Švestková povidlovka
Potřebné ingredience
povidla, 1/4 l mléka, 1/2 kg brambor, 2 vejce, polohrubá mouka, skořice, cukr, sůl, med, struhaná čokoláda, šlehačka
Postup přípravy
Připravíme bramborové těsto, nebo uděláme z pytlíku. Vyválíme nudličky, které nakrájíme. Nočky dáme do vroucí vody a uvaříme. Na talíři pocukrujeme, polijeme omáčkou, ozdobíme…
Brusinky z rybízu
Potřebné ingredience
1 kg rybízu a 3/4 kg cukru
Postup přípravy
rybíz s cukrem promíchat a nechat 24 hodin stát. Pak vaříme 8 minut, horké nalejeme do skleniček a zavíčkujeme. Skleničky dáme dnem vzhůru. Jsou výborné ke svíčkové :o)
Bramborák na plech trochu jinak
Potřebné ingredience
1/2 l mléka, 1/2 kg pol. mouky, 100 g droždí, 1 menší palička česneku, 1/2 kostky sádla, 4 brambory, 3 vejce.
Postup přípravy
Mléko ohřejeme, přidáme mouku, droždí a necháme vykynout. Utřeme česnek se solí a rozpustíme sádlo. Brambory nastrouháme, rozšleháme vejce a vše dobře zamícháme s těstem (brambory…
Celerové karbanátky
Potřebné ingredience
400 g mletého masa (vepř. i hovězí), 150 g celeru, 1 vejce, lžička mleté papriky, sůl, pepř, stroužek česneku, menší cibulka, strouhanka podle potřeby
Postup přípravy
Celer nastrouháme na hrubo a smícháme se zbytkem surovin. Celeru můžem dát klidně víc, krásně maso nastaví a při jídle to skoro není znát. Když jsem tenhle recept dělala poprvé,…
Karlovarský knedlík
Potřebné ingredience
1 veka, 200 g sunkového salámu, pažitka či petrželka, pepř, sůl, 3 vejce, 2 lžíce pol. mouky
Postup přípravy
Veku nakrájíme na kostičky a necháme trochu oschnout. Do mísy dáme veku, najemno nakrájenou šunku (nejlepší je nechat si salám nakrájet a pak jej krájet na kostičky) petrželku ,…
Sušenky COOKIES
Potřebné ingredience
125 g másla, 150 g cukru krystal, 1 vejce, 150 g hl. mouky, prášek do pečiva, ořechy, rozinky
Postup přípravy
Vše smícháme, ořechy a hrozinky nasekáme a vmícháme do těsta, udělá se taková lepivá hmota :o) Na pečící papír děláme hrudky dál od sebe, sušenka se sama rozteče. Pečeme asi 12 -…
Velikonoční nádivka (sekaná) podle mé babičky :o))
Potřebné ingredience
250 g uzeného masa, 250 g hovězího masa, 250 g vepřového masa, 10 rohlíků, 10 vajec, pepř, mladé kopřivy (nebo jiné bylinky)
Postup přípravy
Každé maso uvaříme zvlášť v osolené vodě a vše umeleme v mlínku na maso. Do hovězího vývaru namočit 10 rozkrájených rohlíků bez špiček. Rohlíky vymačkáme a promícháme s 10 vejci,…
Plněné zapékané žemle
Potřebné ingredience
8 žemlí, 100 g měkkého salámu, 50 g másla, 150 g strouhaného sýra, 4 lžíce mléka, 3 vejce, sůl, strouhanka, petrželka
Postup přípravy
Žemle nahoře seřízneme, ne moc, jen aby šli vydlabat, vydlabeme a vymažeme máslem. Vejce rozšleháme, osolíme, přidáme strouhaný salám, sýr, petrželku a rozdrobené vnitřky žemlí,…
Marcipánová hmota :o)
Potřebné ingredience
560 g moučkového cukru, 270 g sušeného mléka (nejlépe polotučné laktino), 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, lžíce másla, barvivo rozpuštěné ve vodě - dle potřeby
Postup přípravy
Vše smícháme a vytvoříme tuhou hmotu, ze které vytváříme cokoliv podle fantazie. Vodu přidávejte opatrně, nakonec si jen vlhčete ruce, aby jste jej neměli moc řídký. Recept mám…
Tvarohové šátečky :o) --Rychlé a snadné--
Potřebné ingredience
1 měkký tvaroh, 1 hera, 350 g polohrubé mouky,
Náplň : tvaroh či marmeláda nebo povidla, cukr moučka a van. cukr na obalení
Postup přípravy
Tvaroh smícháme s moukou a změklou herou. Vytvoříme těsto, které necháme v ledničce chvíli odpočinout. Potom z těsta na pomoučeném vále vyválíme plát ve tvaru obdelníku a radýlkem…