Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 83 návštěvníků)

DIETA

5.0
DIETA

Postup

Milé holky,napsala jsem zde dietní plán,který zatím funguje na všechny,kdo ho vyzkoušely . Rada jíst 6x denně,omezit porce,nejíst sladké,hýbat se je sice nad zlato,ale někdy prostě nefunguje nic,ať děláte co děláte ..........
Já sama osobně se prostě potřebuji najíst, mít pocit plného žaludku a opravdu nemít hlad a nemít chutě. Tady jíte velké porce,v podstatě to co máte rády ,nemusíte jíst řepu když nechcete :-)) :-)) . Já sama jsem úplně vyřadila cukr,sladím jen medem.Kaše si vařím sama - nic instantního.Miluju sýry a ty si teď dopřávám docela hodně. Sestra je zase masová,tak si taky dopřává, vše v kombinaci se zeleninou. Jak budu mít čas,budu dopisovat jídelníček - pro lepší inspiraci.
Jinak malá historie jak jsem k dietě vlastně přišla :
Moje sestra,35 let - měla problémy s diastolickým tlakem. Opakovaně byla vyšetřována na kardiologii,nasazovány léky - po kterých měla vedlejší účinky,jí byla p. doktorem doporučena jóga.Prý dokáže snížit TK.Sestra začala cvičit denně jógu a rozhodla se upravit svůj stravovací režim .Měla pár kg navíc - ale nic hrozného.Opakovaně zkoušela hubnout se STOBEm,nicméně spíše neúspěšně,protože má nízký bazální metabolismus. U této diety - stravovacího režimu je bezva to,že nemusíte jídlo vážit,můžete jíst dosyta . Můžete jíst kombinace jídel,které máte rády .Přestane vás honit mlsná - a to opravdu funguje.Jestli mě ještě něco napadne,tak dopíšu ........... Zapomněla jsem dodat,že se sestře ten tlak upravil,momentálně se chystá na kontrolního Holtera.Zatím zhubla 5 kilo.Můj tatínek 13 a já 2 kg. Sestra bude mít i odběry,můžu pak porovnat,jestli se po dietě něco změnilo.Můj tatínek 69 let,187 cm,nadváha kolem 100 kg - také sledován lékařem.Tatínek drží dietu od února,sestra také,já 2 týdny.

FÁZE 1 – 5ti denní plán

- Povoleno je jakékoliv maso, ryby, vajíčka, zelenina (s výjimkou brambor a hub).
- Během 1. fáze se může denně sníst také 50 gramů (za sucha) rýže natural.
- Může se jíst bílý jogurt (bez sladidel nebo škrobu), klidně tučný 3,5 procenta a tak.
- Pít se může voda, bylinné a ovocné čaje. Pokud možno se vyhnout (nebo hodně omezit) černé čaje a kávu.
- Nejlepší je jíst 3x denně ve stejných časech, množství není omezeno, radši větší porci, ať není mezi jednotlivými jídly hlad. Pokud budeš chtít svačinku, doporučený je jogurt (nebo třeba acidofilní mléko) a zelenina nebo vajíčko.
- Během 1. fáze se nesmí jíst cukr, med, pečivo, těstoviny, ovoce, mléko. Nesmí se pít alkohol (ani pivííínko!)
- V 1. fázi je povoleno míchat sacharidy (rýže) s bílkovinami (maso).

Co např. jíst ve fázi 1:
snídaně: vajíčka (klidně 3) na másle se šunkou, zelenina
oběd: grilované či jinak upravené maso (pořádnej flák, mastného se netřeba bát) s dušenou zeleninou
večeře: rýže se zeleninou osmahnutou na másle nebo oleji (koření lze používat bez omezení)

V první fázi diety by se měla
1. Upravit hladina cukru v krvi = nebude se vyplavovat inzulin a tuk se bude spalovat, ne ukládat.
2. Dostat pod kontrolu kvasinka zvaná kandida, která způsobuje nekontrolovatelnou žravku. Kandida se živí cukrem/sacharidy, proto se v 1. fázi tyto vynechávají.
3. Odstranit všechna jídla, na která můžeme mít nesnášenlivost (nejčastěji pšenice nebo mléko a mléčné výrobky (s výjimkou zakysaných)) a které také způsobují žravku, a navíc špatné trávení, nadýmání, únavu a tak. Ve druhé fázi se jídlo postupně přidává a člověk se sleduje, co mu dělá dobře a co ne.

První fáze může být náročná, můžeš se cítit unavený, může tě kdeco začít bolet – to všechno jsou symptomy vyhladovění kandidy a hladu po jídlech, na která jsme ve skutečnosti alergičtí. 4.-5. den už se budeš cítit líp a budeš hubenější a krásnější!

FÁZE 2

- I ve druhé fázi se může jíst, co hrdlo ráčí (hlavně nemít hlad) a mohou se postupně začít přidávat další jídla – sýr, mléko, brambory, ovoce, atd.
- Nejlepší je přidávat postupně a po jednom a vždy pár dní počkat a vidět, jak budeš reagovat, tj. jestli tě dané jídlo nenadýmá, nebo se nezastavuje úbytek váhy a tak. Obecněji je lepší preferovat bílkovinná jídla, protože jsou sytější a líp se po nich hubne.
- Důležité – v této fázi se v jednom jídle nesmí míchat sacharidy a bílkoviny. Takže maso se zeleninou ano. Těstoviny se zeleninou ano. Ale! maso s bramorem/rýži/těstovinami ne. A taky těstoviny/brambory/rýži/chleba ne se sýrem nebo vajíčkem, ale právě zase se zeleninou.
- Níže najdeš vhodné a nevhodné kombinace (dle Kořínkové).
- I nadále platí, že je dobré vyhýbat se cukru (ovoce už můžeš), bílé mouce (alespoň omezit) a alkoholu.
- V jednom dni můžeš jíst sacharidová i bílkovinná jídla, je ale nutné nechat mezi nimi rozestupy cca 4 hodiny.
- Budeš-li mít chuť na sladké, doporučuje se hořká čokoláda (70 a víc procent).

jídelníček např,:

snídaně : pohanková nebo rýžová kaše se sojovým mlékem
oběd : sojové maso + zelenina / já osmahnu na oliv. oleji /
večeře : grilovaný hermelín + zelenina

Druhá fáze se drží tak dlouho, dokud nezhubneš na požadovanou váhu (úbytek v 2. fázi je pomalejší, ale trvalý), pak můžeš začít občas kombinovat sacharidy s bílkovinami a hlídat se, případně se vrátit do fáze 2.

kombinace vhodných a nevhodných potravin

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Majki636 20. 6. 2022, 13:28
Osobně bych nedala dopustit na dietu od ketodiet :). Jídla mají řešená fakt dobře, jak chuťově, tak i s obsahem kcal, protože jsem neměla vůbec hlad a celým procesem hubnutím jsem prošla velmi snadno :-)
Lindis1 21. 1. 2015, 22:22
Držela jsem jednou a opravdu to funguje. Řekla bych, že je to "dieta" dle Michaela Montignaca (kniha Jím, tedy hubnu... a natrvalo) Bohužel pro mě jsem neměla tak pevnou vůli a výdrž a nedotáhla první fázi do konce, protože, ač se to nezdá, je i tohle o omezování se... Pro toho, kdo má výdrž je to bezva způsob, jak zhubnout. Ale jinak, jednu dobu jsem tomu naprosto propadla. Už je to pár let, tak bohužel nevím v jaké časovém horizontu, ale shodila jsem tenkrát úplně bez problémů šest kilo. Tenhle systém stravování je ale dobrý nejen pro hubnutí, ale také k ozdravení organismu. Protože díky tomuto systému jídla, kdy se přijímají hlavně potraviny s nízkým GI, se odlehčí slinivce a tím nevzniká nebo se rovná její citlivost pro vylučování inzulinu. Proto je toto vhodné i pro lidi s cukrovkou... Doporučuji sehnat knihu, je tam spousta možností kombinací potravin a v návodu to není jen tak snadné to řádně popsat. Každopádně ale doporučuji vyzkoušet...
zabicka66 28. 8. 2013, 9:10
Tak co , holky, už jste to někdo držel? Já na to jdu ode dneška, ale nemám pevnou vůli. Ale už se na sebe nemůžu podívat a na ty věci, které mám, když jsem měla o 20 kg mín :-D Tak z toho mám trochu strach. Uvidíme, jak to dopadne. Zkusím to. Pohybu mám dost, jen prostě "žeru" a hlavně sladké, tak když ho omezím, odbourám, což bych byla ráda, tak by to bylo super! Tak jdu na to, zabít tu chuťovou potvoru! Káti, díky Vám, za dietku.
eliteri 31. 5. 2013, 13:51
Už jste ji některá zkoušely? Jaké jsou výsledky? díky
kulickahrasku 13. 5. 2013, 19:40
** odstraněno administrátorem **
Ovečka 14. 5. 2013, 7:43
@kulickahrasku No, někdo z Vás dvou hloupá husa skutečně je, ale Katka to není :^) ,-) ,-) ,-)
Zrušený účet 13. 5. 2013, 20:51
@kulickahrasku Kuličko hrášku, to už je dnes druhá slovní urážka, je vám to zapotřebí být bloklá ??
kulickahrasku 13. 5. 2013, 23:07
@ Těžko říct krasavico.Když někdo považuje jiný názor za rýpání.......
Zrušený účet 14. 5. 2013, 6:32
@kulickahrasku Myslíte, že opačný názor se vyjadřuje slovy ? Do které třídy jste dochodila ? COPY D 460351 (13.5.2013, 19:40) včera Jsi mě pobavila, pokud bereš můj názor jako rýpání, tak seš fakt hloupá husa!!! NEBO Andrea A. (kulickahrasku) ID 460351 (13.5.2013, 23:16) včera Spíš by vás mělo mrzet, že vašemu fakanovi nenarostl krk krávo!! Se pobleju z toho záprtka na ikoně A DO TŘETICE Andrea A. (kulickahrasku) ID 460351 (13.5.2013, 23:12) Pokud budete 3 x denně žrát jak protržená a ještě to zazdíte vajcama, tak určitě nezhubnete. A opravdu nemůžu za to, že jste vyžraná, na@raná a starej vám zahejbá. I když vlastně při pohledu na vaše fotky asi ne
petvod 14. 5. 2013, 19:49
@ Tak to je vážně nechutné chování. Hlavně ta druhá poznámka svědčí o narušené psychice dotyčné paní.
cipofka 14. 5. 2013, 19:08
@ Zdeni, díky, paní sluníčková nezklamala... naopak předčila +o(
lenina 14. 5. 2013, 20:17
@cipofka Na to, že je to paní daleko po šedesátce, tak je dost drsná.Ale už je bloklá +o(
cipofka 14. 5. 2013, 20:20
@lenina Aha... tak to by se dalo pochopit... (smich) Ale nebudu se snižovat na její úroveň... abych urážela... ona navíc bezdůvodně... Kdo chce kam... |-)
Michellinka 15. 5. 2013, 7:03
@cipofka Hele jako co by se dalo pochopit! Že je stará, tak už se dá pochopit, že jí ten mozek tak nepracuje? 8o| (hadka) ,-) Já jsem už taky stará, ale tak blbá snad nejsem :´( ,-)
Michellinka 14. 5. 2013, 12:46
@ :-o Tak to je teda síla! (zip)
lenina 14. 5. 2013, 8:13
@ :-o :-o :-o Jdu blejt z toho hnusu :-( Paní je ve věku mojí mamky, tohle bych fakt čekala od trapné puberťačky a ne od starší ženy.A pak že dřív byli lidi hodnější, prd :-(
katkajohny 13. 5. 2013, 19:52
@kulickahrasku A tykáte mi z jakého důvodu? Husy o kterých píšete jsme spolu opravdu nepásly.
kulickahrasku 13. 5. 2013, 23:12
@katkajohny ** odstraněno administrátorem **
Nadys 14. 5. 2013, 9:21
@kulickahrasku Jak píšete dole-dcera je lékařka :^) Už Vás vyšetřila? *-) *-) (smich)
Ovečka 14. 5. 2013, 7:42
@kulickahrasku Co to tu předvádíte? To už je snad trochu moc, ne? Jděte někam +o(
Nikis. 14. 5. 2013, 6:33
@kulickahrasku Tolik zlosti a urazek kvuli diete se kterou nesouhlasite? Bylo by to k smichu, kdyby to nebylo spis k placi... Reagujete tak i v beznem realnem zivote?
mirca71 13. 5. 2013, 15:29
DIETU JSEM NIKDY NEDRŽELA .JEN TED JSEM BYLA S MALOU V LÁZNÍCH A OPRAVDU VĚTŠINOU STAČÍ POHYB I TEN NEJJEDNODUŠŠÍ A PRAVIDELNĚ !!!!!! JÍST A NEPŘEŽÍRAT COŽ JSEM DĚLALA JÁ ZA 4 TÝDNY KDY JSME S MALOU PRAVIDELNĚ JEDLI A TROŠKU JSEM S NÍ CVIČILA JE REVMATIK TAKŽE NIC TĚŽKÝHO A PROCHÁZKY A ZHUBLA JSEM 6 KG JÍDLO BYLO VÝBORNÝ STAČÍ NE MOC TUKU ZELENINA OVOCE A PŘIMĚŘENĚ JÍST. A (Y) TAKŽE NIC DRASTICKÉHO HODNĚ USPĚCHU PŘI JAKÉ KOLI DIETĚ :-)
katkajohny 13. 5. 2013, 15:33
@mirca71 Dobrý den,Miri, to je bez debat - je to fajn že máte 6 kilo dole (Y).Jenže jste nechodila do práce,vařit jste si taky nemusela,měla jste pravidelný režim ........ Jídelníčky v lázních sestavují dietní sestry - tak jste to měla bez práce. Ono zhubnout není až takový problém,ale váhu si udržet - to už je složitější...... Tak ať vám to vydrží co nejdéle (L)
katkajohny 13. 5. 2013, 14:58
Milé holky,tohle je návod,jak nastartovat hubnutí. Sama jsem 8 měsíců po porodu a vím že to není zase tak jednoduché. Budu držet palce,a věřím že některým z Vás to pomůže a nakopne (Y) (L).
Pravčičačka 14. 5. 2013, 21:45
@katkajohny držím palce! (Y) na některé názory tady se fakt nedá ani dívat, nato číst! Já mám35 let, dvě děti a opravdu moc nevážím, ale nedržím dietu, jen mám opravdu moc pohybu - barák, zahrada, dvě děti, babičku v péči a manžela daleko a doma málo! je to o vůli a chuti (Y) jednoduché je říci, jsem po porodu, nebo nemám čas na jídlo, mám moc práce- kdo chce tak to udrží na uzdě, přece nebudeme všechny vypadat jak anorektičky, že :-D stačí že tak někdy vypadám já :-D Holky všem vám držím palce, né ať jste hubené, ale spokojené a šťastné (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
kulickahrasku 13. 5. 2013, 14:44
Ženský, co furt blbnete s nějakýma dietama? Jezte střídmě a hejbejte se a nebudete tlustý!! !!
Michellinka 13. 5. 2013, 14:53
@kulickahrasku Ono to není vždycky tak hrozně jednoduchý. +o( Ale je pravda, že diety jsou na prd.
kulickahrasku 13. 5. 2013, 15:00
@Michellinka Neříkám že je to hrozně jednoduchý, ale pokud mám problém s váhou, navštívím lékaře diabetologa nebo endokrinologa a ten mě "ušije " dietu na míru. Tyto rádoby diety -Kořínková a další jsou k ničemu, mají velký jo-jo efekt, rozhasí to zažívání, o nervové soustavě ani nemluvím.Dcera je lékařka, tak trochu vím o čem mluvím. Stejně je nejlepší naučit se mít sebe ráda jaká jsem, kilonekilo. Chlapi stejně nechcou nějaký vychrtliny.
Michellinka 13. 5. 2013, 15:52
@kulickahrasku Jen vás trochu opravím - diabetolog vám neupraví jídelníček, je to dietolog. A můžu vám říct, že někteří doktoři vám nabídnou rovnou místo změny jídelníčku chirurgický zákrok na žaludku, i když se nejedná o žádnou těžkou obezitu.
kulickahrasku 13. 5. 2013, 19:36
@Michellinka Paní Olgo děkuji za opravu, samozřejmě jsem chtěla napsat dietolog, ale napsala jsem diabetolog, holt chybička se vloudila. Jinak nikomu nic nevnucuju a ani nechci rýpat jak píše autorka, ale určitě je vhodnější jíst 5-6 x denně, než je v návodu jen 3 x Tělo si potom dělá zásoby tuku a člověk má hlad, proto je lepší víckrát jist. Když někdo chce držet dietu podle tohoto návodu, jeho věc. Napsala jsem jen svůj názor a pro mězamě si " mamynki " můžou držet třeba hladovku.
katkajohny 13. 5. 2013, 19:53
@kulickahrasku Špatně jste si to celé přečetla - svačinka je povolena.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie