Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 223 návštěvníků)

*** Háčkované šaty pro mamky ))) ***

0.0
*** Háčkované šaty pro mamky ))) ***

Postup

Také už máte naháčkováno dost čepiček do zásoby na min 5 let?)))) Myslíte si, že už nastal čas pokročit dál a uháčkovat si něco na sebe? Zkuste to se mnou. Našla jsem na netu miliony návodů na dámské šaty, hlavně v ruštině a na ruských stránkách a nakonec jsem vybrala tyto. Jsou to moje první šaty a můj první návod,tak se za nepřesnosti předem omlouvám a uvítám vaše nápady, návrhy a zkušenosti. Klidně se ptejte, pokud něco nebude srozumitelné.

MATERIÁL - Daniela (6, 5 klubíček na vel. 42), dle zkušeností ostatních jde z Glorie, Comfort stretch
HÁČEK - č. 2,5 (jde i větším)
dlouhé tílko místo spodničky (koupila jsem v Takku, mají momentálně za 199,- ve spoustě barev)
ZKRATKY - DS -dlouhý sloupek,2NDS - dvakrát nahozený DS, ŘO - řetízkové oko, PO - pevné oko, KS - krátký sloupek
ROZMĚRY pro vel. 42 - pod prsy 2x40cm natáhne se až na 47cm, boky 2x45 cm, dolní lem 2x53cm, délka celková 87 cm, délka spodního dílu 55cm
pro představu mé míry prsa 105,pod prsy 82, pas 85cm,přes hýždě 105cm... šaty pruží a tak se nebojte udělat na tělo

POPIS:
Začíná se háčkovat pod prsy směrem dolů, samostatně vrchní díl (směr dle nákresu). Pozor, Daniela se dost vytahuje hlavně do délky,takže nemusíte dělat moc dlouhé. Háčkuje se spojené a tam a zpět. Pokud někdy zapomenete práci otočit, nezoufejte, ono se to ztratí, jen musí vycházet vzorek, tzn. vějířky přesně nad sebou. Můžete i stále v jednom směru,ale při změně směru vznikají jakoby pruhy a je to podle mě hezčí.
vel. 40/42 - 14 vějířků v řadě, v další pasáži se přidá na 16 vějířků a v poslední sadě 18 vějířků,
vel. 38/40 - 12 vějířků v řadě, v další pasáži se přidá na 14 vějířků a v poslední sadě 16 vějířků
vel. 36 - 10, 12,14 vějířků
Pokud by jste chtěly upravovat, počítejte s tím, že jeden vějířek má cca 5-6cm, doporučuji upravit o celý vějířek, aby vám na boku vzorek navazoval.

Spodní díl:
Základní řetízek je počet vějířků krát 18. (násobek 18-ti se používá jen na začátku,u dalších vějířků se řiďte počtem sad3DS a 2řo). V mé případě 14 vějířků x 18 = 252.
Pro usnadnění počítání řetízkových oček dejte vždy po 50 očkách značku. V případě potřeby potom stačí spočítat jen poslední padesátku. Po uháčkování potřebného počtu řetízku nespojovat, ale háčkovat proužek.
Viz. video http://www.youtube.com/watch?v=ocUjs4fLOqQ ....děkuji Zdenka O. (slalomka) ID 388109 za nápad a video.
Já háčkovala spojené do kruhu,ale je pravda,že se dost kroutí a musíte stále rovnat, aby se nepřekroutilo.

1.-18. řada popsáno detailně
19.-21. řada - DS. Já dělala 3 řady DS (v originále jsou jen 2 řady DS).
22. řada - DS+2řo+DS+2řo (píchané do třetího DS z předchozí řady)
23.-25. řada - stejně jako 19.-21.
26. řada - stejně jako 22.řada
27. -29. řada - stejně jako 19.-21.řada
V 19, 23 a 27 řadě můžete libovolně přidávat a to tak, aby jste se dostali na požadovaný počet a měli základ pro vějířky (o 2 více než jste měli v první vějířkové pasáži). Mně to vycházelo do mezery dávat 2 DS a v každé čtvrté mezeře přidat jeden,takže 3 DS (DS se dělá nejen do meze,ale i nad DS z předchozí řady).A v posledních mezerách už jsem přidávat nemusela.
POZOR!!! V tomto případě již neplatí 18x počet vějířků, protože již neděláme obloučkovou řadu (v návodu 2.řada),ale děláme zrovna sady 3DS+2řo. Proto by měl být směrodatný počet sad DS.
Pro 12 vějířků (36 sad),13vějířku (39 sad), 14vějířků (42 sad),15vějířků (45 sad),16vějířků (48 sad),17vějířků (51 sad)......
30.-31. řada - opakujem 3.-4. řadu a déle pokračujeme ve vějířkovém vzoru.
V pasáži dalších řad celých z DS opět přidáváme tak,aby jsme se dostali na 18 vějířků. Dále už háčkujeme stejně do požadované délky. Jak píšu výše,Daniela se dost vytahuje,tak se nemusíte bát, že budou moc dlouhé.

Vrchní díl
Háčkuje se samostatně trojúhelník a poté zrcadlově druhý, řadou dlouhých sloupků se spojí k sobě a již spojené se háčkují do požadované hloubky výstřihu, poté se dělá jedna řada vějířků. Zadní díl je to samé, dělala jsem stejně hluboké. Detailní postup nafocen.
Sháčkujte přední a zadní díl. Celý spodek vrchního dílu obháčkujte 1-2 řadami DS a další řadou DS přiháčkujte ke spodnímu dílu.
Šaty si oblékněte a změřte si, jak dlouhé potřebujete ramínko. Připojte přízi na přední díl a uháčkujte potřebně dlouhý řetízek a ten připojte k zadnímu dílu. Počet oček by měl být opět násobitelný 18 (mě to vyšlo na 4 vějířky, tzn. 4x18). Uháčkujte řadu DS,které PO připevníte k zadnímu a na konci k přenímu dílu, poté řada obloučků,řada sad 3DS+2řo a obloučky...na konci a začátku vždy připevňujte PO k vrchnímu dílu. Můžete háčkovat i samostatně ramínko a to pak přiháčkovat až na konci.
Celé můžete obháčkovat řadou KS, já nedělala. Šaty jsou dost těžké,takže se ramínko natáhne, tak klidně zkuste udělat dvě řady vějířků, nechám to na vás.
No a JE HOTOVO!!!! ...těším se na fotečky

Toto už jsou uháčkované šaty dle předlohy a podle kterých já pojedu

originální návod

takto vypadají šaty podle návodu, já budu dělat dvě řady vějířkového vzoru nad sebou jak je na první fotce...také ještě není moje dílo)))

příprava na bílé...nakonec vyhrály

detail vzorku s dvěma řadama vějířků

směr háčkování

Tady je mnou upravený návod se dvěma vějířkama nad sebou, jak jsem různě ořezávala a spojovala,tak nesedí napojení 2 a 3 řady, místo napojení je upřesněno červenou čárkou.
1. ŘADA - po uháčkování řetízku (pro12vějířků = 216 oček, 13vějířků = 234 oček, já dělám 14vějířků=252oček) 2 ŘO + 251 DS = 252 DS, PO spojit oba konce nebo dělat druhou řadu a pak teprve sháčkovat
2. ŘADA - 3řo (vynechat 2DS a píchnout do třetího DS) + 1KS, 3řo+1KS... opakujeme a mělo by nám tak vzniknout 84 obloučků ... spojit PO a otočit.
3.ŘADA - PO přejít do mezery, 2-3řo (náhrada)+3DS (píchané do obloučku z předchozí řady) + 2řo + 3DS (vynechat jeden oblouček a píchat do třetího obloučku)+2řo+3DS (píchané do 5 obloučku)+2řo+3DS+..... +3DS+2řo připevnit PO k prvnímu DS ...otočit
4. ŘADA - PO přejít do mezery, 2-3řo náhrada+3DS (píchané do mezery mezi sadami 3DS z předchozí řady+2řo+3DS......3DS+2řo připevnit PO k prvnímu DS...otočit.

5.ŘADA - PO přejít do mezery, 3 řo (připevnit 1KS do mezery z předchozí řady)+2řo+3DS(do další mezery z předchozí)+3řo+3DS (opět do té samé mezery)+2řo(připevnit 1 KS do následující mezery z předchozí řady)+3řo (připevnit 1KS do následující mezery+2řo+3DS (do následující mezery)+3řo+3DS (do té samé mazery)+2řo (připevnit 1KS do mezery)+3řo (připevnit 1KS do mezery)......opakujeme stále tzn. 2řo+3DS+3řo+3DS+2řo+1KS+3řo+1KS....vznikne vám základ pro 14 vějířků...končíme 3DS+2řo, která připeníme PO... otočit
6.ŘADA - PO přejít do obloučku jakoby zpět, 2řo+DS+DS+DS(píchané do DS z předchozí řady)+3DS(píchané do mezery z předchozí řady)+3řo+3DS(píchané do stejné mezery)+DS+DS+DS (píchané do DS z předchozí řady)+2řo (připevnit 1KS do obloučku z minulé řady) a opakujeme 2řo+DS+DS+DS+3DS+3řo+3DS+DS+DS+DS+2řo+1KS.....končíme 2řo (připeníme PO do poslední mezery z předchozí řady ... otočit
7.ŘADA - 3řo+DS+DS+DS+DS+DS+DS (celkem 6DS píchaných do jednotlivých DS z předchozí řady)+2DS (píchané do mezery z předchozí řady)+1řo+2DS (píchané do stejné mezery)+DS+DS+DS+DS+DS+DS+2řo(připevnit 1KS do KS z předchozí řady) a opakujeme 2řo+celkem8DS+1řo+8DS+2řo+1KS....končíme PO do KS z předchozí řady...otočit
8. ŘADA - PO přejít do prvního DS, 3ŘO (náhrada za DS)+1řo+DS(píchnutý do třetího DS z předchozí řady+1řo+DS(do pátého)+1řo+DS(do sedmého DS)+1řo+DS (do mezery z předchozí řady)+1řo+DS+1řo+DS+1řo+DS+1řo+DS a pozor změna hned děláme DS (píchutý do prvního DS dalšího vějířku a opakujeme...máme tedy nad každým vějířkem 9DS oddělených 1řo (řo se nedělá jen mezi DS, které spojují dva vějířky. Končíme řo,které připojíme PO k pomocnému řetízku co jsme dělali na začátku...otočíme
9.ŘADA - celé obháčkujeme KS (KS neděláme v místě, kde byly dva DS vedle sebe, takže nad každám vějířkem bude 15KS...otočíme
10.ŘADA - PO přejdeme do čtvrtého KS z předchozí řady, 4řo náhrada za 2NDS(jeden dvakrát nahozený DS píchaný do čtvrtého KS z předchozí řady-vyjde přesně nad DS z 8.řady)+2řo+DS (píchaný do 7.KS)+2řo+DS(píchaný do 10.KS, musí vyjít uprostřed vějířku)+2řo+DS (opět vynechat dva KS a píchnout ho do třetího)+2řo+2NDS+2řo+2NDS+2řo+DS+2řo+DS....opakujeme, budeme tak mít nad každám vějířkem 3DS a začátku a konci 2NDS...tím se vějířky zarovnají do roviny....otočit.
Pokud vám to na konci řad moc nevychází nebo si nevíte rady, nevadí uzavřete PO tak, aby byl vzor logicky ukončen, a dalším PO přejděte tam, kam potřebujete, ono se to nakonec ztratí a nebude vidět.

11.-12.ŘADA - střídáme 3DS a 2řo (nebojte se klidně dělat 3 řo, tyto dvě řady celý vzor dost stahují,tak pokud uděláte 3DS+3řo,nic se nestane). U 11. řady dávejte pozor jak napojujete k vějířkům,protože pokud budete dělat jen do mezer u předchozí řady, nevýjdou vám další vějířky přesně nad těmi prvními!!!!!!!
13.-18.ŘADA - opakujeme stejně jako 5.-10.řada

Tolik jsem uháčkovala z jednoho klubíčka

detail - střídáme vzory do požadované délky

a tady už se to rýsuje))) ....spotřeba na spodní díl 4klubíčka a kousíček z pátého

ještě pro lepší představu jsem našla toto

1.řada - 6 řo (3náhrada za DS+3řo), DS do prvního oka, 3řo, DS (opět do prvního oka)....otočit.
2.řada - 6 řo, 7DS (3do mezery,jeden do DS,3 do mezery), 3řo,DS (do té samé mezery) ...otočit
3. řada - 6řo, 13DS (3 do mezery, 7 do předchozích DS, 3 do mezery), 3řo, DS ....otočit
4.řada - 6řo, 19DS (3 do mezery, 13 do DS, 3 do mezery), 3řo, DS... otočit
5.řada - 6 řo, DS (do mezery),3 řo, DS (do prvního DS z předchozí řady), 3řo+DS (vynechávají se dva DS z předchozí řady a do třetího píchnem DS)+3řo+DS+......+3řo+DS ... otočit. Opakujeme do cca 11.řady (jak chcete vysoko v podpaží), pak už se začne ubírat pro tvarování průramku. Jo ještě střídala jsem řady DS jednou jsem dělala tři řady a jednou dvě,bylo to v originálu a nechtěla jsem měnit. Můžete mít pocit,že trojúhelník není do pravého úhlu,ale je víc otevřený,až oba díly spojíte,tak se srovná a střed nebude táhnout.
12. řada - místo prvních 6 řo se dělají jen 4 řo....stejně
13. řada - stejně, na konci děláme poslední DS nad první DS z předchozí řady,do mezery už neděláme
14. řada - 3řo jako náhrada za první DS a jedeme dle vzoru
15.řada - 6řo+DS+3řo.....končíme nad prvním DS z předchozí řady...dělá se nám rovný lem.
Změřte si spodní neskosenou část a pokud již odpovídá 1/2 potřebodaného rozměru pod prsy,tak začnete zrcadlově druhý trojúhelník.

Oba trojúhelníky končí řadou mezer, jeden ukončíme a u druhého pokračujeme (pokračuje se u toho, kde navazující řada DS se pojede od shora). Spojíme tak, že hned děláme DS do první mezery druhého dílu a pokračujeme nahoru DS podél druhého dílu.

detail

V rozkresu je sháčkovaných DS 6,ale já nakonec dělala jen 4 sháčkované DS. Sháčkují se tak,že DS jakoby nedokončíte a nahodíte na další, opět částečně uháčkujete a další...nakonec budete mít na háčku 4 oka,které sháčkujete najednou.

Pokračujeme do požadované hloubky výstřihu (počítejte,že vějířky vám výstřih ještě zmenší o cca 3cm

...

detail výstřihu

detail ramínka a napojení

... a máme hotovo, jen zapošít a opálit bílé tělo ))).....

nádhera od Zuzana K. (DavidkaNR) ID 478664, háčkováno z Comfort stretch

na modelce od Zuzana K. (DavidkaNR) ID 478664

a jedny pro vnučku od Zdenka O. (slalomka) ID 388109, háčkováno z Glorie

a další vlaštovka od Dita H. (ditule76) ID 113743, háčkováno z Daniely a pozor háčkem č. 3,5

na opět na modelce od Dita H. (ditule76) ID 113743, jako spodnička použita saténová noční košilka

krásné šatky od Marcela D. (MÁCA 49) ID 127878, háčkováno z Daniely háčkem č. 2,5

na modelce Marcela D. (MÁCA 49) ID 127878 ...super barvička!!!

od dana n. (danca60) ID 403468

od Katerina M. (Katarine89) háčkováno z příze Katka

....a na modelce Katerina M. (Katarine89)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Zrušený účet 7. 5. 2013, 15:22
Marcelko, krásné (Y) Tu nádhernou červenou Danielu jsem si taky koupila - na další šaty ,-) Mě vám to tak začalo bavit, že u jedněch šatů nezůstane, udělám si nějaké další. Zuzanka ze Slovenska mě nadchla dalším návodem [A]
MÁCA 49 7. 5. 2013, 17:53
@ Helo,děkuji za pochvalu (L) Koupila jsem si časopis s háčkováním a je tam krásné tílko tak se také do něj pustím.Taky mě to začalo bavit (Y)
luna33 6. 5. 2013, 22:41
Šaty jsou všechny nádherné. Postavičky prima.Autorky děl (Y) (clamp)
DanušaP 6. 5. 2013, 14:31
sakra, holky, Vám to tak sluší... škoda, že na to nemám figuru.. ,-)
DavidkaNR 6. 5. 2013, 10:26
Ahojte, robim este jedny satky, vzor som trochu upravila, su huste, tak netreba spodnicku. Porite ak chcete dievcata, uvitam aj priponienky a navrhy :-$ Zuzik 78, je to podla vasho navodu......dufam ze dostanem od vas suhlas a ze sa nehnevate.... *-) http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12243
zuzik78 (upraveno) 6. 5. 2013, 12:19
@DavidkaNR Už jsem jukla a jsem ráda, proč bych se měla zlobit, návodů pro dospěláky není nikdy dost, taky se už na další chystám...je to jak mor, začínám mít na háčku závislost... ,-)
MÁCA 49 6. 5. 2013, 11:07
@DavidkaNR Zuzko, šatičky budou určitě moc pěkné (clamp) (clamp) (clamp) Já už je mám taky hotové ,-) Snacha tvrdí,že jsou moc pěkné tak uvidím až v nich vyrazím do ulic ,-)
DavidkaNR 7. 5. 2013, 9:00
@MÁCA 49 Su pekne, vsetci sa budu za nimi obzerat..... |:o)
zuzik78 6. 5. 2013, 12:04
@MÁCA 49 Marcelko, už jsi tam....a to bylo řečí, že to nezvládneš. Takže pro ostatní nevzdávat se a ptát se, když něco nevím (Y) (Y) (Y)
MÁCA 49 6. 5. 2013, 12:11
@zuzik78 Zuzko, děkuji za pomoc a už se těším na ty další. Já jsem nikdy neháčkovala a že jsem tolikrát párala ,-) ,-) ale jsem spokojená asi začnu také háčkovat ne jenom plést (L) (L) (L)
Zrušený účet 3. 5. 2013, 19:20
Dito, gratuluji, šikovná. Šatičky moc krásné a sedí vám (Y) Můžu se zeptat, jak jste vysoká? Délku máte krásně ke kolenům. Chtěla bych to taky tak, snad mi to na moji výšku 164 cm vyjde. Mám totiž většinou štěstí na delší věci pod kolena a pak jsem v tom jak v pytli. Ta noční košilka mě taky napadla, že bych si ji koupila, ale kamarádka mě od toho odrazuje, že mi v tom v létě bude horko, když je to z nějakého polyesteru nebo nylonu. Tady na MMB jsem si koupila dlouhé elastické tričko, tak uvidím, jak to pod tím bude vypadat. :-$
ditule76 3. 5. 2013, 19:41
@ Moc děkuji za pochvalu, asi jako většina tady jsem hodněkrát párala a bez pomoci autorky Zuzanky, bych to dohromady nedala. Měřím 167cm. Tu noční košilku jsem si původně vzala jen na focení šatů, protože nic jiného vhodného jsem doma nenašla. Ale když tady čtu tu chválu, tak jí pod to budu asi nosit. Pořídím si ještě jiné barvy. Já se v látkách moc nevyznám, ale naopak si myslím, že košilka bude chladit, je saténová. Doufám, že když jsem háčkovala větším háčkem, že se šaty nějak extrémně nevytáhnou, taky mě tahle délka vyhovuje.
Zrušený účet 4. 5. 2013, 11:55
@ditule76 Já háčkuji z hnědé Daniely háčkem 2,5, dost utahuji, tak jsem taky zvědavá jak moc se to pak natáhne do délky. Jinak je to bezvadná příze, je elastická. Jsem teprve ve fázi, kdy mám pod prsy dva řádky těch vějířků. Párala jsem třikrát, takže věřím tomu, že ještě párat budu ,-) Dělám jen po večerech u televize. Manžel mi řekl, že jestli na sebe konečně něco dodělám do konce a nebude to ležet nedodělané ve skříni, tak mě vezme na večeři a do kina a já si ty šaty budu muset na sebe povinně vzít (H) Dosud jsem uháčkovala tři čepičky, jednu dečku a synovi jsem upletla jednu čepici na zimu, toť vše. Já to nezvdám a dotáhnu to do konce :-)
danca60 5. 5. 2013, 20:26
@ Tak vám držím palce... ta večeře určitě bude stát za to a v těch šatech budete hvězda (Y)
zuzik78 3. 5. 2013, 13:23
Holky, pro povzbuzení jsem vložila další dílko jedné z Vás, jako spodnička je použitá prozatím noční bleděmodrá saténová košilka a vypadá to super (Y) (Y)
slalomka 3. 5. 2013, 16:19
@zuzik78 Šaty má také udělané moc hezky. Vpředu je ta spodnička schovaná pod šaty. Je tomu tak i vzadu? Nebo nahoře vykukuje z výstřihu?
ditule76 3. 5. 2013, 16:27
@slalomka Vzadu je spodnička také schovaná, zadní díl je střižen rovně a je nižší než přední díl (asi pod lopatky). Na košilce jsou regulovatelná ramínka.
slalomka 3. 5. 2013, 17:09
@ditule76 Dito, dík. (F) Ten nápad se saténovou košilkou nemá chybu. |:o)
Bekkitka 3. 5. 2013, 13:35
@zuzik78 No bomba!! Nevíte jakou má paní velikost?
zuzik78 3. 5. 2013, 13:57
@Bekkitka Snad údajně jako já, ale ona se určitě přihlásí a odpoví, Dito?
ditule76 3. 5. 2013, 16:21
@zuzik78 Nosím velikost 38-40, záleží jak co. Moje míry: přes prsa 90cm, pod prsy 82cm, pas 74cm, boky 100cm.
zuzik78 3. 5. 2013, 16:28
@ditule76 Tak to se omlouvám, štíhlá laňka ,-)
ditule76 3. 5. 2013, 16:36
@zuzik78 Díky, mohlo by to být lepší ,-). Ale přes stehna jsem musela mít o vějířek víc, než Vy a ještě ke všemu větší háček, takže Vy musíte být hubeňour (hello).
zuzik78 3. 5. 2013, 16:55
@ditule76 to bych asi nedělala návod ve vel. 42 :-D :-D ale jednou holky, až se trochu opálím se taky v šatech nechám blejsknout,aby jste mi věřily,že neleží doma ve skříni
ditule76 (upraveno) 22. 5. 2013, 8:49
@zuzik78 Před chvílí jsem ukazovala svou fotku v šatech dceři a ta řekla, že se jí zdá, že tam mám tlustý nohy 8o| a děti nelžou ,-)
MÁCA 49 30. 4. 2013, 10:24
Zdeni, šatičky jsou moc pěkné. (Y) (Y) (Y) Vnučka bude mít určitě obrovskou radost. Já bojuji s horním dílem a vůbec mi to nejde ,-) asi to hodím do koše (6)
zuzik78 30. 4. 2013, 12:36
@MÁCA 49 Nesmíš se s tím prát a bojovat,prostě lehce a ono to nějak dopadne ,-)
danca60 30. 4. 2013, 20:43
@zuzik78 Taky jsem ze začátku bojovala,... ale teď to jde fakt dobře a kupodivu i rychle (Y) Budou úúúžasný |:o)
slalomka 30. 4. 2013, 9:58
Přeji hezký den a večer nezapomeňte na rejdění! (witch) Tak jsem to už také dokončila. Uff, docela jsem si mákla, často jsem musela párat. Vy co to háčkujete na sebe máte výhodu, že si to můžete pořád zkoušet. Já to dělala pro vnučku, takže jsem stále přeměřovala centimetrem. Pod prsy 78 cm, další míry jsou 95 - 72 - 98. Především bych chtěla poděkovat Zuzance (zuzik 78) za návod a inspiraci. Potom si můj dík zaslouží ještě jedna žena, které mě do háčkování "nakopla". Jsi to Ty, Marcelko (Máca). Něco jsem si upravila podle svých představ a kdo chcete, tak se na to koukněte. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4372264 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4372265 Začátek ramínka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4372266 Středové spojení pravého a levého dílu http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4372269
DavidkaNR 30. 4. 2013, 23:02
@slalomka Jeeeej, krasna praca. Kazdy den sa tesim na fotky novych vytvorov. Krasne su!!!!! (Y) (Y)
brlička 30. 4. 2013, 13:20
@slalomka mooc šikovná babička já chci taky takovou ,šaty jsou nádherné (L) (L) (L) (L) (L)
zuzik78 30. 4. 2013, 12:40
@slalomka Super, pak ještě foto na vnučce...to bude určitě nějaká krásná mladice...takže naláká spoustu holek,aby se daly do práce....já bych je se svou fotkou spíš odradila :-D Zdeni krásná práce (Y)
slalomka 30. 4. 2013, 14:14
@zuzik78 Zuzanko, dík za pochvalu, od autorky potěší obzvláště. Jak bude fotka s šatičkami na vnučce, tak ji vložím. Už jsem jí řekla, ať udělá takové záběry, jako slovenská Zuzanka s fialovými šatky. Tam jsou šaty krásně předvedeny.
Bekkitka 30. 4. 2013, 12:20
@slalomka Super!! Já nad nimi stále uvažuji, ale nevím... :-)))
MÁCA 49 30. 4. 2013, 12:17
@slalomka Zdeni, kde mám ten popis jak mám postupovat dál? ,-)
slalomka 30. 4. 2013, 14:16
@MÁCA 49 Poslala jsem Ti email. :-)
DavidkaNR 29. 4. 2013, 12:42
Mile damy, nenasla som nikde vhodne tielko pod saty...tej istej farby a tak som si kupila cierne. Kludne si dajte aj inu farbu, vyzera to pekne, nadherne sa zvyrazni vzor..... (Y)
slalomka 29. 4. 2013, 19:19
@DavidkaNR V Brně jej nemůžu sehnat. Žádné. Musím se snažit dál.
Bibca 3. 5. 2013, 13:29
@slalomka Nasla jsem tyhle saty,nevim jak vypadaji v realu,ale mohly by byt fajn jako spodnicka... http://www.bonprix.cz/vyrobek/strecove-saty-954391/?category=848&type=image&return=ref
Bekkitka 29. 4. 2013, 21:47
@slalomka A zkoušela jste ten KIK? V Praze mají těch triček právě v KIKu plno.
MÁCA 49 29. 4. 2013, 21:27
@slalomka Zdeni,koupila jsem si krásnou červenou noční košilku na ramínka. Vypadá to jako kombine a je ze saténu (L) (L) (L)
slalomka 29. 4. 2013, 22:30
@MÁCA 49 No vidíš! Také řešení. Prošmejdím všechno a snad něco seženu. :-)
zuzik78 29. 4. 2013, 19:39
@slalomka A co koupit ty šaty co teď mají v Lidlu, nevím ale jak hodně se rozšiřují.
slalomka 29. 4. 2013, 22:26
@zuzik78 No uvidím. Teď když už mám doháčkováno, tak začnu shánět něco bavlněného pod to. Buď to delší tričko, nebo košilku. Zítra ve dne vyfotím a vložím.
Charlie111 27. 4. 2013, 20:00
A příze Limone? Je to 100% bavlna
Bekkitka 27. 4. 2013, 20:24
@Charlie111 TA je stejná jako Catanie a Camilla a z té autorka píše, že by to šlo.
Bekkitka 26. 4. 2013, 21:05
Objevila jsem na netu přízi Renata - nemáte s ní někdo zkušenost? Šly by z ní tyto šaty, co myslíte?
slalomka 27. 4. 2013, 12:33
@Bekkitka Podle mě je Renata na háčkování těchto šatů hodně silná. Spotřeba by byla velká, šaty by byly těžké a krajka by působila hodně robustně.
Bekkitka 27. 4. 2013, 12:36
@slalomka moc děkuji za názor!!! (F)
Charlie111 26. 4. 2013, 8:24
Mohla bych poprosit o podrobnější rozepsání vrchního dílu? Nějak se nemůžu chytit. Možná by stačilo na obrázku barevně vyznačit první dvě řady. Nějak se nemůžu chytit z obrázku ani z návodu. Děkuji :-)
Palea 25. 4. 2013, 9:59
Tak mi dorazila Daniella, tělo jsem opálila u moře, ale jak to tak vidím, než budu mít šaty hotové, budou Vánoce :(
danca60 24. 4. 2013, 22:00
Prosím, u toho přidávání v 19-23ř. je to jak? Musím potom mít zase víc ok, než v první ř.? Např. začínala jsem na 360 ok a potřebuji přidat 2 vějířky, takže pak musím mít kolik Sloupků? 396? *-) Začínám z toho být jelínek
zuzik78 25. 4. 2013, 8:34
@danca60 nene, ten násobek 18 platí jen na začátku, kdy se dělají potom obloučky. Pokud budete dělat v 19. řadě zrovna sady 3DS a mezer, pak se musíte řídit počtem těchto sad. pro 12 vějířků 36 sad 3ds+ 36 mezer pro 13 vějířků 39 pro 14 vějířků 42 pro 15 vějířků 45 pro 16 vějířků 48.... Pokud jste dělala ze slabší příze a začala na 20 vějířků, pak jste na začátku měla 60 sad 3DS+60mezer, na 22 vějířků budete potřebovat 66 sad+66 mezer. Klidně pište do vzkazů, aťnezahlcujeme diskuzi)))
danca60 25. 4. 2013, 12:41
@zuzik78 Děkuju, jste zlatá (L)
Lagi H 24. 4. 2013, 21:39
Teda holky, vy jste šikulky (clamp) Šaty jsou naprosto úžasný (L) Ale co pod ně? Někdo psal dlouhá trika z Kik, jak dlouhá jsou, posím?
danca60 23. 4. 2013, 19:52
Mohu ještě poprosit o změření prvních 18 řad? Mám tenší přízi, tak abych kdyžtak přidala nějakou tu řadu navíc... V kterých řadách se přidává na pas (to je asi 19.-23.)a v kterých na boky? Mě by stačilo jen na boky ale asi by to vypadalo divně, takže budu přidávat i na pas, že? *-)
zuzik78 23. 4. 2013, 21:33
@danca60 Já přidávala vždy v pasáži dlouhých sloupků, tzn. v 19 a 23 řadě o 2 vějířky ... rozšíření pro boky a pak v další pasáži dlouhých sloupků pro zadek opět 2 vějířky (vějířky to vždy trchu stáhnou,tak klidně přidejte i tam, šaty se pak nestáhnou kolem stehen,ale pěkně splívají) (Y)
Zrušený účet 23. 4. 2013, 17:40
Konečně mi dorazila příze, tak jdu na to. Akorát jako na potvoru mi není dobře, jde na mě nějaká viróza. Ach jo, jestli zase lehnu, tak budu mít po radosti. A háčkování zase odsunu na neurčito :-S
denisa1975 22. 4. 2013, 22:52
Můžete mi prosím detailněji rozepsat vrchní díl a navazování ramínek? Děkuji Denisa
zuzik78 23. 4. 2013, 8:33
@denisa1975 Večer se na to vyrhnu. Jinak ve zkratce, uděláte přední a zadní díl (bez ramínek), spojíte na bokách, celý na spodu obháčkujete DS (počet stejný jako jste začínala spodní díl),2 řady DS, sháčkujete dohromady se spodním dílem, obléknete a změříte délku ramínek, na přední díl naháčkujete řetízek do potřebné délky a vzadu připevníte PO,řadu DS, na ní obloučky a do nich vějířkový vzor, vždy připevnit PO k přednímu a zadnímu dílu...nebo samostatně a naháčkovat
denisa1975 23. 4. 2013, 10:46
@zuzik78 Děkuji, můžete mi ještě rozkreslit jak navazují vějířky u výstřihu? Nějak to nemůžu dát dohromady.
zuzik78 23. 4. 2013, 21:58
@denisa1975 dokreslila jsem do fotky sloupky, uprostřed uděláte 8 (může být i 6) DS...do každé mezey dva,nad nimi o 2 méně, v další řadě opět o dva méně (až vám tam zůstanou 2 nebo jeden)
danca60 22. 4. 2013, 18:46
Můžete prosím poradit? Včera jsem si dovezla přízi, ale je trochu tenší než Daniela, tak potřebuji 20 vějířků... na kolik DS mám začít? Děkuji (L)
slalomka 22. 4. 2013, 20:35
@danca60 Já hačkuji z Glorie, která má návin na 50g 330 m. Z toho je patrné, že je převelice tentá a 20 vějířků nemám ani u spodu. Jak jste na ten počet přišla?
moni 23. 4. 2013, 11:22
@slalomka Dobrý den.Mohu se zeptat na kolik oček jste začínala z té tenké příze.Pletu z Moniky.Mám velikost 36-38.Díky
danca60 22. 4. 2013, 21:09
@slalomka Potřebuji 80 cm pod prsy, jeden vějířek má 4 cm - tak podle mě je to 20 vějířků *-)
zuzik78 22. 4. 2013, 21:35
@danca60 Pokud jste si zkusila zkušební vzorek a to min. 2 vějířky vedle sebe a opravdu to sedí, tak výpočet je 18x20=360
danca60 22. 4. 2013, 21:42
@zuzik78 Zkusila jsem vzorek se 3 vějířky, tak snad to klapne... ale 360... ufff, ale výsledek snad bude stát za to.Děkuji (L)
DavidkaNR 21. 4. 2013, 22:24
Dievcata dakujem za pekne slova, velmi som rada ze sa vam pacia a tesim sa uz na vase fotky.... (F)
Bekkitka 22. 4. 2013, 9:51
@DavidkaNR Jsou opravdu nádherné, jste v nich jak modelka!! Jak dlouho jste je dělala? pořád taky o nich přemýšlím, ale říkám si, že to bude moře času.... :-(
DavidkaNR 22. 4. 2013, 12:34
@Bekkitka Len si ich urobte...nevahajte...ide to celkom rychlo. Robila som ich po veceroch asi tyzden...a to som aj parala vrch...som si to zle odmerala. Ale ten vrch ide najrychlejsie...aj za jeden vecer. Do toho |:o)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie