Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Motýlkový-první s patchvorkem Čokoládový dort

0.0
Motýlkový-první s patchvorkem Čokoládový dort

Potřebné ingredience

čokoládový korpus, těžká pařížská šlehačka, potahovaný varnou a pravým marcipánem ozdoby a motýlci Smartflex velvet třešeň. Také dělaný na rychlovku, s patchvorkem jsem paracovala úplně po prvé

Postup přípravy

Čokoládový dort
· 120g čokolády
· 120g másla (lze i Hera)
· 160g cukru
· 150g polohrubé mouky
· 6 vajec
· 3 lžíce mléka
· 1 lžíce kakaa
· 1/2 prášku do pečiva


Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu,mléko,kakao,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut. Toto manožství je na menčí formu 21-22 cm.


Těžká pařížská šlehačka- mám v receptech

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

monky3 14. 6. 2012, 10:58
Miruš krásný dort, právě řeším taky výrobu motýlků, mám stejný patchwork asi jako Vy.....můžete mi prosím napsat postup na výrobu, třeba vzkazem? Nejdou mi vykrajovat, jen vytlačuju a pak obřezávám, ale nevím jestli je to správně....mléčná marcip.hmota....prostě je ani přes folii nevytlačím akdyž ano, tak je to moc tenké, Vy je máte hezky tlusté ,-) díky moc (L)
blazken 14. 6. 2012, 11:48
@monky3 také jsmen stím hodně zápasila. Vytlačovala jsem je přez mirotéňák a co nešlo tak jsem odřízla. Nebo zkuste na talířek si nasypat solamil a do něj otisknou motýlka apk vyrazit z hmoty. Zbytek solamilu pak z motýlka očistíte štětečkem a od fouknete. tak jsem dělal ten dort s dýněma a strašidlama an halloween a šlo to perfektně http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=117932&user=111590 hlavně musíte hodně přitlačit ty kraje a ty sředy se jen obtisknou
monky3 14. 6. 2012, 11:57
@blazken já když to vytlačím, tak to moc ztenším +o( 8-|...jsem myslela, jak to hezky nepůjde a jen nervy u toho mám ,-)....odřezávám vysunovacím nožem, ale asi je to hmotou, jak mi psaly ženy na diskuzi, ta mléčná se asi moc lepí na to 8-| (L)díky moc
blazken 14. 6. 2012, 12:18
@monky3 já jsme právě všechny ty ozdoby dělala ze smartflexu a to se právě vůbec nelepí http://www.cukrar-shop.wbs.cz/Hmoty.html?vyhledavani=&vsude=&list=2 co nešlo tak jsem ořezala skalpelem, ten na to vyřezávání a ořezávání mi příjde nejlepší (L)
E.Evulenka 11. 6. 2012, 17:35
Milá Mirko, díky vřele za tento recept na korpus. (F)Právě jsem ho dopekla a je opravdu báječný! Lehounký, hebký, vláčný a dobrý (^) . Vždycky jsem se trochu čoko korpusů bála, ale tento recept je opravdu povedený. Budu ráda doporučovat a chválit (Y) (flower) (flower) (flower) (flower)
blazken 12. 6. 2012, 7:24
@E.Evulenka (L) (L) (L) (L) moc děkuji (F) (F) (F) (F)
E.Evulenka 12. 6. 2012, 9:27
@blazken Jenom se dívám teť na postup a můžu vřele doporučit uplně opačný postup, který se mi poslední dobou zamluvil a pokaždé se naprosto perfektně vyvede. Těsto se šlehá v jedné míse a začíná se bílkama do pěny, do těch se dá cukr a přidají žloutka. Pak jsem vlila čokoládu s máslem a na konec mouku+kakao+prášek. Těsto bylo opravdu hebounké a lehké hned i jako neupečené a to je vždycky záruka dokonalosti i pro hotové korpusy.
blazken (upraveno) 13. 6. 2012, 9:05
@E.Evulenka také tak dělám většinu korpusů, že začínám bílkama a pak přidávám žloudky, cukr ...atd. A když vezmete tenhle korpus a k tomu tu těžkou paříž, tak více už čokoládový být nemůže

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie