Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Arabelčina čalamáda - NEZAVAŘUJEME!!! je vynikající

0.0
Arabelčina čalamáda - NEZAVAŘUJEME!!! je vynikající

Potřebné ingredience

2,5kg hlávkového zelí 1/2kg paprik, 1/2 kg mrkve, 1/2 kg cibule, 1/4 kg cukru, 1/2l octu, 1dcl oleje, 1balíček deka

Postup přípravy

Vše nakrájíme nadrobno- krájíme na W krouhači, smícháme dohromady s přísadami, zasypeme suchým dekem.
Necháme ustát do druhého dne ...24hodin.
Pak dáme do sklenek a zavíčkujeme. Uložíme v chladu. Vydrží i rok !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hopsalka 12. 2. 2011, 13:36
ahoj Petro,když to necháváš těch 24 hodin uležet,kde to máš?doma v místnosti,nebo někde v chladu?už jsem jednou podobnou čalamádu dělala a napprvé dobrý a npodruhé se mi zkazila,nevím,v čem byla chyba. :^)dík katka
arabelka 12. 2. 2011, 18:34
@hopsalka Káťo ahoj, já to měla dané ve vrchním sklepě. Je tam trochu chladno. Zatím se mi nikdy nezkazila, tak nevím :^) :^).
peetty 6. 2. 2011, 18:21
Tato čalamáda je opravdu výborná, děláme ji každý rok!! Ale nevím, nevím, nám teda rok nevydrží, a to ne proto, že bychom ji všechnu snědli, ale proto, že nám tak po třech měsících začne kysnout a to i přesto, že máme sklenice celou dobu uložené v ledničce. Tak nevím čím to může být, sklenice dáváme ty na závit cca 0,5-0,7 l
arabelka 7. 2. 2011, 9:23
@peetty Aha, tak to se mi Peti ještě nestalo. Maximálně trošku ztmavne zelíčko, ale jinak je čalamáda furt dobrá :^).Taky dávám skleničky na závit, buď 300 ml, nebo od přesnídávek. :-$
peetty 7. 2. 2011, 11:37
@arabelka a máte to také v ledničce???? Ona nám právě na pohled vypadá dobře, ale když to člověk ochutná, tak to štípe do jazyka z toho, jak to začíná kvasit. Ale jinak je fakt výborná, takže tohle mě fakt mrzí
arabelka 7. 2. 2011, 11:51
@peetty v lednici ji nemám, ale normálně ve sklepě ve studenu. V lednici jen když mám načatou sklenici

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie