Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 134 návštěvníků)

BISKUPSKÝ-Bílkový CHLEBÍČEK KRÁSNĚ VLÁČNÝ-jak využít bílky

0.0
BISKUPSKÝ-Bílkový  CHLEBÍČEK KRÁSNĚ VLÁČNÝ-jak  využít bílky

Potřebné ingredience

NA 1 PLECH :10 BÍLKŮ, 30 -40 DKG PÍSKOVÉHO CUKRU, 30 DKG POLOHRUBÉ MOUKY, 30 DKG KANDOV. OVOCE, 30DKG TUKU- NAPŘ .HERA-ROZPUSTIT,1 PRÁŠEK DO PEČIVA. 1 VELKÉ JABLKO-BEZ ŠLUPKY NAKRÁJET NA MALÉ KOSTIČKY,NA POLEVU. ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ-ASPOŃ 4 VELKÉ, 125 DKG 100 % TUKU,

Postup přípravy

DO VELKÉ MÍSY DÁT VŠECHNY PŘÍSADY AŽ NA BÍLKY, TY SE UŠLEHAJÍ A PŘIDAJÍ NAKONEC. HMOTU NALÍT NA PLECH S PEČÍCÍM PAPÍREM, PRO SNADNÉ VYKLOPENÍ.VYMAŽU A VYSYPU JEN BOKY. PEČU NA 165-175 STUPNÍCH, PO VYCHLADNUTÍ VYKLOPÍM UPEČENOU BUCHTU NA NĚJAKOU PODLOŽKU A NAKRÁJÍM ALESPOŇ NA 8 DÍLŮ.
POLEVA:
VE VODNÍ LÁZNI( KASTROLEK S ČOKOLÁDOU DÁT DO KASTROLKU S VODOU)ROZPUSTIT ČOKOLÁDU, PŘDAT 100% TUK, POTŘÍT NAKRÁJENÉ KOUSKY CHLEBÍČKU, DÁT VEN, NEBO DO LEDNICE ZTUHNOUT, POTÉ POTŘÍT POSLEDNÍ STRANU, OPĚT DÁT ZTUHNOUT A NAKONEC NA OZDOBU POŽÍT ČOKOLÁDU SVĚTLÉ BARVY Z PYTLÍKU. SKLADOVAT V CHLADNU.
VŽDY SI JICH NĚKOLIK DÁM DO FOLIE A ŠUP DO MRAZÁKU :o)))
JEŠTĚ SE MĚ PTAJÍ MAMINKY, CO DĚLÁM SE ŽLOUTKY-KDYŽ PEČU DORTY, KYNUTÉ BUCHTY ATD,KDE SE POUŽIJÍ JEN ŽLOUTKY,TAK BÍLKY SCHOVÁM DO KRABIČKY A DO MRAZÁKU......NO A POTÉ PUŽIJI NA BISKUPÁK...

UPEČENÝ NAKRÁJET NA DÍLKY

ČOKOLÁDU ROZPUSTIT VE VODNÍ LÁZNI

POTŘÍT ČOKOLÁDOU NAPŘED VRCHNÍ STRANY, PO ZATUHNUTÍ V CHLADNU, POTŘÍT I TU POSLEDNÍ

HOTOVO

ŘEZ

NĚCO ZBAŠTT HNED, NĚCO PŘÍBUZNÝM, ZBYTEK DO LEDNICE, ČI MRAZÁKU...VŽDY SE HODÍ-.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 23. 10. 2019, 17:32
Když mám vejce velikosti M, stačí na 1 plech na uvedené množství surovin 10 bílků? Děkuji za odpověď.
jananovazak 21. 10. 2019, 21:59
(Y) (Y) (Y)
karma75 7. 1. 2019, 10:12
Výborný (F) děkuji za recept
Dannylla 10. 12. 2018, 19:04
Jak dlouho dopředu dělat, aby nezestárl a byl chutný?
Bubalka 2. 1. 2019, 21:24
@Dannylla Omlouvám se za pozdní odpověď, nechodím sem často. Já ho udělám celý plech a dám do mrazáku, vytáhnu dle potřeby a hned nakrájím. Jinak vydrží krásně vláčný i měsíc dopředu. Krásný den.
kvítečko 23. 12. 2014, 10:41
(Y)
P.A.V.L.A 23. 12. 2014, 8:47
(Y) (Y) (Y)
pepanaa 23. 12. 2014, 6:35
Je to nejlepší chlebíček, který jsem kdy upekla. Nemá chybu. Těsto je krásně vláčné, super! (Y)
Bubalka 17. 1. 2015, 19:20
@pepanaa Děkuji, potěší to... (F) zrovna ho peču.
Strepitula (upraveno) 22. 12. 2012, 4:46
Děkuji za recept. Včera jsem moučník upekla a super. Na velký, vyšší plech jsem dělala z 1 a 1/2 dávky a bylo to přesně tak akorát. Opravdu nemá chybu.... Posílám 1*
novackova 14. 12. 2012, 9:27
ten prubu (Y) (Y) (Y) (F)
Sykyna 14. 12. 2012, 8:09
(Y) (Y) (Y) tak do toho jdu. Jelikož nemám formu na biskupský chlebíček tak jsem ho nikdy nedělala a většinou bílky vylejvala (smich) letos to prubnu |:o)
r.luna (upraveno) 30. 11. 2012, 17:36
to vypadá lákavě (Y) (Y) (Y) určitě letos vyzkouším (L) jak máte velký plech,ať ho nemám moc nízký *-) děkuji za odpověď
Bubalka 26. 11. 2012, 20:32
@r.luna Dobrý večer Děkuji, já mám plech do trouby 50 x60 cm, takže se nebojte, menší plech je lepší....
borufkajana 7. 9. 2012, 14:31
Tan je opravdu úžasný!Dělám ho často když mi zbydou bílky! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 7. 9. 2012, 14:04
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
eviccka2 26. 4. 2012, 6:59
Dobrý den, myslite, ze tohle mnozstvi me vytaci do dvou forem na biskupa? A jak dlouho zhruba pecete? Dekuji
Bubalka 26. 4. 2012, 19:22
@eviccka2 Dobrý večer Klidně to tam dejte, ale těsto musí být kousek pod okraj, aby Vám to moc nevyběhlo-potom z formy (F)
adriM 4. 4. 2012, 9:22
Blani myslite, ze se da pouzit tento recept i na beranka? Bude to drzet s temi jablky, neni to az moc vlacne?? Dekuji
Bubalka 4. 4. 2012, 20:21
@adriM Dobrý večer, já myslím, že to nebude problém, je to jako buchta, bábovka, nebo beránek....také to asi vyzkouším, dělala jsem to v různých formách a vždy v pohodě. (F) (F) (F) (F)
hanys77 5. 1. 2012, 11:07
Luxusní (Y) Nestačila jsem ho ani polít čokoládou ,-)Díky za recept (L) (hello)
lidare 11. 12. 2011, 20:27
(Y)krásný tip,bezva (clamp)
babicka06 11. 12. 2011, 20:21
vyzkoušíme-upečeme- uvidíme :-$ *-) (zajic) (jidlo) (C)
masmar 11. 12. 2011, 11:15
Blani loni jsem pekla poprvé a letos Váš biskupák zase nebude chybět-je výborný a ještě se zbavím bílků .Dávám i hrozinky a hooodně kand. ovoce (L)
Grena 73 29. 12. 2010, 11:29
:-) nasbírané bílky vyndám z mrazáku a večer peču ke (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie