Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 504 návštěvníků)

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

0.0
Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

Potřebné ingredience

Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem jako osvěžující vrstvu pod tvaroh přidala vařená jablka s pudingem.

Postup přípravy

Dělala jsem do dortové formy o průměru 28 cm.

Všechny přísady na dort si vyndejte nejlépe pár hodin dopředu, když budou mít stejnou teplotu, pak se lépe propojí.

Nádobu pro dort si vyložíme potravinovou folií.

KORPUS: 2 balení BeBe sušenek, 125 g másla (lze i jiné sušenky - albertky, máslové, esíčka apod.)
Sušenky rozmixujeme nebo v igelitovém sáčku najemno rozválíme. Spojíme s povoleným máslem v mastnou drobenku (nejlépe rukama). Hmotu udusáme rovnoměrně na dno nádoby a dáme do lednice chladit.

JABLEČNÁ VRSTVA: 8 jablek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový pudink (prášek), 100 ml vody + na podlití jablek
Oloupaná jablka si nakrájíme na kostičky, v hrnci zalijeme do půlky vodou, zasypeme všemi cukry a vaříme, dokud nejsou průhledná, občas potřeba promíchat! Jestli je třeba, přidáme trochu vody, ale jablka taky něco pustí. Ve sklenici si ve 100 ml studené vody rozmícháme puding a vmícháme do vroucích jablek a ještě pár minut provaříme. Necháme chladit, občas promícháme. Když jsou jablka téměř zchladlá, ale ne ještě ztuhlá, nandáme je na korpus a zarovnáme. Na jablka navrstvíme piškoty, které můžeme pokapat rumem (lze i kávou). Studená jablka potom dáme chladit do lednice.

TVAROHOVÁ VRSTVA: 1 tvaroh, 1 smetana ke šlehání, 1 pomazánkové máslo bez příchuti, 150 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, 50 g hořkého kakaa, 100 ml vody, 1 balíček piškotů (na prokládání), rum na pokapání piškotů (nemusí být)
Ve 100 ml vody svaříme kakao, vznikne hutná kaše. Dáme stranou vystydnout.
Smícháme tvaroh, smetanu ke šlehání, pomazánkové máslo a cukry. Vyšleháme do pevnější konzistence, která drží a nestéká. Oddělíme cca 1/3 krému a do něj zašleháme zchlazenou kakaovou kaši.

Na vychlazený korpus s jablkovou vrstvou střídavě nandáváme vedle sebe bílý a kakaový krém. Na něj navrstvíme piškoty, které můžeme opět pokapat rumem. Opakujeme tvarohové krémy a vršek uhladíme cik cak vidličkou, vznikne mramorování. Dáme chladit a ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne, minimálně však několik hodin.

Dort je opravdu jednoduchý a hlavně spojení jablek a tvarohu s kakaem je to opravdové osvěžující labúžo.

Dobrou chuť.

vaříme jablka

konzistence rozvařených jablek s pudingem

smícháme sušenky s máslem

udusaný korpus dáme chladit

téměř vychladlá jablečná vrstva na vychlazený korpus

jablka poklademe piškoty, můžeme pokapat rumem

kakaový a tvarohový krém

krémy klademe vedle sebe, poklademe piškoty, můžeme pokapat rumem

druhá a poslední vrstva

vidličkou uhladíme cik cak, vznikne mramorování

a vychlazený můžeme krájet

dobrou chuť

pohled z boku na vrstvy

slavnostnější varianta

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šubka 2. 7. 2012, 17:45
Tal teda to je dobrota (Y)
Vanusak 3. 7. 2012, 11:19
@šubka Zuzko, zkoušela jste už? Nebo zatím jen jíte očima? ,-) |:o)
šubka 28. 7. 2012, 15:18
@Vanusak zatím jen očima, ale za 14 dní máme oslavu tak ho zkusím, snad se mi povede tak jako Vám ,-) :-$
jome 2. 7. 2012, 16:13
(clamp) (clamp)
Vanusak 3. 7. 2012, 11:18
@jome Danko, šup šup a budete si dávat do nosu... (Y)
Markytka01 20. 5. 2012, 15:01
Tak už dělám po třetí (Y) s malými obměnami a vždy je hned pryč ,-) MNAM!!!!!!!!!!!!!!!
Vanusak 20. 5. 2012, 21:58
@Markytka01 Markét, tak to jsem moc ráda, že se u vás tak ujal. (L) Už se těším na léto, kdy vychlazený je ve vedrech úplně nej osvěžení. (Y)
liluli 12. 5. 2012, 20:14
Za posledních 14 dní dělám podruhé. Poprvé tchýni k narozeninám, teď na zítřejší dámskou jízdu. Jablíček jsem dala míň a postrouhala je, piškoty pokapala hodně rumem. Sklidil velký úspěch, můj muž dokonce naznal, že nic lepšího nejedl :-) Díky za supeeer recept! (Y)
Vanusak 12. 5. 2012, 23:06
@liluli Lído, tak to mě moc těší, že dort má takový úspěch. |:o) Určitě se dá experimentovat se surovinama a chutěma, jak potřebujete. A toho rumu dávám taky dost. ,-) Díky za vyzkoušení. (Y)
lidare 6. 5. 2012, 16:53
(Y) (Y)to vypadá moc krásně (C) (clamp) (clamp) (clamp)
Vanusak 7. 5. 2012, 15:23
@lidare A ještě líp chutná... :-D
Renat2 6. 5. 2012, 16:25
Tak ten musí být!! Budu zkoušet jako druhý narozeninový sestře!! Tak věřím, že se povede a bude chutnat (to nepochybuji). Díky za tip!! (jidlo) (jidlo)
Vanusak 7. 5. 2012, 15:21
@Renat2 Renato, tak ať si dáte do nosu! |:o)
Valca31 18. 4. 2012, 22:04
hmmm (Y)
Vanusak 19. 4. 2012, 17:09
@Valca31 Rozhodně neváhejte někdy vyzkoušet. (F)
beri bery 12. 4. 2012, 17:42
docela mi to trvalo,ale stojí to za hřích..Jablek jsem měla míň tak jsem tam šupla přesnídávku navíc..Kakao jsem svařila i s čokoládou, a prvně jsem ušlehala šlehačku se ztužovačem a pak k tomu ten tvaroh a půl pom.másla...ty poslední piškoty jsem nedávala,prostě už by tam nevlezly..všeho bylo moc a eňo ňůňo..!!! Dik za parádní recept, myslím, že mužíček zas poruší dietku až to uvidí.. +o( (zip) (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y)
Vanusak 13. 4. 2012, 16:14
@beri bery Brigito, však ať manžel jednou za čas dietku poruší, tohle rozhodně stojí za to! Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že i u vás dortík měl úspěch. |:o)
babicka06 30. 3. 2012, 17:41
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Vanusak 30. 3. 2012, 22:22
@babicka06 No přesně takhle skončí ten dort, jako ty smajlíci ukazujou... :-D :-D :-D
Inkakos 30. 3. 2012, 16:42
Ivi, dortík vypadá báječně (Y) (Y), ukládám do oblíbených a v nejbližší době vyzkouším (L)
Vanusak 30. 3. 2012, 22:21
@Inkakos Rozhodně vyzkoušejte, je fakt mňamózní! |:o)
Vera N 30. 3. 2012, 13:54
(Y) (Y) (Y) (Y)
Vanusak 30. 3. 2012, 15:50
@Vera N (L)
jaziri 27. 1. 2012, 23:11
Tak i já už mám tento skvost v ledničce. Sice nevím jak to bude chutnat celkově, ale vzhledem k tomu, že jablka s pudinkem bylo něco exkluzivního a oba krémy jsou výtečný, tak si myslím, že to nebude mít chybu. Už se těším na zítřek. |:o) (Y)
Vanusak 30. 3. 2012, 22:23
@jaziri Katko, tak doufám, že jste si šmákli, nějak jsem si příspěvku už v lednu nevšimla, tak reaguji až teď. (L)
pielka 23. 7. 2011, 14:15
hodil by se i k narozeninam pro meho pritele? šli by tam zapichat svíčky? myslím jako aby nespadly, kdyz je nahoře jen tvaroh. jeste se mi zda ze je testo na spod dost nizke, jestli neni dort jen samy krem a zadne testo? jinak vypada dost dobre. (Y)
Vanusak 23. 7. 2011, 14:53
@pielka Eliško, určitě se jako narozeninový odlehčený dort hodí. A o tom to je, že je tam hodně všeho jen ne těsto. :-) Navíc tohle není dortové těsto, ale vlastně jenom zpevněné sušenky máslem. Jablečná vrstva ztuhne úplně - tím, že je tam puding a tvarohová vrstva ztuhne vlastně taky. Stejně jako tiramisu asi. Samozřejmě neztuhne úplně do pevna jako upečené těsto, ale zapíchnout svíčky v pohodě půjdou. (^) |:o)
Buclík 30. 5. 2011, 22:00
Ivanko, chtěla bych poděkovat za úžasný recept. Dortík jsem udělala na naši dámskou jízdu a sklidil obrovskou pochvalu, všechny moje kamarádky okamžitě chtěly recept. Vynikající (Y)
Vanusak 7. 6. 2011, 11:02
@Buclík Leni, tak snad se dámská jízda vydařila nejenom díky dortíku! :-D Moc díky za pochvalu a snad bude chutnat všem, co doma vyzkouší. :-)
Ketysi 23. 5. 2011, 11:34
Tak jsem zkusila tento dort a moc,moc dobrý (Y) :-) (Y) nevím kde jsem udělala chybu,ale to dno je po ztuhnutí dost tvrdé a ta kakaová kaše nebyla tak hustá.Udělala jsem vše podle receptu tak nevím příště dám na dno asi jen piškoty.Ale na chuti to nijak neubralo je mňam (clamp) (Y) (jidlo) :-)
Peta711 23. 5. 2011, 13:24
@Ketysi Vyzkoušejte do korpusu přidat lžíci medu, měl by být vláčnější. Dělám takhle korpus na Cheesecake a nikdy nezbetonovatěl: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=101726&user=247254 Jinak jablečný dortík už se chladí na odpolední návštěvu (jidlo) (Y)
Vanusak 23. 5. 2011, 13:10
@Ketysi Katko, jsem ráda, že chutnalo. (F) To dno se mi vždycky rozleží těma jabkama a když je pak chvíli venku z lednice, tak není tvrdé vůbec. *-) Ale vyloženě jako korpus dortový to není, to je jasný. A s tím kakaem - je to na vás, jak dlouho budete míchat, prostě do konzistence, jakou potřebujete, záleží asi na množství vody a na druhu kakaa, jak rychle se to vyvaří dopevna. Tak ať to do příště vypilujete. (Y)
Ketysi 23. 5. 2011, 18:08
@Vanusak Péťo a Ivčo děkuji moc za připomínky a rady do příště se polepším. :-) :-) :-)
lidare 22. 5. 2011, 21:46
(Y)vypadá to moc dobře (clamp) (clamp) (clamp)
Vanusak 23. 5. 2011, 8:53
@lidare Lído, jojo, je to mňamka. :-) A hlavně se všechno jen smíchá a pak vrství, žádná složitost. |:o)
pavoucnice 14. 5. 2011, 15:06
Je výborný,moje rodina si ho tak oblíbila,že jsme ho měli minulý víkend a dnes jsem ho musela udělat znova.Jiný nechtějí.Moc děkuji za inspiraci.Hana (Y) (Y) (Y)
Vanusak 15. 5. 2011, 9:13
@pavoucnice Hani, to mě moc těší, že vám tak chutná. Když bude hodně jablek, tak se dá udělat klidně větší vrstva a ubrat z toho vršku, na to se chystám v létě, to vařím jablka téměř pořád, jsou pak z lednice krásně osvěžující. Děkuju za komentář. (L)
chalupnicka 26. 4. 2011, 8:30
Dortík vypadá skvěle (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Vanusak 26. 4. 2011, 8:39
@chalupnicka Álo, díky! (L)
zuzka89 25. 4. 2011, 21:28
Vypadá bájově, navíc mám moc ráda, když si někdo s jídlem vyhraje a nebojí se experimentovat. Vaše recepty se mi moc líbí (L)
Vanusak 25. 4. 2011, 22:52
@zuzka89 Zuzko, jejda, moc děkuju. ,-) Ale určitě tady budou lepší expertky na vaření a pečení než já, třeba Olča tady dole, u té se inspiruju moc ráda! |:o) (L)
s-arka 25. 4. 2011, 19:05
VYPADÁ ZAJÍMAVĚ (Y) (Y) (Y)URČITĚ BRZY VYZKOUŠÍM |:o)
Vanusak 25. 4. 2011, 21:06
@s-arka Šárko, věřím, že bude u vás chutnat! (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie