cukr moučka a van. cukr na obalení

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s moukou a změklou herou. Vytvoříme těsto, které necháme v ledničce chvíli odpočinout. Potom z těsta na pomoučeném vále vyválíme plát ve tvaru obdelníku a radýlkem…

Zobrazit více...

Kategorie