Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 446 návštěvníků)

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS - průměr 22CM

0.0
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS   -   průměr 22CM

Potřebné ingredience

6 vajec,1 čokoládový pudink (prášek),2 lžíce kakaa,1/2 pr do peč,20 dkg cukr krupice.20 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 22cm,papír na pečení.

Postup přípravy

Z bílků na nejvyšší stupeň vyšlehat tuhý sníh,zašlehat žloutky a cukr.Rychlost zmírnit na střední přidat 1 čokoládový pudink,2 lžíce kaka,polohrubou mouku a nakonec prášek do pečiva.Nalít do dortového ráfku a péct ve vyhřáte troubě na 160-170 stupňů asi 40 minut.Délka pečení záleží na troubě- NEpeču na horkovzduch.Přidávám popis jak balím ráfek do pečícího papíru.

dortový ráfek položím na čtverec pečícího papíru,kolem ráfku papír pomažu bílkem

1 stranu čtverce přitisknu k ráfku

další část papíru přitisknu k ráfku

papír co mi zustal na papíru opět pomažu bílkem

totéž i z druhé strany,vzniklý střed také a přitiskneme pevně k ráfku

takto je pevně zabalený a těsto nevyteče

suroviny na korpus

do vyšlehaného sněhu přidáme žloutky a cukr-stále šleháme

teď přidáme pudink,kakao,polohr.mouku a nakonec pr do peč už šleháme na nižší rychlost

hotovo

ráfek dáme na plech,nalejeme těsto a upečeme

necháme vychladnout

rozkrojený

tady je z něj Kilimandžáro

..a tady paříž

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

DENY37 9. 2. 2013, 13:43
(Y) (Y) (Y)Soni,dnes jsem pekla a korpus nemá chybu.Celé rodině dortík moc chutnal (clamp)
ssonda 10. 2. 2013, 13:46
@DENY37 (Y) (Y) (Y)
novackova 4. 2. 2013, 16:09
(Y) (Y) ten prubnu (F)
laskonka333 4. 2. 2013, 15:12
(flower) (Y) (Y) (Y)
levandulka66 9. 8. 2012, 21:51
Udělala jsem ho do klasické formy a vyřešila to tak, že jsme ještě z půl dávky upekla světlý korpus, takže bude dort dvojbarevnej. Uprostřed přijde marmeláda, naverch čokoládový kréma na to vše mandlovka. Už se těším |:o)
MoanaaOcean 16. 5. 2012, 17:40
Dobrý den, dnes jsem upekla korpus v dortové formě cca 23cm průměr, krásně naskočil, dělala jsem přesně podle návodu. Jen prášek do pečiva jsem zamíchala ručně. Zítra se bude dělat dort tak uvidíme ,o))
omandra 15. 5. 2012, 16:41
vypadá skvěle!konečně jsem našla čokoládový korpus,chci udělat bráchovi k narozkám dortík, tak snad se zadaří. Myslíte, že můžu korpus upéct i klasicky v dortové formě?Moje má ale průměr 26 (či 27 cm) a na výšku asi 7 cm, vejde se?nebo bude naopak moc nízký? že bych ho udělala z dvojité dávky?
Terísek 58 29. 2. 2012, 19:52
(L) (L) (L)Soničko,tak jsem dělala dortík podle Vás, já jsem zvyklá pouze na ořechový a bílý těsto ale tento Váš čokoládový je fakticky super, krásně upečený a hlavně výborný (Y) majitel dortu totiž chtěl celý čokoládový a našla jsem Váš a moc Vám děkuji, ukládám si ho a budu dělat jen podle Vás (L) (L) (L)
ssonda 24. 5. 2012, 17:29
@Terísek 58 (L) (L) (L) (L)děkuji
lang 1. 2. 2012, 13:52
Soni, já nemám tu formu tak vysokou, ale je taky 22cm a mám i dno. Můžu bez obav použít? Marcela :^)
ssonda 3. 2. 2012, 20:59
@lang A jak je asi vysoká??Já ji mám 8 cm,ale nikdy plná není,tak snad to půjde.
Kynckik 22. 1. 2012, 15:17
(Y) SUPER, CHUTNÁ SKVĚLĚ, AKORÁT JÁ NEDALA TEN PUDING. NATY :-)
outratka 2. 6. 2011, 10:35
dík dnes nakoupím zítra udělám :-)
trala 2. 6. 2011, 10:06
Díky za receptík, určitě vyzkouším, jak bude příležitost. Já prokapávám a dorty bývají úžasné, přidávám i rum. (Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Adylena 30. 5. 2011, 15:03
Nerada píšu negativa,ale korpus jsem dělala a byl strašně suchý,ještě že jsem to zkoušela na rodině,protože zákazník by mi to asi omlátil o hlavu ,-)
Beruška46 30. 5. 2011, 20:14
@Adylena Suchý se mi nezdál.Piškot,který také občas peču,je také bez oleje.A stačí prokápnout rumem,likérem,šťávou z ovoce a suchý určitě nebude :-).
ssonda 30. 5. 2011, 19:57
@Adylena Proč ne,já zase nesnáším ty buchty s olejem.Moji zákazníci jsou s tímhle spokojeni. :-p
luccap 2. 6. 2011, 10:02
@ssonda Taky nemám ráda "olejovky" to dělá s oblibou tchýně +o( 8-| :-S a je fakt že je leší kapka šťávy z ovoce když už.. ,-)
jeremy 28. 5. 2011, 8:55
(clamp) (clamp) (clamp)Dobré ránko, Soničko, moc děkuji za další super tip...až vyzkouším, dám vědět, jste naše dortařské ZLATÍČKO!!! Ještě že Vás tu máme. :-$ (L) (Y) (F) (F) (F)
lucatko 25. 5. 2011, 9:57
Dělala jsem poprvé a ač jsem měla obavy, zda z toho něco bude, povedl se na jedničku, krásný, pevný a hlavně taky chutný (Y)
ivetabubak 19. 5. 2011, 23:14
Ahojky,mohla by jste mi poradit,co dělat abych ho neměla po upečení vyboulený ? (F) Budu péct zítra večer ,manžel bude mít v sobotu oslavu.Moc moc děkuju (L)
ssonda 20. 5. 2011, 21:00
@ivetabubak Na tomhle se boule nedělají.A stejně když pak dělám dort tak ho dávám spodkem vzhůru. (L)
beckovka 19. 5. 2011, 22:14
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-o :-o :-o :-o suuuuuuuuuuuuuuprový postup |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
jajka5 13. 5. 2011, 20:35
Vypadá skvěle (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Svetla35 13. 5. 2011, 19:19
Dobrý večer (F)a ten se ráfek má namazat *-) *-) *-)Děkuji :-$
ssonda 13. 5. 2011, 19:23
@Svetla35 Čím namazat?Mažu pouze papír bílkem,aby se k ráfku přilepil.Ráfek uvnitř ničím nemažu (F)
Svetla35 13. 5. 2011, 21:04
@ssonda Soňo (F)ani olejem ?těsto se nepřilepí na strany ráfku ? (L)
ssonda 14. 5. 2011, 8:24
@Svetla35 Ano přilepí-musí se potom sundat ze spodu papír a dort v ráfku obkroužit nožem. (F)
Svetla35 14. 5. 2011, 8:37
@ssonda Děkuji za rádu a vyzkouším (L)
darinka30 12. 5. 2011, 13:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Irena S. 12. 5. 2011, 12:45
Můžu se zeptat, kvůli čemu je tam ten pudink? Vypadá dobře! (Y)
ssonda 12. 5. 2011, 19:55
@Irena S. kvůli té čokoládové chuti :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie