Zobrazit přihlášovací formulář

Sportovní aktivity

Přidat návod
(návod si oblíbilo 229 návštěvníků)

Co mi pomohlo při bolestech zad a migréně!

0.0
Co mi pomohlo při bolestech zad a migréně!

Postup

Tyhle cviky mi pomohly při opakovaných bolestech zad a migréně hlavně!Bohužel lékaři nepomohli tak sem si pomohla sama.
Hlavně holky moje nedávejte nohu přes nohu!!!!!!!!!
Už po týdnu kdy to budete dodržovat uvidíte zlepšení.
Holky mám tři děti a ty potřebujou funkční maminku a né pořád chcíplou ,takže sem se sebou prostě musela něco dělat.
Doufám ,že to taky někomu pomůže.Budu ráda, když mi potom napíšete.
Ještě něco berušky pokud už vás ta hlavička bolí ,naplňte si gumovou flašku horkou vodou a přiložte na bolavé místečko.Ta horkost přebije bolest.Miluju teplíčko....a všem děkuji za zájem a ohlasy.

Tohle se musí pomalu a opatrně než se to naučíte používat a hlavně nesmí to bolet!
Takže dejte ruce v pěst a ohněte palce.Stoupněte nebo sedněte si rovně ale uvolněně.Postupně přikládejte palce kolem páteře a mírným zatlačením uvolněte obratel trochu se i prohnou záda.Mě tam pěkně křupe :) opakuji nesmí to bolet.Takže pokud déle sedíte povolte si takle záda.Promačkáním kam došáhnete.Ještě je dobré nadechnout a při výdechu zatlačit.

Můj nejoblíbenější cvik.Lehneme si na záda a pomálu dáme nohy za hlavu.Určitě vám to hned nepůjde,protože máte skrácené svaly.Jakmile ale budete cvičit trochu pravidelně stačí chvíli denně!Pomožte si rukama pod zadečkem.Ucítite svaly na šíji možná i hukot v uších ale nepovolte,táhne to i na zádech a stehnech,lýtkách.Pokud vás jen málo bolý hlava či cítíte únavu tohle je ten nejlepší cvik.

No tohle je cvik do vany alespoň u mě.Napařit záda pak si sednout rovně a chytit si kolena.To za 1.

Za druhé povolte záda a jako by si lehejte tím dáte váhu na kostrč a počkejte jak uslyšíte křupnutí.To je úleva.někdy nekřupne obratle sou v pohodě.:)

A střídáme nohy.

Posilujte i bříško, protože povolené svaly sou napojené na zádové takže když nezatáhnete ani bříško máte povolené i svaly na zádech.Au au .Lehněte si a buď zvedněte mírně hlavu nebo jí nechte i ležet pokud začínáte.Zvedněte nohy mírně nad zem a střídáme nohy natáhnout a skrčit.Co vydržíte.

Nohy do pravého úhlu.Nyní jsem zjistila ,že pokud takhle opřu nohy o gauč a zadeček je mírně nad zemí.Tak se při tomhle cviku povolí obratel lépe.

Nohy na jednu stranu a hlavičku na druhou.

No a to samé na druhou.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

P.A.V.L.A 28. 11. 2015, 9:34
(Y) (Y) (Y)
Drahuška ESSENS 23. 3. 2014, 19:43
To vyzkouším (Y)
trala 8. 1. 2012, 1:14
Díky, ukládám. (Y) (Y) (Y) (F)
marvonka 23. 1. 2012, 19:09
@trala snad pomůže *-) (hello) budu ráda za postřehy.
Zrušený účet 24. 9. 2011, 22:23
Hmm, migréna.... To zná můj manžel, i když už mu hodně ustoupily. Těžko říct, jestli věkem, má je jednou za čas, ale když ho to chytne, to je nářez. Jednou nám to zkazilo Štědrý den. Ale co chci říct. Moje kamarádka má migrénu tak jednou týdně a když náhodou jeden týden nemá, tak další týden ji má dva, tři dny v kuse. Nejednou jsem ji viděla plazit se po zemi. Stalo se, že mi ještě stihla napsat sms, abych si přišla pro její děti, protože je neuhlídá. Přišla jsem k nim, ona na zemi a jenom sípala, že chce do postele a kýbl. Hrůza a děs. Trpím vždy za ni. Mě občas chytnou bolesti hlavy od krční páteře a někdy mě to drží i týden. Ale není mi zle od žaludku, spíš mám pocit, že mi vylezou oči z důlku, nebo že mám sekyru v půlce hlavy. Nefunguju, jenom se mi chce spát. Ale migréna to není. Zkusím se kamarádky zeptat, jestli nezkoušela tyhle cviky. Vím, že zkoušela kdeco, tuším i jehličky do kůže, ale nic nezabralo.
xara 29. 9. 2011, 18:48
@ Jsem taky hodně ospalá, když mám migrénu, tak teď jsem přišla na to, že mi pomáhá, když si dám prášek (v mém případě prášky) od bolesti a vypiju velký energetický nápoj (SHOCK nebo SEMTEX). Zkusila jsem to náhodou a teď mi to už podruhé pomohlo, tak budu dál experimentovat. Vše, co alespoň trochu uleví, vítám. Jinak taky určitě vyzkouším tyto cviky. :-$
marvonka 1. 10. 2011, 0:12
@xara jo energeťáky proberou, trochu ale bacha zase na srdíčko v kombinaci s těma práškama. *-)
marvonka 26. 9. 2011, 21:26
@ je to děsné,znám to až moc dobře i to plazení na záchod.Tohle mi opravdu dost pomohlo.Nyní mám jen občas z přetažení či hormonální při ms.No ale to se dá fungovat.Sem ospalá a oči z ďůlků jak říkáte ale dá se to.nebo hodím prášek.Dříve sem si ale musela brát i v práci volno prostě sem se nezvedla,jen sem ráno volala že to nejde.Naštěstí věděli o co jde a stačilo nadělání.Přeji kamarádce ať ji to pomůže jako mě.Hlavně horká sprcha a pak nohy za hlavu a natáhnout ty smrštěný svaly.prolomení zad pokud se to naučí je velká úleva jak cítím tlak prolomím a je to hned lepší. (Y) (L)A ať nedává při sedu tu nohu přes nohu !!!!!
pavlíkmacík 6. 6. 2011, 0:12
(Y) (Y) (Y)paráda Marcelko, už jsem uložila ^o)..teď budu chodit na rehabky a porovnám k tomu vaše cviky a určitě vyzkouším. Děkuju (kocka) (kocka) (kocka) (hello) (L)
marvonka 10. 6. 2011, 23:31
@pavlíkmacík tak pokud pomůžou dejte vědět :-) (hello) (hello) (L)
spagi 19. 3. 2011, 17:41
Dobrý den,můžu se zeptat, nedávat nohu přes nohu při jakémkoliv sezení? Proč? Děkuji za odpověď. Sedím jedině tak a záda v poslední době se nějak ozývají. Tak ať jim to vysvětlím :-).Děkuji Šárka
marvonka 22. 3. 2011, 23:35
@spagi Jakmile si sednete a dáte nohu přes nohu skroutíte páteř do nepřirozené polohy,tím pádem obratle skřípají nervy atd.pak bolest zad až migrena a bolest hlavy. (L) :^)Jen upozorňuji že nejsem lékař. ,-) (hello)
beruska12198 9. 3. 2011, 20:25
Podobné cviky jsem cvičila na rehabilitaci. Mám esovitou skoliozu zad a opravdu to pomáhá. Určitě váš návod spoustě lidiček pomůže. Já když dám hlavu na levé nebo pravé rameno, tak mi tam vždy "křupne" a to taky pomáhá. Nebo obyčejný most. Ale tady pozor ... pokud nejste pohyblivý v zádech tak by jste si mohli pěkně natlouct. ,-) Dobrá je také svíčka a pro relax na opravdu mírnou migrénu udělat svíčku, skrčit jednu nohu a koleno té nohy si položit na čelo. Ještě jednou, máte opravdu hezký návod. Já by jsem si netroufla to nafotit :-) (Y) (Y) (Y)
marvonka 9. 3. 2011, 23:25
@beruska12198 Děkuji moc.Mám radost ,když někdo napíše.Já fotogenická moc nejsem ale o tom to není.Spíše sem se chtěla pochlubit co mi pomohlo.Migrény byly opravdu strašné. 8-| Tak hlavně ,aby to pomáhalo dál ,když je nás tolik. (L) (L) (hello)
marvonka 1. 3. 2011, 0:56
Tak jak holky,stále vás přibývá a nevím jak vám to pomáhá už má někdo trochu změnu? :-$ (hello)
marvonka 20. 2. 2011, 1:58
tak kdo je ta 100 (Y) ,-)děkuju za zájem (L)Syn říkal ,že to oslavíme. ,-) :-D (D) (hello) (D) udělali ste mi radost. *-) (L)
kamona 17. 2. 2011, 6:57
Marcelko připoměla jste mě cviky podle paní Mojžíšové,které jsem cvičila a pomohli mě nejen na bolest hlavy. Díky za připomenutí. (F)
marvonka 17. 2. 2011, 12:17
@kamona (Y) ,-) (L) (hello)díky
JTerry 15. 2. 2011, 15:05
Neznám "nic horšího" než je probuzení s bolavou hlavou :-S :-S :-S A když hlava bolí od páteře je to děs :-| Cvičení je fajn ... a proto cvičme v rytme ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L)
marvonka 17. 2. 2011, 0:15
@JTerry (Y) ,-) (cinky) (C) (hello)
jenny 13. 2. 2011, 16:28
mě přebije na chvíli migrénu opak...gelové ledové obklady,přímo z mrazáku (F)
xara (upraveno) 29. 9. 2011, 18:49
@jenny Já taky dávám gelový polštářek z lednice, kde je vždy v pohotovosti. Bohužel využívám často :-S A nejlíp si to vzít do postele a zaspat to (když je to zrovna možné), bývám spavá, když mám migrény.
marvonka 13. 2. 2011, 20:24
@jenny br br já miluju teplíčko ,-) (child1)hlavně že to funguje (Y)
kalafunka3 13. 2. 2011, 15:52
Bolavou hlavu a migrény znám velice dobře. Taky mám tři děti :-) Když koukám na ty cviky musim se smát, a řikam si ona to snad okoukala u mě doma. Když už toho mám opravdu tak akorát, dám si nohy za hlavu. Na to s tou teplou vlaškou jsem přišla tak před půl rokem a lituji, že jsem to neznala dřív.
marvonka 13. 2. 2011, 20:23
@kalafunka3 Já je měla no hrůza.Lezla sem po čtyrech tak akorát na záchod se vyzvracet a zpátky do tmy a ticha.Horkou flašku na hlavě a spala třeba 24 hodin.S práškama sem se nechytala. +o( 8-| 8-|Jak sem se ale naučila srovnávat páteř tak jako když utne.Teď mě jenom bolí občas hlava třeba z únavy. ^o)To ale nasadím prášek trochu tepla a zvládnu to. (Y)Proto sem se ráda podělila,Když vidím ten zájem a co nás je s tou mizernou hlavou. |:o) (L)
puciluci 12. 2. 2011, 18:45
(Y)...jako kdybych se vrátila zpátky do lázní...fakt to mamči funguje...ještě klasika kočičí hřbet...kleknout na všechny 4 a střídavě zvedat ruce a otáčet se v pase...jízda na kole...lehnout na záda a střídavě se uklánět podél těla...nebo ležet na zádech a podsazovat pánev obratel po obratli... (clamp)
Liška71 12. 2. 2011, 14:02
Děkuji za návod.Záda mě bolí tak,že se až v noci budim bolestí.Hned jsem to vyzkoušela a je to fakt příjemné,takže v tom budu pokračovat. (L) (F)
anuleZ 12. 2. 2011, 13:08
Mě moc nebolí ani tak záda, jako spíš hrudní kost mezi prsama.když se protáhnu rukama nahoru tak mi tam tak nepříjemně křupne a nemůžu se skoro ani nadechnout, jak to bolí.Zkusím vaše cviky, asi je u mě spíš problém v tom, že celý den sedím a mám jednostranný pohyb.Máte to pěkně nafocený, já to určo zkusím. (Y) (Y) (Y)
Marci75 13. 2. 2011, 16:13
@anuleZ Tak na odobný problém mě pomohly masáže od profesionála. Opravdu celková masáž zad, ramen, krční páteře, celých paží a rukou a také hrudníku. Je to na zvyku a na tom, trochu překonat stydlivost. Ale opravdu mi to pomohlo. Promasírovat hrudník, meižeberní svaly, prsní svaly. Jen to křupalo. Na svalech se při sedavém zaměstnání a špatném držení těla udělají takové uzlíky, které pak bolí. Podle toho, co píšete, nebolí vás hrudní kost, ale právě ty svaly okolo. Na masáže se snažím chodit pravidelně a moc mi pomáíhají, i volněji se mi dýchá. (F)
leník1 12. 2. 2011, 14:34
@anuleZ Dobrý den Ani, to máte určitě od počítače jak se hrbíte....jeden čas jsem na to strašně trpěla..dělalo se mi až špatně od žaludku jako na zvracení... .Nejlepší na to je když si lehnete na záda a budete si mačkat tu hrudní kost jako zpátky....(když si přejedete po dekotu tak budete mít jednu stranu jakoby výšš....a to je právě špatně..) (L)
marvonka 12. 2. 2011, 13:15
@anuleZ i to bohužel může být kvůli páteři. *-) a díky (L)
Holy50 12. 2. 2011, 12:21
mně pomohla děsně moc na záda powerjoga cvičím podle videa http://www.powerjoga.tv/ stačí mi jen jeho hlas, je to jak pohlazení (Y) (Y) (Y)
marvonka 12. 2. 2011, 12:27
@Holy50 ty cviky jsou podobné jen si najít to svoje a co vyhovuje. (Y) (L)
HunchiBunchi 12. 2. 2011, 7:35
(Y) (Y) Díky za návod (L)
marvonka 12. 2. 2011, 12:09
@HunchiBunchi :-) ,-) (L) (L) (hello)
ukuk 12. 2. 2011, 5:12
dobrý den,Marcelko (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)jste nejúžasnější šikulka,já jsem moc spokojená s vaším výkladem na cvičení a moc děkuji,opravdu moc |:o) |:o) |:o) (D) (D) (F) (F) (F)a stěma i/y já to řeším pokud to jde záměnou..........prostě místo mi napíšu mě a je to v suchu,to jen na usmání ,ale tady šlo o návod na bolesti a ne na češtinu,tak ať si to všichni dají do pořádku ,co je horší zda bolesti nebo čeština :-) :-) :-) :-)já budu ráda cvičit podle vás protože jsem hloupá na cvičení a tady mám veliké nedostatky,vy tohle znáte a víte moc dobře ,že máte pohodu a proč,jo,jo ty zkrácené svaly,v tomto ,ale máte náskok vy a já se ráda přiučím,krásný den vám přeju a moc děkuju (F) (F) (F) (F) (F)i za ten úsměv při cvičení (F) (F) (Y) (Y) (D) (*) (C),víte kdyby jste to popisovala,tak to nepochopim,já musím mít názornější příklad a foto je dokonalá volba,děkuji
marvonka 12. 2. 2011, 12:09
@ukuk Děkuji a doufám ,že to pomůže. (Y)Mě stačí opravdu už jen ty nohy za hlavu ,trochu na bříško a hlavně prolomení jak jen tak tak i ve vaně.Ono totiž pokud máte nahřáté ty klouby tak krásně povolí.Je to jako kámen ,když ho nahřejete tak se roztáhne a jak ho schladíte tak se smrskne. ,-)Časem vám sem šupnu ještě vychytávku na pěkné bříško. :-)Tak držím palečky ať sme bez bolestí. (clamp) (Y) (L)
marvonka 12. 2. 2011, 0:17
Tak holky co tu sváma kecám prolamuju záda o sto šest a komu to jde?Pokud to někomu jen trochu pomůže dejte vědět a udělejte MI 8-|radost (comp) (H) (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie