Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Rychlé tvarohové koblihy - dvě varianty

0.0
Rychlé tvarohové koblihy - dvě varianty

Potřebné ingredience

500 g tvarohu (může být i ve vaničce - pak už nedáváme mléko) * trochu mléka * 2 vejce * 2 lžíce moučkového cukru nebo 1 vanilkový cukr * 1 lžička sušené nebo čerstvé citronové kůry * 35 dkg polohrubé mouky * špetka soli * 1 lžička jedlé sody * můžeme přidat rozinky nebo rum (ten doporučuju:-))

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme ručním šlehačem s hnětacími háky nebo promícháme vařečkou.
z těsta lžící namočenou v oleji odkrajujeme koblihy a smažíme dozlatova cca 4 minuty - nejlepší jsou ve fritéze, kde krásně naskočí. na oleji v hrnci nejsou tak dobré. po usmažení odložíme na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, hustě posypeme moučkovým nebo skořicovým cukrem (nebo obalíme) a podáváme.
Z uvedeného množství vytvoříme cca 18 kusů koblih.

obměna:
250 g tvarohu (pokud je ten ve vaničce, pak už nedáváme mléko) * 8 lžic mléka * 220 g polohrubé mouky * 3 vejce * špetka soli * 1 lžíce cukru * 3 lžíce rumu * 1/2 prdopeč (citronová kůra)

postup stejný, ale líp se během smažení samy zakulatí. je jich 1velkých nebo 16 menších (těsta akorát do polévkové lžíce).

Lžící nabíráme těsto a dáváme do rozpáleného tuku ve fritéze

smažíme v otevřené fritéze dozlatova

uvnitř jsou krásně kypré a voňavé

druhá varianta

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 25. 2. 2020, 19:20
(Y) :-) (C)
MachyA 26. 2. 2008, 11:26
Markétko, dneska jsem se pustila do Vašeho receptu. Tyto koblihy si pamatuji z dětství, při pohledu na ně jsem si úplně vzpomněla na jejich chuť a nostalgicky zavzpomínala.... :-$ :-$ :-$ Moc děkuji za recept, právě jsem je dosmažila, už jsem ochutnala a jsou luxusní!! (L) (L) (L) Je to strašně rychlé, některé jsem ještě obalila ve skořicovém cukru a už vidím děti s manželem, jak se na ně vrhnou (svatba) (Z) (Z). Všem doporučuji, jsou báječné! Alena

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie