Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 200 návštěvníků)

Už nikdy čárance od PROPISEK a FIXEK na oblečení - aneb jak na ně skoro ZADARMO!

0.0
Už nikdy čárance od PROPISEK a FIXEK na oblečení - aneb jak na ně skoro ZADARMO!

Postup

Milé šikulinky,
často na MMB u oblečků čtu "hezké, jen pár čárek od propisky, jinak jako nové..."
Můžete sice koupit profi vodičku na odstraňování skvrn od propisek, ale jde to i bez toho. Stačí mít doma lak na vlasy!
Nastříkat cca ze vzdálenosti 10 cm asi 4 sekundy. Pak jsem to k sobě slplácla a počkala asi minutu až dvě. Po rozlepení bylo vidět, jak je čmáranec rozpitý, krásně šel vyprat teplou vodou a tělovým mýdlem, co používáme na mytí rukou. A hotovo, šup s ostatními věcmi do pračky, aby se vypral lak.

Tento postup nezanechal žádné fleky ani mapy od laku na vlasy a čáranec od propisky se vypral úplně beze zbytku. Zkoušela jsem i už jednou vyprané věci, kde byly čárance bez předchozího odstraňování a nevypraly se, to bohužel už nešlo. Takže chce to hned před vypráním.

Děkuji tímto za radu svojí kamarádce Iloně Suché z Kolína :)))) Martina

No a protože jsem to vyzkoušela i s fixkou, doplňuji a upravuji tento návod - schválně jsem si vyfotila počmárané tříčtvrťáčky a likvidaci skrvn před praním, abych mohla i nevěřící přesvědčit. zde to je:

tak takhle moje 19měsíční dcerunka vyzdobila na návštěvě zapůjčenými psacími potřebami svoje krásná kaťátka. Prostě kamarádka zapomněla, že její 3letý klučík už ví, že se píše jen na papír a u nás se to ještě nepodařilo vysvětlit :) Červený tlustý centropen fix v celé své kráse...

po lakování a ručním přeprání této části kalhot v tělovém mýdle, šlo to dokonce dříve dolů než ta propiska na dalších obrázcích

a zde je pravá a nefalšovaná propiska u nás zvaná písi písi :))

uf, tak konečně je to fuč

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Michaela.Z 25. 3. 2009, 12:19
(Y) díky za tip...jsme u babičky a dcerka si počmárala džínky, hned to vyzkouším...jinak na všechny skvrny používám už přes 2roky tekuté žlučové mýdlo z DM ( cca 30 ,-) a jsem s ním maximálně spokojená, pustila mi i lihová fixa, skvrny od trávy, čokolády, džusů apod. Ale protože jsme si mýdlo nechali doma, zkusím ten lak a uvidíme (F) (F) (F)
sulipupi 25. 3. 2009, 11:30
přesně tento postup pomáhá i na skvrny od barvy na vlasy. na čerstvou skvrnu stříknout vrsvu laku, nechat zaschnout a normálně vyprat. Zbavila jsem se tak asi před půl rokem skvrny od fialové barvy na oblíbených riflích. Používám tento postup na spoustu nevypratelných skvrn (Y)
podzimnice 25. 3. 2009, 10:27
OD PODZIMU MI LEŽELO VE SKŘÍNI POČMÁRANÉ TRIČKO ROXY A PUSTILO TO (Y)
berunecka 25. 3. 2009, 10:03
Super, určitě příležitostně vyzkouším (Y) Ještě bych ocenila radu, jak vyčistit makeup :-| A tím nemyslím, běžné šmouhy, ale opravdu silný nános - dcerka si hrála ;-)
4Kata9 25. 3. 2009, 9:50
(Y) (Y)
kajamaza 25. 3. 2009, 9:26
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie