Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Roláda

0.0
Roláda

Potřebné ingredience

TĚSTO: 50 g holandského kakaa + trochu navíc * 75 g hladké mouky * 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva * 5 velkých vajec * 100 g krupicového cukru. NÁPLŇ: 300ml smetany ke šlehání (používám 40% šlehačku) * 3 lžíce baileys (kdo nechce přidávat nemusí) * jahody. KRÉM: 250ml mléka * 1 vanilkový puding * cukr (cca 2 lžíce, kdo má rád víc sladké, cukru si přidá) * 125g másla (klidně i víc) * kakao - nebo vanilkový puding a kakao nahraďte čokopudingem de luxe.

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 190 °C. Plech o rozměru 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem, potřete máslem a poprašte kakaem.

2. Vejce s cukrem šlehejte 8 minut elektrickými metlami do pěny. Pak opatrně vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem. Rozetřete na pečicí papír poprášený kakaem a pečte 10–15 minut.

3. Nechte dvě minuty chladnout a pak placku od delší strany pomalu zarolujte i s papírem. Nechte vychladnout.

4. Na náplň ušlehejte dotuha smetanu a přimíchejte baileys. V jiné misce utřete přísady na čokoládový krém – nejprve uvařte puding v mléce i s cukrem, nechte vychladnout a pak vyšlehejte metlami s povoleným máslem a kakaem.

5. Rozbalte roládu. Lžičkou na ni naneste několik hromádek čokoládového krému a rovnoměrně rozetřete po celé ploše. Pak na něj naneste šlehačku s baileys a jahody nakrájené na hranolky (klaďte je tak, aby tvořily pásy v rozmezí cca 2-3cm) Roládu opět stočte, očistěte od přebytečných žmolečků a zabalte do potrav. folie. Při balení ji zkuste jemně utáhnout. Dejte do ledničky odležet. Před servírováním můžete roládu jemně pocukrovat a pak až krájet.

DOBROU CHUŤ ! :-)
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie